Boktips, Inredning

Ett hem med omtanke, boktips

Inlägget innehåller en annonslänk

Har du funderat på det hållbara hemmet?  Vill du bli inspirerad och hitta vägar till ett hållbart hem?

DSC03855_FotorEtthem

”Ett hem med omtanke” är skriven och fotad av Ida Magntorn, det är en jättefin och bra bok om hållbarhet och inredning! Det är ingen vanlig inredningsbok som endast innehåller bilder på tjusiga miljöer. Det är en bok som innehåller en hel del fakta om hur vi alla påverkar miljön och boken berättar hur du kan skapa ett hållbart, personligt och vackert hem med små medel och mindre miljöpåverkan.

Det är en bok som beskriver den inredningsstil som jag själv har anammat som jag refererar till som slow decor. Långt bort från slit och släng, där saker och ting får ta sin tid, gammalt och nött går före nytt och flashigt och där fokus ligger på att vårda och ta hand om det man har. Ett hem som sällan är perfekt och trendigt men ofta mysigt och ombonat. Förutom de vackra bilderna i boken så innehåller den en hel del konkreta tips på hållbar inredning och hur ens hem kan bli och vara mer miljövänligt. Till exempel vad du kan tänka på om en ny möbel behöver inhandlas, hur du kan göra eget miljövänligt sköljmedel eller vad man kan tänka på om man ska köpa snittblommor. Tycker att det är bra att hon tar upp just snittblommor i ett kapitel eftersom det är något som figurerar mycket i inredning, en produkt som är vacker att titta på men med en ganska kort livslängd. Ur ett miljö och kostnadsperspektiv så känns den köpta snittblomman (som vardagsföreteelse) helt passé i mina ögon. Det fungerar lika bra med en gren från trädgården eller en blomma från en dikesren, något som hon också nämner i boken.

Det jag gillar mest med Ida Magntorn är hennes fina och stämningsfulla bilder och hennes exceptionella sinne för att skapa vackert med enkla medel. Hon har för övrigt skrivit andra fina böcker som leverar den härliga känslan, till exempel Home Stories och Urban Vintage.

IMG_4484_FotorEtthem_1
Blommor från vår trädgård

Låna boken på ditt lokala bibliotek. Om titeln inte finns så kan du ge den som ett köptips till biblioteket. Vill du ändå köpa boken så kan du göra det här hos Bokus .

 

8 reaktioner till “Ett hem med omtanke, boktips”

 1. Gillar verkligen ditt tänk, kan ju vara för att du tänker som jag vad det gäller inredning, allting behöver ju inte vara sprillans. Ett hem för mig är något som växer fram, där man fyller på med föremål vartefter. Numera är väl jag ganska färdig, istället för att köpa nytt brukar jag möblera om, det hjälper mot köpsuget. Tycker att dina lampskärmar som du har gett en ny skepnad är jättefina.
  Vill bara uttrycka min beundran för dig och farbror Fri, hur ni har kommit fram till på vilket sätt ni vill ha era liv. Många låter bara livet rinna mellan fingrarna utan att tänka på vad de verkligen själva vill ha ut av livet.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Marianne!
   Tack för din fina kommentar! Väldigt fint uttryckt om oss, det var precis så vi kände, vi ville inte att livet skulle rinna mellan fingrarna, vi ville inte heller låta någon annan styra riktningen i vårt liv.
   Att möblera om är jättebra för att åstadkomma förändring hemma. Det är ju sällan vi behöver något nytt men att vilja förbättra och förändra och göra fint omkring oss finns nog inom de allra flesta. Jag tror också att man blir mer nöjd i längden och lösningarna blir mer bestående om man fixar sitt hem med enkla medel och egen kreativitet istället för att köpa sig en lösning.
   Ha en fin dag!

   Gilla

  1. Hej FruEfficientBadass!
   Ja visst är det fint och precis som du säger går det inte att klicka hem stilen! Om du gillar den här boken/stilen så kan jag rekommendera hennes andra böcker också. 🙂
   Ha en fin dag!

   Gilla

 2. Hej! Nu har jag läst boken efter tips från dig! En riktig njutning, underbara bilder och texter! Inspirerande och viktig på alla vis, utan att ge pekpinnar! Heja hållbarhetstänket! Kram Sara

  Gillad av 1 person

  1. Hej Sara!
   Kul att du läst boken och vad glad jag blir att du hör av dig! Ja visst är det en fin bok, håller helt med dig på alla punkter. Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Ni har det så fint och hemtrevligt!

  När du målar lister och andra träytor. Har du något bra tips för att få ett bra resultat på ytan?

  Jag tycker själv att det är så svårt. Antingen blir det penselränder eller roller-svamp-mönster för mig… å andra sidan kanske det är främst jag som ser (vet om) det.

  Har du något målartips eller ska jag och den fåniga perfektionisten i mig ta och ge mig? 😄

  Tack för en fantastisk blogg!

  Mvh P

  Gilla

  1. Hej! Vad kul att du gillar vårt hem. 😊 När det gäller målningen av lister och andra ytor så upplever jag att det blir slätt och fint med en snickeri-roller. Sen brukar jag köpa färg av bra kvalitet, t ex snickeri-färg om det är till lister, ibland grundar jag innan med grundfärg lämplig för träytor. Penseln är viktig också, att den är i bra kvalitet. Sen brukar jag hellre ta ganska tunt med färg och måla 2-3 lager hellre än mycket färg och färre lager.
   Jag brukar gärna också fråga om tips o råd från proffsen, t ex på vår färgbutik så jobbar det målare i butiken. De brukar ge bra tips o råd.

   Vet inte om det var bra tips men annars kan du också testa ditt eget, att släppa perfektionisten. 😄 Tror att om man är den som har målat så ser man och vet man var missarna är men den som betraktar har ingen aning.

   Tack för att du hörde av dig och lycka till med målningen framöver! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s