ekonomisk frihet, enkelhet, Lev lokalt, Ut ur ekorrhjulet

En helt vanlig magisk dag!

Efter att ha skrivit de två senaste inläggen om magiska inkomster och besparingar så började jag fundera på hur den MAGISKA dagen ser ut? Några av dagarna de senaste veckorna har varit sådana så jag har gott om exempel och något som kanske förvånar är att de sällan är sådär väldigt spektakulära utan snarare perfekt balanserade mellan frihet och lite prestation, mellan lugnt och aktivitet.

Även om ingen dag är den andra lik så kan jag ta ett specifikt exempel, en helt vanlig vardag.

6.00-11.00 Morgon – gick upp som vanligt och fixade frukost och väckte barnen. Vi åt tillsammans och så gick de iväg till skolan. Därefter hade jag ett par timmar att fixa med mina egna saker i lugn och ro varefter jag tog en lång promenad i solen.

Så här glad kan man vara när man promenerar till och från arbetet!

11.00-16.00 Dag – promenaden gick till den lilla skolan där jag ibland vikarierar och där åt jag lunch (tomatsoppa med nybakat bröd…mums) med barnen innan dagens arbete skulle börja. Sen hade jag tre lektioner idrott och det stod bollspel på schemat. Vi hade jättekul med basket och pingis och jag vågar lova att alla hade roligt..även jag. Strax före 15 började jag promenera hemåt i solen igen.

16.00-20.00 Eftermiddag – väl hemma var det bara att packa en matsäck och åka med barnen till skidbacken. Det var bara de två äldsta med den kvällen och dom klarar sig väldigt bra själva och åker mest med sina kompisar. Vi fikade tillsammans men sen fick vi alla några riktigt fina timmar i backen.

20.00-23.00 Kväll – backen var öppen till kl 20 så det var ju inte jättemycket kvar av kvällen men ändå hann vi sitta i soffan en stund tillsammans, barnen åt sina obligatoriska chips, innan barnen gick och lade sig vid 10. Sen avslutade jag och Maribel med en liten snacks-tallrik något att dricka och en favorit TV-serie innan vi stupade i säng någon timme senare. Trötta och nöjda!

Som sagt inte så spektakulärt men för mig helt perfekt – en mix av egentid, en del tid tillsammans, en liten prestation/insats/arbete, fysisk aktivitet och att vara utomhus är några av de saker som vi identifierar i alla dagar som känns magiska på det här sättet.

Hur ser din magiska dag ut? När hade du senast en sådan? Hur kan du göra för att de ska bli flera?

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” båda finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder). 

Våra båda böcker finns också köpa på de flesta ställen där böcker finns men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag. Böckerna finns även att köpa som ljudbok på adlibris och bokus.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss

6 reaktioner till “En helt vanlig magisk dag!”

 1. Idag tror jag kommer bli en ”magisk” dag, och den är ganska lik hur dagarna ser ut nuförtiden för mig. Jag vaknade halv nio av mig själv, hällde upp lite fil till frukost och åt det samtidigt som jag satte tänderna i den feedback som jag fått på min senaste ungdomsroman. Satt i bara pyamas och redigerade text i tre timmar, inspirerad. Vissa mindre avbrott, som att svara på när jag kan komma och titta på en begagnad barnvagn som jag anmält intresse att köpa. Sedan duschade jag för att känna att dagen har börjat och satte på mig träningskläder (för att träningen ska bli av senare i eftermiddag). Efter det fixade jag med några mindre hushållssysslor (slängde in en tvätt i tvättmaskinen, fyllde diskmaskinen, diskade upp stekpannor från gårdagens kvällsmat) samtidigt som jag lyssnade på en podd om skrivande. Därefter värmde jag en matlåda (gjorde storkok igår som blev så mycket att jag även fryst in massa lådor) och satte mig att skriva det här. I eftermiddag planerar jag att hemmagymma lite, fortsätta skriva på min roman, läsa tre vänners texter och fundera över feedback, för att tillslut träffa dem på voice-chat ikväll och prata om det vi har skrivit (samtidigt som jag äter en enklare kvällsmat, brukar bli typ mackor och fil). När vi är klara är klockan runt klockan åtta och jag har fortfarande mycket tid kvar att bara mysa med min fästman.
  Vi får se om dagarna blir lika ”magiska” när bebisen kommer, men förhoppningsvis får vi en lugn bebis som är nöjd, frisk och sover mycket… och om det inte blir så finns det ju något meningsfullt och fint att bli förälder och lära känna en ny liten individ som är helt beroende av en…

