Ut ur ekorrhjulet

För ett par år sedan började jag (Oskar) så smått fundera på att att skriva en bok om våra upplevelser. Efter att ha läst ”allt” tyckte jag att det fanns ett glapp i utgivningen på det här ämnet. Det saknades en bok som tog ett radikalt grepp om livet och privatekonomin och ifrågasatte alla förutfattade meningar men som samtidigt var så lättsam och enkel att den skulle tilltala någon som annars aldrig annars skulle plocka upp en bok om ekonomi.

Vi ville gärna att boken skulle vara färgglad och lättsam i formatet. Det var därför vi blev så väldigt glada när David på Pugförlag hörde av sig och skrev ”är det inte dags att det blir en bok av familjen fri”. Vi kollade in förlagets hemsida och såg de andra böcker de hade gjort (vilket inte var så många än) men vi blev direkt förälskade i förlagets formspråk och färgglada, roliga utgivning. Försökte så klart verka lite svåra och förhandla kontrakt etc men i verkligheten skrek allt inom oss ”kör kör kör” det här blir sååå bra! Vem vill liksom inte vara på ett förlag som givit ut titlar som ”Gunde Svan som Indian”, ”Käpphästar” och ”Bäst of Glenn”.

IMG_0263
Ut ur Ekorrhjulet

Det var hösten 2017 som vi skrev kontrakt. Sen har det varit det en lång process med tankar kring struktur, omslag, skrivande, funderande, justerande, flytt av utgivningsdatum, fixa med grafik, språk och två veckors panik strax innan allt skulle till tryck innan jul. Nu finns alltså boken i verkligheten !EN TRYCKT BOK! som vi tycker är riktigt snygg och som vi tror både radikal, enkel och lättsam.

Vår förhoppning är att ni som sedan länge är intresserade av ekonomi, enkelhet, minimalism och ett nedväxlat liv ska få lite nya tankar och intressanta infall. Dessutom hoppas vi att många som aldrig känt sig manade att läsa en bok med ett så ”tråkigt” ämne som privatekonomi kommer plocka upp den (eller få den i present från någon mer intresserad) och faktiskt läsa den. Att se den potential som finns i att förenkla livet och få ett bättre liv till halva priset!

Hoppas ni kommer gilla boken! Om du är en av dem som följt oss ett tag och som delar grunderna i våra värderingar så hoppas vi att ni kommer hjälpa oss att sprida boken och dess budskap till era vänner, grannar, släktingar…och deras vänner, grannar och släktingar!

Vårt mål är  framförallt att så många som möjligt som aldrig tänkt i dessa banor ska läsa boken och påverkas av dess filosofi. Snälla hjälp oss lyckas med det!

Hur och var hittar du vår bok?

  • Köp gärna boken direkt från förlaget Pug.se , då stöder du det småskaliga förlaget.
  • Finns annars att köpa precis på alla ställen där du brukar köpa böcker.
  • Låna på biblioteket, den finns på de flesta.
  • Lyssna som ljudbok hos bland andra Storytel, Bookbeat och Nextory.
  • Som talbok från Legimus för personer med läsnedsättning.
  • På norska hos Tegnförlag.