enkelhet, Familjeliv, Livsstil

Dags för kick off!

Såg att det har gått lite mer än en månad sen jag publicerade något här på bloggen! Har haft lite av en paus både från blogg och Instagram eftersom jag känner att det ibland tar lite för mycket tid från annat som jag vill göra. Dygnet har ju 24 timmar, så även för oss, om något prioriteras upp så prioriterar jag ner annat. Mer om det vid ett annat tillfälle.

Jag läser några få bloggar och en av dem är Sofia Brolins hildas.se , hon skriver så bra texter om enkelhet och minimalism och på toppen av allt så är hon väldigt bra på att ta snygga och inspirerande bilder! I veckan så skrev hon om hennes och makens personliga konferenser, så jag blev inspirerad att berätta om min och makens liknande upplägg som vi kallar kick off. StjärnsundVi brukar åka på kick off två gånger om året och vi gör det här i samband med våra födelsedagar, på hösten och på våren. Jag fyllde år i slutet av oktober så vi är på väg dit nu och eftersom han ville överraska mig så vet jag inte var vi är på väg men jag har mina aningar. 🙂 Fördelen med att vara fri från en arbetsgivare är att vi kan göra det här mitt i veckan och som tur är har jag en fantastisk svärmor som ställer upp och tar hand om barnen.

StjärnsundVi har gjort det här sen vi fick vårt första barn för 10 år sedan och det har varit guld värt, bokstavlig talat ;-)! Många åker på kick off med sina arbetsgivare men det är mycket roligare att göra det för sin egen del!  Det är ett tillfälle då vi åker iväg (utan barn), vi har trevligt tillsammans, äter gott och vi sätter en plan i stora drag för hur de närmsta 6 månaderna kommer att se ut och hur vi vill att det ska se ut på lång sikt, 3-5 år.

Vi sätter upp gemensamma mål, för att se att vi är på väg i samma riktning och att vi delar drömmar och tankar om hur vi vill att vårt gemensamma liv ska se ut. Vi sätter också upp egna personliga mål med sånt som vi önskar uppnå för egen del. Det är inte så märkvärdigt som det låter utan vi har ett papper och penna och skriver ner sånt som kommer upp och sen sammanställer vi några få mål som vi vill uppnå.

Vi har några kategorier som vi håller oss till:  familj och vänner, ekonomi, sommarlov/semester, hälsa, arbete och på lång sikt. När sen nästa kick off kommer så kollar vi igenom, stämmer av, lägger till eller reviderar för precis som livet så är målen flexibla. I våras var vi i Tällberg på kick off, mer om den och vad vi hade för tankar kan ni läsa om här.

Huvudsyftet med det här är att ge vårt liv en riktning och att vi känner att det är vi som väljer väg så att det inte bara blir som det blir!

Bilderna är från förra hösten när vi var på kick off i Stjärnsund, södra Dalarna, där vi hyrde en stuga. Det var två fina och givande dagar som bjöd på solsken och nyfallen snö.

 

 

4 reaktioner till “Dags för kick off!”

 1. Hej, vilket inspirerande inlägg och vackra bilder! Ett härligt och smart upplägg ni har (jag läste även Farbror Fris inlägg som du länkat till), som jag hoppas kunna efterlikna. Jag följer och uppskattar din blogg (en av två jag följer) mycket, även om jag sällan kommenterar. Ha det fint!

  Gillad av 1 person

  1. Hej Sara!
   Tack för din kommentar! Jättekul att höra att inlägget ger lite inspiration att testa något liknande. Ska försöka samla ihop bilderna från den stället vi var på senast, det var en otroligt vacker plats och det gav oss mycket. Jag blir också väldigt glad och smickrad av att du uppskattar bloggen. Ha en fin dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s