Lev lokalt

Finns att köpa hos de flesta bokhandlare men bäst direkt från förlaget på pug.se. Låna på biblioteket eller lyssna som ljudbok (tillgänglig hos de flesta ljudboksappar).

Boken ”Lev lokalt” kan ses som en fördjupning av den första men står helt på egna ben. I viss utsträckning kan man säga att detta är bokversionen av det vi pratade om efter att den första boken ”Ut ur ekorrhjulet” utkom för två år sedan. Vårt intresse har gradvis skiftat iväg från ekonomin i sig och mer mot hur vi använder vår tid och energi vilket återspeglas i ”Lev lokalt”.

Boken baseras på våra egna erfarenheter och efter att vi nu ha varit fria från kravet på lönearbete ett antal år så har vi fått fler bra exempel på vad det innebär i form av frihet och livskvalitet men också utmaningar. Boken skiftar mellan filosofiska tankar och handfasta tips för att välja sin egen väg samt specifika exempel ur vårt eget liv. Detta för att belysa möjligheterna med den fria, hälsosamma och hållbara livsstilen så tydligt som möjligt.

Det var långt ifrån självklart för oss att vi skulle skriva ytterligare en bok men gradvis så blev det tydligt att det fanns mer att beskriva utifrån flera perspektiv som inte var med i ”Ut ur ekorrhjulet” . Som vi ser det står de två böckerna på två sidor av samma målsättning kring ett liv med ”frihet, hälsa och hållbarhet”. Våra två böcker belyser detta från två olika riktningar. Ser detta i mitt inre som när två gatlampor lyser upp en bit av marken från olika håll och som kombinerat ger en bra belysning av området mellan dem men också lyser upp mer av ytan än vad en lampa gör enskilt.

Lev lokalt är ett uttryck som vi har använt både i direkt – rent geografisk betydelse – men också i en indirekt betydelse där det handlar om att utgå ifrån den position man har och utveckla sig själv, sitt hem, sina relationer och sin kunskap med mera utifrån den punkt där man startar. Detta i kontrast mot att önska sig en annan utgångspunkt. Det blir också ett uttryck för en form av ”livsstilsminimalism” där man inte ständigt väljer från all världens möjliga alternativ utan fokuserar på det som finns nära och som ger livskvalitet, och sedan selektivt och med eftertanke kryddar livet med det som finns längre bort.

Tanken är att perspektivet i ”Lev lokalt” ska kunna fånga nyfikenheten hos en bred grupp så att man vågar utforska möjligheterna till ett friare liv. Vi försöker också beskriva fler av fördelarna som blir synliga först när förändringen är genomförd. Tror att många som gillar budskapet och är intresserade av en förändring kommer vilja läsa båda böckerna men det är inte på något vis nödvändigt att läsa dom i en speciell ordning de kompletterar varandra men är inte beroende av varandra.

Hoppas ni kommer gilla ”Lev lokalt”! Ställ gärna frågor och kommentera här på bloggen – vi försöker verkligen svara på allt och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på twitter som @farbrorfri och på instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss!

Båda böckerna finns som sagt att köpa på en massa ställen men bäst samt direkt från förlaget på pug.se.