Familjeliv

Sommaren som kom och gick…

Vilken underbar sommar! Idag är det sista augusti och med det så tar ju sommaren liksom slut och vi går in i en höstmånad. Även om nästa vecka ska bjuda på lite varmare väder så känns hösten i luften och vissa träd har redan börjat ändra färg.

Så fort barnen gick på sommarlov så tog jag och maken också sommarlov, hade tänkt att jag kanske skulle få till något blogginlägg men jag gick helt in i värmen och semesterlunken så det blev inget av det…

Jag sällan med mig kameran och ibland hade vi helt mobilfria dagar också, skönt och befriande och vi insåg också hur stark känslan är av att vilja kolla mobilen titt som tätt. När jag nu scrollar igenom bilderna från sommaren så kan jag snabbt konstatera att det blev väldigt mycket bad, alla tider på dygnet. Man kan summera sommaren som var med en färg, blått! Blå himmel och blått vatten.

 

I början av sommaren gjorde vi en resa ner till västkusten. Barnen minns nog Liseberg allra mest men jag minns turen till Hönö mest! Underbart väder och bad från klipporna.

Efter turen till Göteborg besökte vi goda vänner i deras stuga vid Halländska kusten, den här fina stranden fick vi hänga på i två dagar!

IMG_9275_Fotor

 

De flesta baddagar spenderades vid en strandremsa vid Siljan, den vi har på gångavstånd. Vi passade också på att besöka andra badplatser runt Siljan. Sjurberg utanför Rättvik var underbart.

IMG_9795_Fotor
Sjurbergs brygga.

IMG_9806_FotorVår bröllopsdag (13 år) firade vi med en picknick vid Dalälven. Tapas och Cava mumsade vi på, dukningen var kanske inte fotovärdig men det funkade utmärkt! 🙂 Vi gillar valfriheten med picknick, valfrihet både när det gäller mat och utsikt!

IMG_9820_Fotor
13 å ska tydligen vara spetsbröllop, kanske det i vårt fall heter frottébröllop?

IMG_9824_Fotor

I slutet av sommaren reste vi en vecka norrut, till Hälsingland och Höga Kusten. Norra Sverige är underbart och vi förundras alltid över att inte fler svenskar reser norröver under semestern.IMG_9986_Fotor

Orbaden vid Ljusnan med sin fina sandstrand och blånande berg runtomkring. IMG_0096_Fotor

Höga kusten var nytt resmål för oss, hur vackert som helst. Vi hyrde en mysig stuga vid Dockstacktafjärden ett med närhet till Skuleskogens nationalpark.

 

IMG_0165_Fotor
Barnen var superduktiga att ta sig uppför det branta Skuleberget, utsikten från toppen var helt underbar!

 

I slutet av sommaren var det ganska folktomt på våra utflykter, mest utländska turister. Som tur var höll badvädret i sig så det blev många dopp i havet.

IMG_0218_FotorVi tog en utflykt till Skuleskogens nationalpark, ringlande stigar genom gammal skog…vårt mål, en fin sandstrand.

IMG_9490_Fotor
Flera sena kvällsdopp blev det.

IMG_9909_FotorNågra turer på Siljan med båten har det blivit…nu väntar båten på att dras upp. Ett hösttecken…

4 reaktioner till “Sommaren som kom och gick…”

 1. Vilka underbara bilder! Orbaden – det är i våra sommarkrokar och där hämtar vi hamstersand istället för att betala dyrt på zoobutiken (frugal hack!). Vi firade också bröllopsdag i somras, men 15 år. Jesus, var tar åren vägen…

  Skönt att du är tillbaka på bloggen i alla fall, jag har saknat dina inlägg. Tjing!

  Gilla

  1. Hej!
   Hahah, Kan tänka mig att den fina sanden funkar fint till hamster! Härligt att ni brukar hänga däromkring, det är ju helt underbart! Kanske vi får ses över en picknick nästa gång vi i är i krokarna. 😉
   Grattis till 15 år!! Håller helt med vart tar åren vägen? blir ibland väldigt nostalgisk över åren som gått och lite panikslagen över att det går så snabbt.

   Ha en fin dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s