ekonomisk frihet, enkelhet, Familjeliv, semester

Sommarlov, arbete och frihet

Idag är det sommaravslutning för de två äldsta barnen och imorgon får den yngsta springa ut och påbörja sitt sommarlov. Vad kunde väl vara bättre då än att skriva en kort uppdatering om vad vi håller på med egentligen när vi är så dåliga på att uppdatera bloggen.

Som jag skrivit om tidigare blev jag i höstas nominerad och vald till nämndeman i tingsrätten. Nomineringen sker i det svenska systemet via ett parti och då kunde jag inte fortsätta fungera som frilansande lokalreporter vilket varit mitt huvudsakliga extraknäck de senaste åren. Det arbetet har passat mig bra därför att det tillhör normen i den branschen att många är frilans och hoppar ut och in på uppdrag. Dessutom är tidningen visserligen är en kommersiell produkt men det finns även ett högre värde i att till exempel sprida kunskapen om den lokala politiken, föreningslivet och företagandet.

Även om jag trivdes bra med lokalreporteruppdraget så var en sak jag lovade mig själv när jag hoppade av ekorrhjulet att dyker det upp något nytt intressant som jag vill testa (i detta fall nämndemannauppdraget) så ska gå framåt istället för att välja det som är tryggt och känt.

I höstas började jag på posten och jobbade heltid från mitten av november och sedan extra. Det var en spännande period men kanske inte det jag vill göra på sikt så med ett öga har jag tittat på framtida uppdrag som jag kan tänka mig och där jag skulle passa in och nu har jag hittat något till hösten.

Maribel har å sin sida tagit sig an ett nytt sommarjobb i år och hoppar in på det super lokala bryggeriet med tillhörande trädgårdsbar som finns i vårt kvarter (kanske 500 meter hemifrån) där hon ska fungera som hovmästare några kvällar i veckan under sommaren.

I vissa delar påminner det nya arbetet om lokalreporteruppdraget då det innehåller ett mått av kommunikation och skrivande, och det är också en verksamhet som via en stiftelse driver en kommersiell verksamhet men där det verkliga målet är att vara en positiv kraft i samhället. Det är på 60% med förtroendetid vilket innebär att man får lägga upp arbetet med eget ansvar för tid, plats och innehåll. Det är också i en verksamhet där många andra har deltidstjänster vilket gör att man inte är den udda fågeln vilket jag tycker är positivt.

Till att börja med är det på prov i 6 månader men min känsla är mycket positiv och jag tror starkt på att detta kan bli mycket bra under några år. Passande omfattning i den här fasen av livet, ett bra sammanhang och vad som verkar vara en riktigt rolig grupp att ingå i.

Som synes på bilden längst upp har vi även tagit tag i ett av de hemmaprojekt som funnits på i våra mål ett tag nämligen att måla om huset, vi har även fått in riktigt bra rutin på att gå och träna och haft en hel del ”fri-tid” där emellan så kort sagt har de senaste månaderna varit riktigt bra och den där svårfångade känslan av att åstadkomma något samtidigt som tiden känns fri och luftig har infunnit sig. Dock har denna tid rätt ofta spenderats långt bort från tangentbordet varför ni inte hört så mycket här.

Under sommaren kommer vi i första hand vara hemma, vi ”sommarjobbar” lite och så har vi en hel del ledigt både på hemmaplan och några små resor runt om i vårt vackra land.

Hur ser era planer ut för sommaren?

Lämna en kommentar