enkelhet, Life hacks

Sommarlov och ett glassigt spartips!

Nu har vi tagit vårt vanliga 10 veckors sommarlov och publiceringstakten här på bloggen kommer gå ner betydligt. För dig som hittat hit för första gången hoppas vi att du letar dig runt och läser det som redan finns och kanske vill du även läsa vår bok ”Ut ur ekorrhjulet”?  

Det glädjer oss att boken finns på så många bibliotek och den går så klart att köpa överallt där du normalt köper böcker (Den är utgiven på Pug Förlag , ett litet bokförlag så beställ gärna direkt från dom) Den finns också som ljudbok på flera plattformar däribland Storytel, Bookbeat och Nextory.  Den finns dessutom som talbok från Legimus för personer med läsnedsättning och även på norska:-)

Men nog om detta…till dagens ”glassiga” spartips;-)

Vi pratar ofta om att vi lever ett bättre liv till halva priset och det handlar i det stora om att vi bosatt oss på en plats där vi har allt vi behöver på gång och cykel avstånd och att vi inte bor onödigt stort eller har onödigt dyra eller många grejer.

En sparsam livsstil är dock även något som kommer i de små besluten varje dag. Glass är ett jättebra exempel som kan kosta hur mycket som helst eller nästan ingenting alls. Precis som med övriga besök på restaurang och cafe så är vi helt klart beredda att betala ett högre pris vid enstaka tillfällen för en riktgt god glass och/eller en glass i en riktigt trevlig miljö.

Det händer faktiskt även ibland att vi köper en vanlig GB glass ute på byn men då blir vi ofta lite mer besvikna när glassen till familjen blir dyr men ändå inte vidare speciell. Det är dessa glassar som allra helst ska njutas hemma i den egna trädgården eller på balkongen med en god kopp kaffe. Men även då finns besparingspotential.

Låt oss ta exemplet med en GB Sandwich inköpt på lite olika sätt:

 • På kiosken – 17 kr (senast vi köpte)
 • I 6 pack från ordinarie pris –  7,70 kr (46 kr / 6 st) besparing -54%
 • I 6 pack på extrapris – 3,30 kr (20kr/6 st) besparing -80%
 • Delad med frun enligt halv-mazarinmetoden – 1,65 kr (3,30/2) besparing -90%
Oj den har visst gått upp till 18 kr….6 pack på samma butik vid fototillfället = 20 kr. Dessutom världens smartaste förpackning för #halvmazarinmetoden #sparadkrona

Den sista punkten är också varför GB Sandwich borde vara alla sparsamma och hälsosamma personers favoritglass då den så lätt delas på mitten i sin förpackningoch som vi alla vet är det ändå första tuggan som är den godaste. Denna metod kan öven tillämpas ute på stan och ger då direkt en besparing på 50%. Delad glädje är dubbel glädje och #bättrelivtillhalvapriset

Vilka är era bästa glassiga spartips inför sommaren?

20 reaktioner till “Sommarlov och ett glassigt spartips!”

  1. Hej och tack för din kommentar, vi köpte en mattermos i vintras till varmkorv och soppa…nu får vi testa till sommarglassen oxå😀👍

   Gilla

   1. Funkar superbra tycker jag! Om man lägger termosen i frysen en stund innan man åker, så håller glassen sig kall ännu längre.

    Gillad av 2 personer

  1. Pengar är en sak men jag tror att kroppen mår bra av att dela, den första tuggan är ändå den godaste och man slipper onödigt mycket socker:-)

   Gilla

 1. Köpte 15pack piggelin för mindre än en ben&jerrys (mannens favoritglass).
  Isglass svalkar så härligt i värmen och kommer räcka mkt längre än en bwn&Jerrys.
  Gillar ditt tänk #halvmazarinmetoden 😊

  Gillad av 2 personer

  1. Hej,

   Kul att du gillar #halvmazarinmetoden jag tror faktiskt att den kommer vara en del i att rädda mänskligheten från sig själv. Speciellt när vi förstår att livskvalitet blir högre.

   Piggelin är ett bra alternativ, även päronsplitt och ”favorit” säljs i storpack 12-15 glassar i varje och jag upplever inte att barnen egentligen blir gladare av en större glass. För egen del kör som sagt halv Sandwich som passar till kaffet…som vi dricker även när det är varmt:-)

   Gilla

 2. Hej! Glassmaskin är svaret här ( går även att frysa i form om man rör om då och då). Med grädde till halva priset, ägg , mjölk, socker, vanilj så blir det riktigt god glass i klass med lokalproducerad kvalitetsglass. Kanske rippad med lemoncurd och kaksmulor eller chokladglass med minimashmallows och chokladbitar eller mixade jordgubbar med lite grovhackade jordgubbsbitar i. Man gör sin egna favorit. Räknar man GBglass blir det klart dyrare men räknar man glasskiosk där tre kulor kostar 55kr så blir det billigare. Halva nöjet är att smaksätta sin egna glass! Önskar er ett riktigt skönt sommarlov!

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Kul med egen glass det har vi inte gjort ännu men det kanske blir framtiden…vem vet:-)

   Gilla

 3. Jag har försökt köpa flerpack av glasspinnar men barnen gör sig många ärenden till frysen så den tar slut väldigt fort. Om jag köper glass i paket räcker den längre men den är svår att ta med sig ut på utflykt. Hur lyckas ni som har större barn hålla dem borta från glassen i frysen?

  Gilla

   1. Hej och tack för din kommentar,

    Vår barn har faktiskt alltid respekterat att inte ta glass eller fika utan att fråga. Sen kan det hända att dom frågar ofta tex om det är varmt men dom accepterar att dom inte alltid kan ta. Dom respekterar absolut inte det vi säger på andra områden så vet inte riktigt hur detta kommer sig…?

    Annars skulle vi nog sätta en strikt gräns på 1 om dagen alternativt helt enkelt köpa en paket i veckan…och är det slut är det slut..

    Det verkar också vara ett bra alternativ att ha kulglass för även här är dom lite för lata för att ta den själva…

    Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Tror att Lidl har någon variant och den är nog värd att testa vid tillfälle…för oss är dock problemet att Lidl ligger 5 mil bort så vi handlar bara där i undantagsfall när vi ändå passerar….skulle gissa att deras ordinarie pris är lägre än GB.

   Gilla

 4. Ibland när vi är på utfärd och ska ha glass köper vi ett flerpack i närmsta matbutik. Kravet är dock närhet till charmig omgivning. Att äta glass på en stor parkering är inte charmigt och äta för ätandets skull gör vi inte. Men det jag ville komma till är att ibland är ett 6-pack glass väldigt mycket billigare än 4 lösa glassar (förutsätter att vi kan enas om en sort). Om det då sitter någon utanför affären som säljer hemlösas tidning eller rent av tigger pengar (vanligt i Skåne) så brukar vi ge de glassar vi inte själv äter till denna person. Det är alltid väldigt uppskattat och tas emot med glädje!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s