Familjeliv, Livsstil

Senaste tiden hemma hos oss

Tänkte kika in här med ett kort inlägg om vad vi sysslat med på senaste tiden.  Inte så mycket faktiskt, eller jättemycket, vi är helt enkelt ganska upptagna med att leva det fria livet som vi så länge ville komma åt. Det fria livet handlade för oss väldigt mycket om just det, att få tid till att leva i vardagen, vara med här och nu och inte låta livet swisha förbi 5 dagar i veckan 8-17.

Huset är väl det som på sista tiden har tagit en del tid i anspråk. När vi båda var heltidsarbetande så lejde vi ut många jobb/underhåll som gjordes på vårt förra hus. Nu när vi själva disponerar över vår tid så utför vi nästan allt sådant arbete själva.

Vi har lärt oss otroligt mycket på det, vi känner oss mycket mer kapabla att ta oss an ett projekt och vi får kunskap om hur huset är uppbyggt och hur det funkar. Även om vi fortfarande har mycket att lära så känner vi oss mer och mer säkra.

 

Under sommaren påbörjade vi en renovering/restaurering av vår farstukvist som var inklädd i 70-talsbrunt. Med en del snickeri, mycket färgsskrap och målning så blev det en helt annan känsla, nu känns den mycket mer inbjudande. Den är inte helt klar, men snart så, en hängrännan ska dit och till nästa år kanske vi fixar platsbyggd bänk och kanske målar dörren. Maken har summerat på sin blogg vad det här jobbet kostade oss i tid (!) och pengar. Kika gärna på hans inlägg här.

DSC04094_Fotor

På stugan, som vi hyr ut, har vi också en del arbete på gång, målar foder och sätter på ordentliga hängrännor. Det känns bra att det blir klart innan det blir alltför ruggigt utomhus.

DSC04097_Fotor

Vilket äppelår det blev i år! Vi har gjort äppelmos, fryst in äppelklyftor och skickat iväg äpplen på mustning. Det är andra året vi låter äpplen mustas och det är verkligen värt det. Det kostar 30 kronor litern och leveras i bag-in-box, så otroligt gott och det räcker nästan hela året! DSC04064_Fotor

Gillar ni baseboll så kanske ni har koll på att Leksand tog SM-guld i år!! Superkul för orten och extra kul för egen del eftersom jag har engagerat mig i föreningen. Målade dalahästar till några av våra amerikanska spelare som skulle åka hem efter säsongen. Riktigt kul var det att göra dem och skulle gärna vilja lära mig mer om grafisk design och lettering, kanske jag tar upp den tråden framöver… Läste för inte så länge sedan boken Lises lettering – Konsten att rita bokstäver och blev nästan lite för inspirerad. Ville springa iväg och köpa alla möjliga pennor och papper men hejdade mig i sista stund när jag kom på att jag har för många hobbies redan….:-)

DSC04074_Fotor

För några dagar sedan hade killarna studiedag, vi såg att vädret skulle bli fint så vi tog tillfället i akt (vi kan ju göra det 🙂 )och åkte ut på en liten utflykt till Vaverön, en fin liten ö i Siljan. Roddbåtar finns så att man kan ta sig över och på ön finns flera grillplatser, ett par stugor för övernattning och en bastu. DSC04081_Fotor

DSC04084_Fotor

Vi grillade korv, njöt av solen och killarna täljde pinnar som de sålde till oss för kottar. En riktigt härlig höstdag!

 

 

 

 

10 reaktioner till “Senaste tiden hemma hos oss”

 1. Så härligt! Upplever samma även om jag gick ett bra tag efter er. Håller på att renovera och måla dörrarna hemma, går långa promenader och finns hemma när barnen kommer från skolan, helt underbart. Upplever inte ni att dagarna ändå går rätt fort när man inte har ett 9-5? Jag tyckte då att en dag kändes som en evighet, nu bara skuttar den från morgon till kväll.

