Livsstil, Musiktips

The enkelboning soundtrack – Change the whole thing

Vad passar väl bättre än att börja helgen med lite fin musik? Vi finner ofta inspiration i musiken och som ett lite mer lättsamt inslag här på bloggen tänkte jag att vi kunde rekommendera några favoriter.  Vi har en lång lista på gamla godingar men som premiär så lägger vi upp en lite nyare bekantskap nämligen Maggie Rose med ”Change the whole thing”.

Några rader i texten som vi speciellt har fastnat för är:  

”Every day, seems like you wake up in the morning
A little bit further from where you wanna be
You’re losing faith, say what’s the point of tryin'”

”Well I ain’t tryna tell you what to do
Lord knows I got a lot to learn myself”

”The world wasn’t broken in a day
And it ain’t gotta stay this way forever
But you ain’t gotta change the whole damn thing
You just gotta leave it a little better”

”It’s a tough thing to face
Change can take a little longer
But if you really want it it’s worth the wait”

Vi skulle gärna höra vilka era musikaliska favoriter är, eller vad motiverar er när ni gör livsstilsförändringar? Trevlig helg!

9 reaktioner till “The enkelboning soundtrack – Change the whole thing”

  1. Den låt som podden Bortom ekorrhjulet har som sin signatur från Epidemicsound. Den kan heta ”All you need to do is search within” killen heter Sven Karlsson. Texten går in i hjärtat.

    Motivation till förändring är det dåligt med, jag är för rädd har jag insett men medan jag repar mod så är jag himla duktig på att spara och investera. Det kommer att komma till pass.

    Gillad av 1 person

    1. Ja det finns gott om billiga nöjen men för den som ständigt står med plånboken öppen kan dom vara svåra att upptäcka😉😀

      Gilla

  2. Hej!

    Upptäckte precis er blogg och känner mig väldigt inspirerad av er livsstil! Jag är själv en ung studerande som främst skulle vilja dra ner på konsumtion, tänka mer ekonomiskt och långsiktigt. Jag undrar vilka tankar du/ni har kring minimalism? Vilken roll har den i ert liv (stilmässigt/livsstilsmässigt)? Undrar även hur ni finner disciplin, motivation och inspiration till era personliga projekt? Tack på förhand! 😊 PS. Matt Corby är en fantastisk artist som har låtar med både djup och vackra melodier, kolla in hans låtar ”Miracle Love” och ”Get With the Times”!

    Gilla

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Kul att vi kan inspirera! Vi har skrivit några tidigare inlägg om våra försök att bli mer minimalistiska bland annat i detta inlägg. https://enkelboning.com/2018/03/28/ar-vi-minimalister/

      För att behålla motivation och inspiration så tycker jag att våra kick-offer två gånger per år varit avgörande och där har vi tillsammans pratat om livet och satt upp långsiktiga och kortsiktiga mål för oss själva (senast vi beskrev detta var i detta inlägg) https://enkelboning.com/2019/01/14/vara-mal-2019/

      Tack också för musiktips det ska jag kolla upp! Hoppas dessa inlägg kan ge dig lite ledning i det du letar efter. Det finns också en hel del ytterligare om detta i vår bok (https://enkelboning.com/var-bok/) som du kan köpa eller önska på ditt lokala bibliotek.

      Gilla

Lämna en kommentar