enkelhet, Familjeliv, Inredning, Livsstil, Minimalism

Ut ur vårt hus – dags att summera mars!

Nu har tiden kommit för att summera vår utmaning för mars. Den här månaden så beslutade vi oss för att utmana oss själva att fokusera för att rensa ut onödiga saker ur vårt hem. Något som vi beskrev i detta inlägg.

Det roliga med den här typen av prioritet är hur bra det fungerar för oss. Det finns så mycket saker som vi potentiellt kan göra med våra dagar och att ge en viss sak prioritet får oss att göra mer. Samtidigt märker vi att vi båda har lite svårt att få klart stora projekt som löper över lång tid. Detta kan vi råda bot på genom att dela upp de stora projekten i små hanterbara delar som tillsammans leder fram till något större. En lärdom att ta med sig i framtida projekt och planer.

Ett litet axplock på allt som åkt ut ur vårt hus!

Vad har då hänt sedan vi började rensa? 

Inredning – Tre lampor och ett badkar sålda. En tvättho bytt mot två kaffepaket, ett litet och ett stort bord två skålar och en kandelaber skänkta till välgörenhet. En palm har också fått ett nytt hem i byte mot kaffe.

Byggmaterial – allt som skulle bort är kört till återvinningen. Allt material som ska eldas upp är uppsågat och och 1/2 redan eldat och det material som skulle återbrukas är färdigt och  lagrat i trädgårdsförrådet för vårens och sommarens byggprojekt. Sista steget var att ta med (vad som kändes som 10 000 spikar (bild ovan) till återvinningen efter att de dragits ut ur de återbrukade plankorna:-)

Övrigt – när vi kom igång hittade vi lite andra saker också. En bältesstol som vi inte längre använde har vi sålt. En oanvänd parfym bytt mot kaffepaket. En leksaksspis, två par stövlar och ett par skyddskängor bortskänkta till välgörenhet. Några gamla träningskläder utsorterade och på väg till välgörenhetsbutiken. Ett träningsställ för längdskidåkning/vinterlöpning är sålt.

De positiva effekterna av månadens utmaning har varit flera. Det viktigaste är nog känslan av att verkligen göra något för att förbättra hemmet och livet. Det viktiga för välmåendet verkar inte vara att det är något stort utan att man ser en positiv förändring. En positiv bieffekt är att vi även fått lite inkomster i form av nästan 2000 kronor i reda pengar, 4 paket kaffe och utöver det en del återbrukbart byggmaterial och några härligt värmande brasor!

Hur har det gått för er andra med det ni prioriterar i mars? Vad funderar ni på inför april? För oss lutar det åt en månad med digital minimalism efter en tid av ständigt uppkoppling i samband med släppet av boken? 

10 reaktioner till “Ut ur vårt hus – dags att summera mars!”

  1. Jag gjorde nya budgetar i Tink som innebär att jag kan spara nästan en månadslön till. Jag har sett över utgifterna och funnit onödiga utgifter då skåpen varit fulla av resurser att först använda upp (mat och hygien).
    Jag har varit tillåtande då jag ansåg mig ha en hög sparnivå men nu när det visade sig att förmodligen vara lätt att spara mer kunde jag inte låta bli.. 🤗

    Gillad av 1 person

  2. Har en massa saker jag inte behöver, men var ska man sälja? Funderar på Blocket, men har upplevt många oseriösa som svarar. Tradera, men hur postar man en skyltdocka eller en möbel?

    Gilla

    1. Hej och tack för din kommentar, den hade tyvärr blivit stoppad av WordPress därav fördröjningen att svara. Som jag sa nedan så säljer vi mycket via en lokal säljgrupp på Facebook och skänker också bort mycket.

      Gilla

  3. Hej! Jag undrar bara hur/var ni säljer era saker? Ibland känns själva försäljningen som ett stort projekt för mig som jag har svårt att komma till skott med…

    Varma hälsningar från Erika

    Gilla

    1. Hej och tack för din kommentar. Vi säljer det mesta via en lokal köp och säljgrupp på Facebook. Vi sätter alltid låga priser och tillämpar först till kvarn. Säljer det inte på nån vecka så skänker vi bort grejerna så får det bidra till välgörenhet istället..väldigt många grejer av ringa värde skänker vi oxå direkt utan att försöka sälja.

      Gilla

      1. Tack för ditt svar! Jag ska kolla upp det där med lokal säljgrupp. Ja, vi skänker redan bort ganska mycket och ser det som ren välgörenhet. Ha en bra dag!

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar