enkelhet, Familjeliv, Livsstil

Våra mål 2019

dsc04195_fotor

Som Maribel berättat här tidigare så har vi kick-off två gånger per år senast var i november då vi förutom att äta och dricka gott och spendera tid tillsammans fick möjlighet att fundera över hur vi vill att 2019 ska se ut.  Vi har som ambition att sätta mål i mitten av ett spann av vad som är möjligt så att det både går att över och underträffa dem. Målen nedan är satta på det sättet:

Ekonomi

 • Löpande utgifter under 20 000 kr/mån
 • Bad-renovering budget 100 000 kr
 • Gradvis involvera och ge barnen mer ansvar
 • Överskott i firman efter skatt 50 tkr (ej privat)

(Kommentar: vår budget ska vi hålla på oförändrat under 20 000 i snitt per månad under året. Detta inkluderar dock inte en enklare renovering av våra två badrum som varit planerad sedan vi flyttade in. Vi har också planer för att involvera barnen mer i ekonomin och framförallt ge dom mer pengar samtidigt som de får ta större eget ansvar för att betala för tex presenter när de ska på kalas eller egen mobiltelefon etc. Vi planerar för ett ekonomiskt överskott i firman, detta är pengar som stannar i firman för eventuella framtida projekt eller investeringar men kommer inte in i vår privatekonomi) 

Arbete

Fru Fri

 • Fakturering 2019

 • 6 företagarfrukostar

Farbror Fri

 • Testa lärarvik och lägga ca 400 timmar på arbete totalt

 • Starta en podcast tillsammans med en partner

Tillsammans:

 • Måndagsmöte/Frukost varannan vecka
 • Kick-off vår (april/maj) och höst (okt/nov)
 • Boken minst 2 000 ex, (fokus under första kvartalet)

 • En gemensam blogg från jan 2019

(Kommentar: Även om vi inte behöver arbeta känner vi båda att vi vill göra något och en del av detta kan klassas som arbete. Det är svårt att säga hur detta exakt kommer utveckla sig men ovan är en lista av några rimliga ambitioner som vi har satt exakt vad ”arbetet” kommer innehålla beror på vad som dyker upp men vi har massor av idéer) 

Förresten missa inte chansen att vinna vår bok genom att anmäla dig på förlagets hemsida senast den 21 januari 2019(via den här länken)

Hälsa (Mat och Motion)

 • Cykla och promenera (+ spark och skidor vintertid)

 • Styrketräning varje dag (10-15 minuter)

 • Mer fisk/skaldjur

 • Mer vegetariskt

 • Läsa böcker om mat och hälsa för inspiration

(Kommentar: När vi satt där och pratade i november så hade vi märkt att en del kläder började sitta lite tightare än de kanske borde..eftersom vi tror att man kan åstadkomma stora förändringar med små steg beslutade vi därför att äta lite bättre och lite mindre samtidigt som vi ökar vår fysiska aktivitet något. Vi vill även bli bättre på att äta ännu mer varierat. Det har redan gett resultat)

Hus och Hem

Göra klart!

 • Killarnas rum (små fix)

 • Källare (rensa/riv)

Ute (April-Sept)

 • Belysning

 • Underhålla och bygga om skjulet

 • Vindskivor garage

Inne (Jan-Mars + Okt-Dec)

 • Toa/Badrum

 • Pyssel-rum

 • Sovrum

(Kommentar: Vårt hus är ett pågående projekt och eftersom vi gärna gör saker långsamt och med mycket återbruk så tar det sin lilla tid vilket inte gör något. Vis av erfarenheten ifrån förra året så har vi planerat ett fåtal projekt vilket är en ambitiös men rimlig målsättning) 

dsc04198_fotor

Släkt och Vänner

Ta tillfället i akt att träffa släkt samt gamla och nya vänner.

 • Nyår

 • Sport/Påsklov

 • Frukost/Lunch/Middag

(Kommentar:  Låter kanske som ett löjligt mål men det är lätt att tiden bara går och man inte tar sig möjligheten. En möjlighet kan vara att göra det mer informellt, grilla korv eller träffas över en lunch) 

dsc04196_fotor

Semester/Sommarlov/Lov med barnen

 • Spanien 5-8 veckor (beslut om var och när innan 31 jan)

 • Test av uthyrning under semestern

(Kommentar:  Eftersom Maribel har rötter i Mexiko tycker vi det är viktigt att barnen får med sig spanskan därför vill vi spendera en hel del tid i spansktalande länder, i år blir det troligen Spanien då vi inte vill resa så ofta med flyg. Vi vill också göra ett provskott på uthyrning av vår bostad i sommar då vi är borta så att den blir använd) 

Så ser det alltså ut med våra mål för 2019. Vi ser mycket fram emot vad som ser ut att bli ett händelserikt år med stor frihet. Vad tänker ni när ni läser detta? Har ni några målsättningar för året som kommer? Vad tycker ni om tanken med kick-off och mål för sitt liv? Berätta gärna nedan i kommentarerna!

Bilderna är från Rämma, en fäbodvall utanför Älvdalen där vi hade vår höstkick-off. Vi gillar att hitta ställen som ligger inom ca 2 timmars radie från vårt boende. Mest för att minimera restiden men också för att upptäcka alla fina platser som vi har i vår närhet. Vi dras till platser nära skog och sjö! Förutom god mat och prat så blev det en lång promenad runt sjön och bastubad.

