enkelhet, Familjeliv, Inredning, Livsstil, Minimalism

Ut ur vårt hus – halvtid!

Tiden flyger fram när man har roligt och nu har redan halva mars gått. Den här månaden så beslutade vi oss för att utmana oss själva att fokusera för att rensa ut onödiga saker ur vårt hem. Något som vi beskrev i detta inlägg.

Det roliga med den här typen av prioritet är hur bra det fungerar för oss. Det finns så mycket saker som vi potentiellt kan göra med våra dagar och att ge en viss sak prioritet får oss att göra mer. När vi får 15 minuter eller 3 timmar över så vet vi exakt vad vi ska använda dessa till vilket gör att vi snabbt kommer långt på det vi prioriterar.

Vad har då hänt sedan vi startade på allvar för en dryg vecka sedan? 

Inredning – Tre lampor sålda och ett badkar sålt men ännu ej hämtat. En tvättho bytt mot två kaffepaket, ett litet och ett stort bord bortskänkt till välgörenhet. En palm annonserad för byte mot kaffe och hämtas idag av sin nya ägare. En stor kandelaber ligger ute för försäljning..

Byggmaterial – allt som skulle bort är kört till återvinningen. Av det material som ska eldas upp så är 2/3 fixat (och 1/3 redan eldat) och det som skulle återanvändas så är 1/3 färdigt ALLT färdigt! (Jag fick feeling och köra hårt med hammare och kofot hela eftermiddag efter att ha skrivit det här inlägget) Materialet är lagrat i trädgårdsförrådet för vårens och sommarens byggprojekt. Lite kvar på eldningsvirket men snart i mål.

Övrigt – när vi kom igång hittade vi lite andra saker också. En bältesstol som vi inte längre använde har vi sålt. En oanvänd parfym bytt mot kaffepaket. En leksaksspis bortskänkt till välgörenhet. Några gamla träningskläder utsorterade och på väg till välgörenhetsbutiken.

Hur går det för er andra med det ni prioriterar i mars? Har ni sålt, sparat, rensat eller byggt något?

4 reaktioner till “Ut ur vårt hus – halvtid!”

  1. Jag håller på precis likadant. Rensar säljer och skänker. Väldigt befriande känsla att ha mindre saker att störa sig på. Bra för mig och miljön att inte skaffa mer än man behöver. Vi är dessutom en grupp i byn som plockar skräp på våra promenader runt om i trakten. Härligt att kunna göra skillnad. Tack för en jättebra sida!/Stina

    Gillad av 1 person

    1. Hej Stina! Visst är det befriande! Det där med skräpet ska vi försöka bli bättre på, vi promenerar mycket (och ser mycket skräp o pant) men vi glömmer alltid en påse! Det ska vi införa en liten rutin för! 🙂 Ha en trevlig helg!

      Gilla

  2. Kul att se era framsteg i rensandet 🙂 Vi har varit till tippen här i Falun idag och givit bort en del saker till Ta Till Vara. Vi blev förskräckta över hur mycket saker folk slängde i återvinningen. Mycket hade gått att sälja, enligt oss 🙂

    Vi gillar att någon annan får användning för gamla saker och att vi även får en liten sant för dessa. Win Win!

    Vi sålde alla våra tillhörigheter när vi bodde utomlands en vända för ett par år sedan. Speciellt på Facebook hade vi då säljlycka i flera olika säljgrupper. Rekommenderar detta starkt. Nu skall vi rensa lite mer även vi av de saker vi numera äger även om vi redan har rensat en del.

    Bra jobbat av er! Kör hårt 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Hej och tack för din kommentar, vi har fortfarande mycket kvar att göra när det gäller rensandet men det gör det inte mindre roligt att se våra framsteg. Det är också viktigt när det finns mycket att göra att fokusera sin energi på några områden och göra mycket på dessa och inte sprida sig för tunt och göra ”lite av varje” tycker vi. Visst slängs det onödig mycket! Vi har gjort oss av med massor av saker de senaste åren då vi flyttade från en större hus till ett mindre (och det mindre hade vi dessutom köpt fullt möblerat) vi har skänkt bort mycket och även sålt en del…en väldgigt liten andel har vi slängt vilket känns bra. På senare tid har vi även med stor framgång lagt upp en del i säljgrupper som vi byter mot ett paket kaffe vilket verkar vara en grej som många tycker är roligt:-)

      Vi kör vidare månaden ut…här ska rensas:-)

      Gilla

Lämna en kommentar