Boktips, enkelhet

Boktips, Meet the Frugalwoods

Inlägget innehåller annonslänk. 

Det här är ett boktips till alla där ute som är intresserade av sparande och ett friare liv, kanske är du nyfiken på ett liv i ekonomisk frihet? Kanske sitter du just nu i ett kontorslandskap och drömmer om ett annat liv… Då ska du definitivt läsa den här boken!DSC04060_Fotor.jpg

Jag läste boken i somras och den är sååå bra! Det här är boken jag önskar att jag hade kunna skriva själv, Elizabeth Willard Thames sätter verkligen ord på tankar som jag själv hade under tiden som vi jobbade mot att bli ekonomiskt fria. Det är ingen bok som går på djupet hur du går tillväga rent praktiskt utan den berättar ett ungt pars (Elizabeth och hennes man) resa mot ekonomisk frihet, en berättelse som inte är helt olik min och makens. Boken berättar bakgrunden till varför de ville ta den här vägen och deras tankar och händelser under resans gång. Nyckeln för dem, precis som för oss, var att börja leva ett enklare och mer sparsamt liv.

Elizabeth driver bloggen The Frugalwoods och det märks tydligt i boken att hon brinner för att skriva. Jag älskar hennes beskrivningar och hon har en humoristisk ton som faller mig i smaken. Många av hennes beskrivningar kan jag verkligen känna igen mig. Jag skulle kunna fylla sida upp och ner med bra citat från boken men här kommer några som jag fastnade extra mycket för.

”I didn’t consider fund raising my passion, but I didn’t actively dislike it either. I was more interested in climbing through the ranks and increasing my salary than I was in doing something I ”loved,” because I didn’t think doing something i loved would bring me any conventional recognition or notoriety.”

”It didn’t occur to me that there was any other path to follow. ”

”I was so clever with these deals I found. But I’d missed the truism that every sale in the world wont save you as much money as simply not buying anything. Buying clothes didn’t automatically make me more confident or more beautiful; it just automatically meant i had less money. ”

”Letting go of caring what other people thought enabled me to figure out what I really wanted out of life, not what society wanted out of my life. I came to understand that, in the end, the only person who truly cares how you live your life is you” .

”Frugality, conversely, incorporates environmentalism into your lifestyle. It is also true that the less we consume ,the more we respect and care for the things we already own. ”

”We were harkening to an earlier era, when people were self-reliant and didn’t look for meaning on store shelves.”

”A frugal life is a creative life and one that’s devoid of clutter, both physical and mental, and absent any boredom.”

”Frugality frees you from the day-to-day anguish of managing a rigid budget. When you operate with the worldview that there’s very little you need to buy, you no longer need to count pennies or worry if there’s enough money in your account. You’re set.”

”Don’t allow your spending to prevent you from doing what you want; instead, allow frugality to sculpt the life you crave.”

”Nearly anyone with a decent job could do what we’ve done, yet very few do. Why? Because it takes short-term sacrifice, long-term planning, and a conviction that what we want out of life isn’t sold in a store.”

Alla citat ovan är från Meet the Frugalwoods- Achieving financial independence through simple living, Harper Collins, 2018.

Min man läste boken tidigare i år hans tankar om boken hittar du här. Hittade också på hans blogg ett gammalt inlägg där jag reflekterade lite över varför jag ville bli fri.

Låna helst boken på ditt lokala bibliotek (ge den som förslag om den inte finns) eller köp boken via denna länk (affiliate).

En reaktion till “Boktips, Meet the Frugalwoods”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s