11 reaktioner till “Våra mål 2019”

 1. Tjena,
  Gött inlägg där. Det är en bra rutin ni har med kickoff och att skriva ned mål. Det blir konkret och mer sannolikt att de genomförs. Kul att ni är igång och bloggar tillsammans nu. Jag ser fram emot att följa er gemensamma blogg.

  Mvh petrusko

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det är en fantastisk rutin och när vi nu har gjort det här i många år har jag svårt att se hur vi ens kunde få något vettigt gjort innan vi hade den. Det ska bli jättekul att blogga tillsammans och vi känner redan nu att det är riktigt roligt.

   Gilla

 2. Grattis till den gemensamma bloggen!

  Stiligt och inspirerande inlägg om målen 2019. Vettigt och brett. Målet om 2000 böcker hade jag själv skrivit om till att genomföra X antal marknadsföringsaktiviteter så att ni lättare kan påverka utgången.

  Hälsar Seglarn

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Tackar, ja det ska bli riktigt kul att blogga tillsammans. Ser din poäng med aktiviteteter som mål istället för effekt. Sanningen är den att vi blandar lite i våra målsättningar. För boken så finns det bakom kulisserna så klart tankar på vilka aktiviteter vi ska göra men det verkligt mätbara är ju om boken säljer. Börjar man tex prata ”aktiviteter” så är det frågan vad som är en aktivitet…och hur mäter man effekten av dessa aktiviteter etc. Som sagt inga mål är perfekta men vi kom fram till att ändå sätta en siffra på sålda böcker..

   Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Ja det var skönt att återigen vara tillbaka till konkreta mål och att publicera dem på bloggen, det är rätt bra att berätta om sina planer för andra för då är man på något vis mer ansvarig för att faktiskt göra det man sagt. Det ska bli spännande med podd för mig oxå:-)

   Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar, har redan varit i skolan ett par gånger och det är intressant att vara i den världen som lärare. En gång i tiden var jag ju själv elev och sedan ett par år tillbaka är jag ju föräldrar med barn i skolan. Detta är en ny aspekt…får återkomma med lite reflektioner när jag har mer på fötterna…

   Gilla

 3. Kul och bra mål!

  Hade själva ett par dagars kickoff för att utvärdera 2018 och planera hur vi vill leva våra liv framåt 🙂
  Det roliga är att det handlar mindre och mindre om pengar för vart år. Och mer och mer om hälsa, tid och relationer.

  När jag skulle förbereda mig och skriva ned hur jag vill leva mitt liv. Märkte jag att det är ganska årstidsberoende. Så kommer jobba med att vrida lite på några rutiner, för att få mer sol och familj.

  Har bl.a. satt upp mål för att träffa våra vänner mer avslappnat och regelbundet. Samt ha möjlighet till fler möten med nya människor då andra är på jobbet 😀

  Lycka till med podden!
  Jakob

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar, kul att du har hittat hit:-)

   Håller med dig om att de ekonomiska målen blir allt mindre viktiga…eller egentligen är det nog att dessa har blivit mer i form av att vilja bibehålla en ekonomiskt bas snarare än att bygga mot något i framtiden. Det sociala och den personliga utvecklingen blir viktigare när det mest basala är på plats.

   En fundering som vi också har är hur man bygger in ett socialt sammanhang i vardagen. Det blir vanligare och vanligare med olika typer av ensamföretagare med ”gig” uppdrag och många av dessa sitter på sitt eget hemmakontor, ett kafé eller hyr en plats på ett kontorshotell. Tror att dessa företagare skulle ha mycket ut av varandra och en tanke som vi har haft är någon form av ”co-working space” (samarbetskontor tror jag det heter på svenska) där vi bor. En annan tanke är att ha någon form av träff med jämna mellanrum när man träffas och pratar över en kopp kaffe eller liknande. Tror att vi som är i en liknande situation med en del ensamarbete hemifrån skulle ha mycket ut av detta, få nya idéer etc.

   Gilla

   1. Absolut. Jag försöker ha sammanhang där jag samlas med kollegor eller andra företagare. Men även privat.

    I år kommer vi starta ”Tisdagshäng” hemma hos oss. Börjar 17 med ”walk and talk” eller promenad i snack-tempo för de som kommit (Med eller utan barn, djur mm).
    Sedan Hänger vi och umgås mellan 18-20 framför brasan eller annan lämplig plats hemma hos oss. Käka macka och dricka kaffe / te.

    Har känt de senaste åren att det alltid skall vara något extra med mat, städning mm när vi bjuder hem. Vill komma ifrån det och umgås mer avslappnat med nya och gamla vänner. Så från den 19/2 har jag satt av varje tisdag för att skapa en rutin. Att man alltid är välkommen förbi

    Genom att lägga det en vardag är det lättare att ha rutinen. Och då blir det lagom långt. Samtidigt som vi får helgen själva att åka på tur och hälsa på släkt, vänner mm.

    Idén väcktes för att vi hade så svårt att boka en tid för att hänga med ett par nya personer vi ville hänga mer med. Det bokades, avbokades och planerades. Och till slut blev det bara att det bara macka framför brasan en vardag.

    Så nu får det bli standard! Kan man inte en tisdag. Kanske man kan prioritera någon av de 51 andra under året 😀 Och jag slipper samordningen. Då dörren alltid är öppen för mina vänner!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s