enkelhet, Livsstil

Jag blir 40 och har magiskt silverhår

Idag fyller jag 40 år, tänkte att dvet här inlägget kan passa idag. Jag har haft lite ångest under året över att fylla just 40, känslan bottnar i någon slags nostalgi över att kanske halva livet har passerat och de senaste tio åren har passerat i rasande fart känns det som. Det fysiska åldrandet har jag accepterat och tycker är lite skönt faktiskt. Jag behöver inte längre klä mig eller bete som att jag är yngre än vad jag är utan det är liksom helt ok att vara gråhårig och ha en del rynkor här och där.

IMG_7322.jpg

Foto: Araceli Peres @araceliscreativecorner

För drygt ett år sedan bestämde sig min mamma för att sluta färga sina gråa hår, jag kände mig inspirerad av henne och bestämde mig för att sluta färga mina gråa. Det var också en kommentar från vår då 3-åriga dotter som inspirerade, hon sa ”jag tycker att du ska måla håret som morfar”. Morfar är helt vithårig och jag har alltid gillat hans fina silverhår, borde jag inte kunna gilla mina egna silverhår lika mycket? Där och då bestämde jag mig för att sluta färga.

Jag fick mina första grå hår när jag var runt 25, runt 30 började de bli fler och då  började jag färga. Nu har det gått snart ett år sen jag slutade och jag är så himla glad och nöjd över mina silverslingor, jag vill nästan att de ska synas mer.  Att färga håret tog tid, kostade pengar och framförallt kändes det inte bra att utsätta mig själv och miljön för alla kemikalier. Färgen slet på håret och det kändes ibland som att mitt hår och min hudfärg inte matchade trots att jag valt en färg som låg så nära min naturliga som möjligt. Det är märkbart att kvalitén på mitt hår som nu växer fram är mycket bättre. Jag tänker också att om det blir mer vanligt att se fler kvinnor i alla åldrar bära sitt gråa hår med stolhet så kanske fler vågar gå den vägen.

Nu är vår dotter 4 år och hon har börjat lägga märke till mina silverhår. Nu frågar hon, ”varför har du vita hår mamma?”, då säger jag att det är magiskt silverhår. Hon tittar med stora ögon och jag ser hur hon funderar på om det verkligen är magiskt. Det dröjer ju länge men jag hoppas att hon kommer ihåg lite av magin när hon får sitt första gråa hår.

Går du i tankar att sluta färga dina gråa hår? Ett konto på instagram som gett mig mycket inspiration är @grombre där kvinnor i alla åldrar visar sina vackra silverhår, vackert!

 

7 reaktioner till “Jag blir 40 och har magiskt silverhår”

 1. Hej! Stort grattis på din dag och till din alldeles egna sida! Jag har följt er genom Fantastiska Farbror Fri’s blogg ett bra tag och hittar massor av inspiration för mål i livet från er. Stort tack för att ni delger så mycket! Sedan ni börjat synas mer i media har jag fått en mer personlig bild av er och det känns ännu roligare att få följa er resa. Ni är grymma!!!
  Roligt inlägg om de gråa håren idag, eftersom jag själv snart fyller 32 och funderat ett par år på om jag inte borde börja färga mina gråa hår som bara blir fler och fler, men har dragit mig för det med tanke på just ekonomi och kemikalier. Lite pepp att stå emot detta ett tag till nu 😀
  Önskar dig en fin födelsedag i det fria!

  Gilla

  1. Hej Hillevi! Tack för din kommentar och kul att höra att du inspirerats. Gällande håret så kan jag verkligen rekommendera att inte börja färga det, jag lovar, det kommer att kännas bra! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s