Familjeliv, Livsstil

Hejdå vinter och hej våren!

 

Nu har våren nått Siljanstrakten också. Lite vemodigt så har vi nu packat in alla skidor och vintergrejor. Eftersom vi var borta hela december och januari så trodde vi inte att vi skulle få en så lång säsong men det blev ju en helt fantastisk vinter med bra skidföre och sparkföre. I hela två månader så hämtade jag och lämnade barnen med spark, minns inte när jag har åkt så mycket spark förut. När det gäller skidåkning så åker vi mest utför och nyttjar backen som vi har närmast, vi var i slalombacken i stort sett varje helg. En kompis undrade om vi bodde i skidbacken. 🙂

Vädret som var i helgen var fantastiskt med en stor sol och blå himmel, en hel del snö kvar men alla gator och vägar är rena nu och jag har sett några små krokusar som letar sig fram. Den senaste tiden har jag och maken  förundrats över hur bra väder det är jämt, kanske är det så att vi är mycket mer medvetna om vädret nu när vi inte sitter inne på ett kontor hela dagarna. Vi är inte heller så brydda längre om väder, det är liksom inte hela världen om det är regn och rusk en helg eftersom vi har möjlighet att njuta i veckorna också.Nu nu när vi inte har backen på helgerna så kommer det nog att bli cykelutflykter och skogspromenader tills badsäsongen drar igång!

Det spirar även inomhus, jag brukar ta sticklingar och skott ibland och det verkar vara ett år som gäller för att de ska börja ta sig fint. Tycker om att ha mycket växter i inomhus, det mjukar upp och ger rummen fint liv.

DSC03922_Fotor

 

Maken fyllde 42 i helgen som var och det kändes lite speciellt eftersom 42 var det år då han egentligen skulle ha blivit ekonomiskt fri, kika gärna in på det allra första blogginlägget som han skrev om vår plan. Ibland när jag tänker på det så känns det ofattbart och otroligt härligt att vara där vi är idag!

Ha en fin vecka och helg och njut oavsett väder!

 

6 reaktioner till “Hejdå vinter och hej våren!”

 1. Vilken fin blogg! Så inspirerande. Jag har följt din mans blogg en längre tid och era bloggar kompletterar varandra. De är en bra inspirationskälla för en hållbar livsstil och ekonomisk medvetenhet.

  Gillad av 1 person

 2. Har samma tankar om vädret som du (nu har/fått).
  Förundras över allt gnäll och klagande rörande vädret.
  Men det är förstås enklare att acceptera alla typer av väder när det inte måste vara fint just under lördagar & söndagar.
  Kanske var det när jag inte arbetade längre som vädret plötsligt alltid var ok. 😉

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag håller med. Det gnälls mycket över vädret och det har nog mycket att göra med upplägget 8-17 måndag-fredag som de flesta måste förhålla sig till.

   Sen spelar kläder in förstås. För ett kontorsjobb så är ju kläderna lämpade endast för det och oftast transporterar man sig till kontoret i bil, när man sen ska spendera tid utomhus så är man klädd fel. T ex skor med för tunn sula och jackor som inte tål vind och väta…Då känns nog vädret ofta taskigt. Det ligger mycket i det gamla ordspråket…det finns inget dåligt väder…😉

   Gillad av 1 person

 3. Håller med om väderdiskussionen. Sen tror jag att det är en åldersfråga också – när man ligger runt 40 börjar man bli mer intresserad av både djur, natur och väder. Er tillvaro låter underbar, helt underbar. Vad härligt för barnen att få ha sina föräldrar så mycket. Ostressade föräldrar!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är nog en åldersfråga också. Kläder efter väder var ju kanske inget jag tillämpade i 20-års-åldern, då skulle det bara vara snyggt. Ingen mössa och klackskor i snömodd…🤣 Förresten kikade in på din blogg, intressanta inlägg! Ha en fin helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s