Boktips

Nu är den här!!

Äntligen har ett pappers-ex av boken landat i våra händer!! Vilken grej! Framgångar firas, ibland stort, ibland smått, så ikväll blir det ett glas bubbel för ex nr. 1!

img_0320_fotor1
Vi lever som vi lär!

 

Är ni mer nyfikna på hur vi tänkte när vi skapade boken kika här, där finns också info var du kan köpa boken och hur du kan vinna ett ex!

När vi uppnått 2000 ex då korkar vi upp en till! 🙂

img_0265_fotor

 

 

 

33 reaktioner till “Nu är den här!!”

 1. Stort grattis! Detta behövs i ett samhälle som är på väg åt ett annat håll. Snart kommer också Playing With Fire filmen – året börjar bra!

  (Vi kör också belöningssystemet. Lönecava + Varje 100 K sparade = Cava. El Miracle för 59kr på systemet är fin!)

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Hoppas verkligen att vår bok kan göra lite skillnad och att några fler ifrågasätter den konsumtions drivna livsstilen som uppenbarligen leder till en massa problem på global- (miljö) och personlig-nivå (stress, ohälsa, meningslöshet). Ska bli kul med FIRE filmen också som du säger.

   Det är roligt att belöna sig själv ibland, Cavan smakar mycket godare då och man bygger också upp en förväntan som är en minst lika stor belöning i sig. El Miracle har vi prövat och tyckte den var god vill jag minnas..den här gången slog vi på stort och vände på siffrorna..blev en för 95kr 🙂

   Gilla

  2. @IGMR Cava vid varje 100K? OMG vilken mashmallowsstringens. Verkligen jätteroligt att den äntligen kommer boken! Hoppas på bra media! (You know the drill, så jag menar mer att media bemöter boken som vuxna människor och inte som sandlådebarn).

   Gilla

 2. Hej!
  Såg er precis på nyhetsmorgon & blev superinspirerad! Kommer definitivt att köpa boken! 🙂 Kör hårt med bloggen, ser fram emot att läsa den!

  Gillad av 1 person

  1. Hej, vad kul att du gillade och hoppas att du kommer tycka om boken minst lika mycket. Återkom gärna med frågor och funderingar när du läser, det här är en plats för dialog:-)

   Gilla

 3. Har just kollat upp boken, vill läsa den och bli inspirerad.
  Såg er på Nyhetsmorgon.
  Så trött på all konsumtion som bl a bloggare går i bräschen för.
  Er motvikt till detta är så välbehövlig, så tack!

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Hoppas du kommer läsa och tycka om boken. Återkom gärna med dina tankar när du har läst. Vi hoppas verkligen att vi kan vara en motvikt mot konsumtionshetsen!

   Gillad av 1 person

 4. Hej!
  Såg er på nyhetsmorgon och man blir ju onekligen intresserad av er livsstil. Det jag undrar över mest är… ni pratar ju mycket om att stressa ner, hoppa av ekorrhjulet, spendera tid med familjen och motvikt mot konsumtionshets. Dessa är goda värden enligt mig. Men går det att etiskt leva på aktieavkastning? När jag har letat efter etiska aktieplaceringar har jag inte hittat någonting. Det man investerar i även i så kallade etiska fonder är ju storföretag som smutsar ner miljön och har dåliga arbetsförhållanden för sina arbetare. Så som jag ser det så blir det som att leva på andras riktigt hårda arbete, och andra människors konsumtion. Hur ser ni på det? Ni kanske tar upp det i er bok. Jag får ta och låna den på biblioteket 😉

  Gillad av 1 person

  1. Etiska aktieplaceringar handlar oftast om egna preferenser avseende etik och hållbarhet. Då det kan vara svårt att hitta fonder som har exakt samma inställning i ämnet som du själv så är det kanske enklare att välja enskilda aktier av bolag som ”gör gott” i världen.

   Jag tycker att vatten är ett spännande investeringstema och har finns det bolag som bygger infrastruktur för detta så att läckage minskas och vatten tas tillvara mer effektivt bland annat. Min uppfattning är att dessa bolag tillför samhällsnytta och världen skulle sannolikt blir sämre om de försvann.

   Andra goda exempel är bolag inom medicinteknik, kylteknik och förnyelsebar energi tycker jag.

   Jag är övertygad om att man med lite möda skulle kunna bygga en aktieportfölj som är uppbyggd på egna etiska och hållbara kriterier och samtidigt kan erhålla god avkastning.

   Gillad av 1 person

   1. Hej Sanna och tack för din kommentar,

    Precis som Stefan säger så är det lite svårt det här med etiska investeringar men utifrån vårt perspektiv så har vi viktat våra investeringar mot bolag som skulle klara sig bra om fler levde som vi vilket vi tror är en betydligt mer hållbar livsstil. Det finns väldigt lite som är svart eller vitt här. Det finns företag som gör mycket bra men som samtidigt har sina dåliga samveten frågan är vad man fokuserar på.