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vilken fin beskrivning av en aldeles vanlig men fantastiskt magisk dag. Det kommer såklart att förändras när ni får en bebis men det betyder inte att det behöver vara mindre magiskt bara att det blir på ett annat sätt. Det gäller också att inse med barn att de tar tid och att man inte stångar sig blodig på att hinna med lika mycket annat som tidigare utan inser att det är en magisk del av livet, tänker jag.

   Gilla

 2. Vilken fin beskrivning av magin i en helt vanlig dag! Jag springer fortfarande i ekorrhjulet men försöker hitta rätt jobb som ger med energi än det tar. Idag var i alla fall en magisk dag då jag var på sportlov med familjen på vårt landställe utanför Rättvik. Vaknade med barnen (tre och sex år gamla) vid sjutiden, gjorde en god frukost åt oss och efteråt spelade jag och sexåringen sällskapsspel, sen kom min man (som fått sovmorgon) ner och jag gick ifrån och mediterade en halvtimme. Därefter åkte vi till Orsa Grönklitt för att åka skidor. Vi började med att grilla korv i det härliga solskenet och sen körde jag och sexåringen några roliga åk. Därefter var det skidskola för sexåringen och jag fikade med treåringen. Sen åkte vi hem och gjorde tacos, kollade på film och åt snacks. En magisk dag!

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Härligt med sportlov och att kunna ta dagen lite som den kommer. Det finns mycket i din beskrivning som jag känner igen och det är ofta en fråga om perspektiv där det enkla och relativt vardagliga kan vara magi med rätt perspektiv. Hoppas du hittar en väg ut ur ekorrhjulet så att fler magiska dagar även kan infinna sig i vardagen.

   Gilla

 3. Hej, var länge sedan jag läste din/er blogg som det är nu. Din blogg var den första ekonomibloggen jag läste när jag började investera på börsen, det var sommaren 2016 och minns att jag var helt lyrisk kring FIRE och att kunna leva på utdelningar. Jag har inte kommit jättelångt på vägen (runt 400 000kr) men har sedan dess fått två barn och varit pappaledig i lite drygt 3år. Jag hade en dålig arbetsgivare så sa upp mig förra sommaren och pluggar nu till lärare. Så mycket har hänt och jag och sambon har halvt fått prova på FIRE kan man säga, sålångt föräldraledighet med väldigt krävande barn kan ses som FIRE :). Men tänkte nu att det aka bli lite back to basic och tar upp läsandet igen.

  Så vill tacka för den inspiration jag fick då och förhoppningsvis den goda läsningen jag har framför mig.

  Mvh Micke

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Kul att du hittat tillbaka och hoppas att du hittar intressanta saker här på bloggen även om vi numera säkert har utvecklats jämfört med hur det såg ut 2016. Som du kanske redan har förstått om du har läst och tittat på det vi skrivit så har vi allt mer tänkt att ekonomiskt frihet är ett ganska töjbart begrepp där det inte bara är ren FIRE utan även olika typer av frihet där man kan ta sabbatsår, jobba mindre hela livet starta ett livstilsföretag eller fortbilda sig mitt i livet. För oss har fokus allt mer blivit på att den som kan leva gott på lite har så många möjligheter medan den som behöver massor med pengar för att dra runt sitt liv bara har en möjlighet nämligen jobba heltid hela livet. Som sagt välkommet tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s