enkelhet, Inredning, Livsstil

Mars – ut ur vårt hus!

En stor fördel med att vara fri är att vi helt styr vår egen tid, det är också den största nackdelen. Ibland kan tiden flyta ihop om vi inte sätter upp några mål och planer samtidigt som en för planlagd tid ju allt för mycket börjar likna det ekorrhjul som vi en gång tagit oss ut ur och som vi skrivit en hel bok om…

Något vi har lärt oss är att det ofta funkar bra för oss att ha kortsiktiga prioriteringar för att få saker gjorda och i mars har vi bestämt oss för temat ”ut ur vårt hus”. Detta innebär i korthet att vi kommer fokusera på att bli av med saker som av olika anledningar inte behövs längre. Det innebär också att andra möjliga projekt får stå tillbaka under den tiden.

IMG_1092
Det är skönt att få saker gjorda men det måste finnas tid för eftertanke också!

Det är egentligen två områden där vi står med överflödiga grejer:

 • Möbler och inredning – vi har ett stort och ett litet bord, ett badkar, en tvättho och en del annat (tex lampor) som ska fotograferas för försäljning alternativt skänkas bort. Alla dessa saker ska vara ”ute ur vårt hus” innan slutet av månaden.

IMG_5214

 • Byggmaterial – i februari rev vi ett badrum och en del material därifrån har vi beslutat att spara (vi gillar inte att slänga sådant som går att använda). Nu börjar byggprojektet vara avslutat och vi vet vad som blir över. Detta ska sorteras i tre högar där en ska sparas till vårens byggprojekt (ute), en hög ska sågas upp och eldas i kaminen och en tredje hög ska köras till återvinningscentralen. Även här gäller att alla dessa saker ska vara ”ute ur vårt hus” innan slutet av månaden.

Vad prioriterar ni under mars? Hur hittar ni balansen mellan att bara flyta på och ha oplanerad tid med att faktiskt få saker gjorda? 

11 reaktioner till “Mars – ut ur vårt hus!”

 1. Mitt mål är att ständigt förbättra något. Kan vara vad som helst. Förbättringar är nyckeln till mänsklig lycka. Om du upplever att något i livet blir bättre, blir du också lyckligare.

  Så jag tränar, äter nyttigt, förkovrar mig och lär mig nya saker, polerar bilen, gör fint i trädgården, bygger en hammock…varje dag innebär någon förbätttring. Det gör en glad.

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar, det är ett jätte bra tips att alltid sträva efter att utvecklas samtidigt som det inte behöver vara jättestora saker…bara man känner att det är en positiv utveckling gör att man känner förnöjsamhet. Viktigt dock att det inte går över i perfektionism där inget någonsin duger..

   Gilla

 2. Vilket bra tips! Vi har som mål i mars att sälja ett eller båda förtälten till husvagnen. Vill bara säga att eran bok och ni är en stor inspirationskälla. Sträckläste boken. Ser fram emot att läsa mer på eran blogg.

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommenter, vad kul att du gillade boken vi blir så glada att höra från er som läst. Kul oxå att du väljer att följa med oss i utmaningen och göra dig av med lite grejer i mars! Hoppas du även kommer gilla bloggen.

   Gilla

 3. Vad kul! Hmm mitt mål för mars blir att sälja kläderna jag samlar i en ”sälj”-påse i garderoben!

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar, det låter som ett jättebra och realistiskt mål! Kul att du hänger på och rensar i mars!

   Gilla

 4. Hej!

  Jag läser er bok just nu (ej klar). En fråga uppstod – hur gör ni för att barnen kan följa med utomlands i flera månader var tredje år med tanke på skolplikten?

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar. Sedan barnen började skolan har vi rest en gång och sökte då om ledighet och förlängde ett jullov så att vi kunde vara borta hela december/januari. Framgent tror jag framförallt att vi kommer resa på sommarlovet (8-10 veckor). Bloggaren ”vägen till frihet” reser relativt ofta längre tider till Thailand och har svensk skola för sina barn där. Så det finns lite olika varianter.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s