    Ett sätt att göra verkligt etiska investeringar är ju att tillexempel investera i att köpa ett hus där man kan hyra ut rum eller lägenheter…där kan man ju själv välja hur verksamheten drivs och bidra till att det blir fler bostäder något som är en stor brist. Man kan även investera i egen skog eller jordbruksmark och leva på/av den och driva verksamheten på ett vis som är i linje med de värderingar som man vill upprätthålla. Pengar är bara nycklar, vad vi använder dem till är upp till oss.

    Gillad av 1 person

   2. Vi har ibland också gått på närhetsprincipen, t ex ett välmående företag på orten där man bor och lever, där ens egna vänner och bekanta arbetar. Då har man också lite mer insyn hur de anställda känner sig i företaget och en del av pengarna investeras på orten.

    Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vi blir väldigt glada när vi hör att något tänker ge bort vår bok i present, vi tror nämligen att många som läser vår blogg är en bra bit på väg redan medan det finns många som inte har plockat upp något av den här filosofin som verkligen skulle kunna ha nytta av den. Tacksam för att du hjälper oss sprida budskapet!

   Gillad av 1 person

 5. Hej!
  Såg er på Nyhetsmorgon och blev genast intresserad! Har gått i liknande tankar som ni ett tag och det ni gör är verkligen inspirerande. Ser fram emot att läsa boken och följa er här på bloggen för att få vidare inspiration! 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Nu har jag beställt ett ex av din bok, till att pimpa upp min enkla boning!

  Lite orange kan aldrig vara fel i bokhyllan.

  Du är den livsstils bloggare jag uppfattar ligger närmast mig själv i filosofi, ska bli intressant att se om jag fortfarande anser det efter att ha läst boken.

  Gillad av 1 person

   1. Hej Kalle och tack för din kommentar,

    Kul att du har hittat hit till vår nya boning. Du har ju hängt med i alla svängar förbi olika bloggar genom åren. Tror att du kommer gilla boken, ser fram emot att höra vad du tycker. Själv viste jag inte vad en ”Shelfie” var..men det är tydligen en bild på en hylla som man är speciellt nöjd med…något som ibland förekommer på denna blogg:-)

    Gilla

 7. Hej,

  Jag har sett att ni förekommit en del på teve och i tidningar på sistone. Kan ni inte göra ett blogginlägg med länkar till dessa? Jag har ej insta eller Twitter och missar säkert en hel del – så skriv gärna på bloggen också!

  Gillad av 1 person

  1. Hej JS! Tack för din kommentar! Vi är lite i uppbygggnad av den här gemensamma bloggen men vi fyller på pö om pö. Tack för tipset, det är något vi funderat på så det ska vi ta tag i! Håll utkik här så kommer det. 😊

   Gilla

 8. Hej! Läste boken på bibblan i helgen och satte nästan det medhavda vattnet i vrångstrupen när jag läser ordet Frilosofi redan på första sidan! Inbillade mig att det på något sätt har med mig och mitt namn att göra. Vore kul om ni kunde kommentera hur det ligger till här egentligen, för jag tycker själv det är ett himla käckt ord. Men jag hittar inte ordet på internet tidigare än i samband med denna boken, förutom då kommentarer skriva av mig med detta alias på diverse bloggar.

  Kan ju även vara ett fall av ”Multiple Discovery” (https://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_discovery). Så, upplys mig 😀

  För att inte verka allt för egocentrerad så ska jag även passa på att säga att jag tyckte att boken var förträffligt bra, en av de bättre inom området skulle jag säga. Kändes betydligt mer genomarbetad än en del andra liknande svenska böcker, och betydligt mer lättillgänglig för en större massa, vilket jag tror är bra. Dock upptäckte jag en handfull fel i texten, planerar ni att ge ut en ny upplaga och har ni isåfall möjlighet att korrigera dessa tro? Jag är gärna behjälplig om ni skulle vilja rätta till detta.

  ~Frilsofen

  Gilla

  1. Hej Frilosofen! Tur att det inte blev någon större olycka med det medhavda vattnet och vår bok! 🙂 Angående Frilosofi så är det ju ett underbart ord! Dock kan vi själva inte ta åt oss äran för ordet utan det är vårt fenomenala förlag (Pug Förlag) som myntade ordet hos oss, det tackar vi för. Hur de snappade upp det har jag ingen aning om men hela boken och vårt snack handlar om fri hit och dit ;-)så jag är inte förvånad. Häftigt att du har det som alias, genialt, då är vi ju fler som hjälps åt att sprida frilosofi bland gemene man.

   Kul att du gillade boken! Just lättillgänglig var viktigt för oss så det känns extra kul att höra. Hahah, oj då, har det smugit sig in fel i texten…jag säger som en chef sa till mig en gång ”även solen har sina fläckar”…:-) Du får jättegärna maila dem till oss så kan vi åtgärda om det blir en ny upplaga. Du hittar mailformulär här på sidan eller maila till enkelboning at outlook punkt com.
   Ha det gott Frilosofen!

   Gilla

   1. Hej! Tackar för ett bra svar 🙂

    Det jag minns är att det på ett ställe, minns ej på vilken sida, smugit sig in ett ”elimentär(t)” istället för ”elementär(t)”. Tyvärr har jag lämnat tillbaka den på bibblan och nu är kön lång och jag minns inga fler.

    Ha det gott!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s