  Vilka ljuvliga bilder från sjön. När man jobbade glömde man att det är sensommar hela september och härlig, ljummen höst långt in i oktober.

  Gilla

  1. Hej Fru E! Kul att du hoppat av hjulet! 😊 intressant att höra från en annan som delar en liknande vardag…det kanske vi får ta ett separat samtal om vid tillfälle. 😉

   Vi tycker som du att dagarna går alldeles för fort och att vi har för mycket idéer om vad vi vill göra, vi får ibland påminna oss själva om att ta tiden vid hornet 😆 och faktiskt bara njuta av den. Vårt liv följer ju mycket barnens skolgång/förskola så så snart de är hemma efter skoldagen så blir det inte mycket ”egen tid”, då är det läxläsning, aktiviteter, mellis osv.

   Instämmer angående vädret, nu när man inte sitter inne i ett kontorsklimat den största delen av dagen så förstår man att det oftast är hyfsat bra väder de flesta dagar. ☀️😊

   Gilla

  2. Att vara hemma när barnen kommer från skolan tror jag är viktigt. Min fru, som nu är gammal, var hemmafru under barnens uppväxt, När de kom från skolan satte de sig vid köksbordet. Samtidigt som de åt något berättade de för mamma vad som hänt under dagen och fick tröst och beröm.
   Hade fler barn denna möjlighet skulle troligen många ungdomsproblem försvinna.

   Gilla

   1. Hej Eilert! Ja, ligger det mycket i det du säger, barn vill ju allra helst bi sedda och hörda av sina föräldrar. Om vi som vuxna kan ge dom en stund extra när de är barn så tror jag att det är värt mycket i det långa loppet. Det har ju blivit så i vårt samhälle att självförverkligande mäts mycket i karriär och prestation och att som mamma eller pappa säga att man hellre vill växla ner för att ha mer tid hemma ses inte som lika lyckat, synd tycker jag. Tror många skulle må mycket bättre av att växla ner, både barn och vuxna! Ha det gott!

    Gilla

 2. Åh kan jag få bli tant hos er, tar med mig katten. Ni kanske har något litet hus över? Ser så härligt familjigt ut. Lycka till med allt ni företar er.

  Gillad av 1 person

  1. 😊 Hihihi, vi kanske får bygga en till liten stuga och ta in en tant! 😉 Tack för fin kommentar, det är ett härligt liv men det är också ett alldeles vanligt och vardagligt liv. Gillar man vardag och det vardagliga så är man hemma! 😊

   Gilla

 3. Apropå att dagarna går fort (som jag håller med om), jag får ibland frågan av vänner och bekanta vad jag gör på dagarna när jag inte jobbar. Som att det skulle vara svårt att fylla dem. Hörde en amerikansk poddare som började ställa motfrågan ”vad gör du själv en lördag?”.

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju det minsta problemet, att fylla tiden! 🙂 Särskilt när man fyller den med sånt som man själv gillar och bestämmer över själv. Mitt problem är att jag vill gärna fylla på med alla mina intressen helst samtidigt 🙂 men som alla andra så har vi också bara 24 timmar på dygnet. Sen är det i vårt fall så att när barnen är hemma från förskola och skola så blir det inte mycket egen ”fri-tid” men det är ju också det vi har valt att prioritera, närvaro i familje/vardagslivet.
   Jag kan känna att en klurig fråga att svara på, en som man ofta får när man möter nya människor är -vad jobbar du med? Blir alltid något flummigt svar från mitt håll. Det är ju ett sätt att sortera in människor och rangordna dem i den sociala hierarkin. The Minimalists pratar ofta om att man istället för jobb ska nämna vad man är intresserad/passionerad, försöker bli bättre på det men det är inte helt lätt. Särskilt inte i ett litet land som Sverige där de flesta följer den ”normala” arbeta/karriärlinjen…Vad brukar du säga när du får den frågan?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s