Om oss

Vi, Oskar och Maribel, är två före detta kontorsråttor som innan vi blev 40 hoppade av ekorrhjulet. 2011 började vi drömma om ett enklare, friare liv och för att nå den drömmen började vi sakta men säkert ställa om vårt liv i rätt riktning. Vi tog tag i vår ekonomi och började spara slantarna istället för att bränna dem på hattar.  Sedan 2017 är vi båda ekonomiskt fria, vi äger vår tid och väljer hur vi disponerar den. Vi behöver inte arbeta om vi inte vill därmed inte sagt att vi aldrig arbetar, det gör vi, vi arbetar med sånt vi tycker om och i den omfattning det passar med övriga livet.

Vi är en helt  vanlig familj som bor i  Leksand där vi stortrivs med småstadslivet och  njuter av att ha funnit vår plats på jorden.  Våra tre barn är 9, 12 och 14 år gamla och det mesta av vår fritid kretsar kring familjelivet. Förutom Dalarna så klappar också hjärtat lite extra för Mexiko där Maribel har ena halvan av sin släkt.  

Att leva enkelt innebär för oss ett sparsamt lågkonsumtionsliv som till största delen levs lokalt. Tanken med den här bloggen är att den ska ge en inblick i vårt liv och kanske inspirera andra att kliva av ekorrhjulet.

Vi är väldigt försiktiga med att bygga ett nytt ekorrhjul men när vi har tid och lust så föreläser vi gärna och berättar om vår livsstil är du intresserad av att boka in en föreläsning så kan du läsa mer och lämna ett meddelande här så återkommer vi!

Våra böcker Ut ur ekorrhjulet och Lev lokalt finns att köpa på i stort sett alla ställen där du brukar köpa böcker!  Även direkt genom förlagets shop.