ekonomisk frihet, Livsstil, Ut ur ekorrhjulet

Varför delar vi med oss?

Idag medverkade vi i Malou, efter tio, vi blev inbjudna då temat denna vecka är kring ekorrhjulet. Vi tackar oftast ja till intervjuer i olika medier, varför? Jo av den enkla anledningen att vi vill sprida buskapet om en alternativ livsstil, en livsstil som kan skapa luft och trygghet i vardagen. En livsstil som genom ekonomisk trygghet tär mindre på människors hälsa och på miljön. En livsstil som vi har valt för att den funkar så bra för oss!

Ibland får vi en del kritiska frågor, frågor som kan kännas ganska jobbiga. Jobbiga, inte för att de är svåra att svara på men för att det är vårt personliga livssval som vi delar med oss av. Det som får oss att fortsätta dela är all positiv respons vi får både kring vår bok och bloggen, extra glada är vi att det är så många olika typer av människor. Unga, äldre, nyexade, snickare, lärare, sjukskrivna, aktiesparare, sjuksköterskor, ensamstående föräldrar, småbarnsföräldrar, tonårsföräldrar, mor o farföräldrar, studenter, kontorsråttor, miljöintresserade, företagare, invandrare, utvandrare, minimalister, shopaholics….listan kan kan göras lång men det alla har gemensamt är att vår historia på något sätt har berört dessa personer att ta steg i en ny riktning.

STORT TACK TILL ER som hör av er till oss, det är så värdefullt och det är den främsta anledningen till att vi fortsätter att dela med oss!

Är det något du som läsare saknar och vill veta mer om? Skriv gärna en kommentar.

16 reaktioner till “Varför delar vi med oss?”

  1. Hej och tack för din kommentar, det finns mycket som tyder på att tekniken kommer att ta över många jobb framöver. Samtidigt är det mycket som inte maskiner kan göra och jag tror att detta främst ligger i den ideella eller till och med personliga sektorn (omsorg och barn och gamla tillexempel utöver det mest basala) Det är därför ägande är viktigt och det viktigaste ägandet är det över sin egen tid!

   Gilla

 1. Bra intervju, ni börjar låta mediavana, på ett bra sätt. Jag uppfattade ett svar som att ni inte har bolån, stämmer det? Har för mig att jag har sett ett relativt lite lån på 600000 i tidigare sammanställning.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Jim och tack för din kommentar! Tvekade lite på den frågan men ville inte väva in mig i något långt resonemang kring att vi först betalat av vårt bolån och sedan valt att ta upp ett litet lån igen för att ha ökad flexibilitet. Vårt bolån är knappt 600 000 så du har bra minne!

   Gilla

 2. Jag är då inte avundsjuk på er, som offentliga hippiekapitalister! 🙂

  Anonymitet är rätt skönt!

  Ni betalar en mängd skatter och är lönsamma för samhället, vilket inte 70% av våran befolkning är. Sträck på er och var stolta!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack för din kommentar, du har rätt i att anonymitet är rätt skönt men samtidigt så tycker vi att detta är viktigt att prata om så vi får väl ta det onda med det goda. Generellt har som sagt feedbacken varit mycket positiv och man får fokusera på det…

   Vad gäller skatt så betalar vi ju såklart en massa skatter och vi använder oss dessutom mindre av trygghetssystemen nu än tidigare…men vi betalar betydligt mindre skatt än vad vi gjorde för några år sedan. Frågan är väl egentligen innebär att ”välfärdssamhälle” att vi är statens slavar och inte har rätt att välja själva hur mycket vi vill jobba och på vilket sätt….? Om vårt mål som medborgare är att maxa skatten måste ju den bästa medborgaren vara den som kör tusentals mil i bil varje månad och dricker sprit och röker..gärna samtidigt:-)

   Gilla

 3. Hello,
  Go intervju där hörrni och vad lång den var. Jag tycker ni gör ett bra jobb som företrädare för den här downshiftade, miljömedvetna, ut ur ekorrhjulgrejen. De knasiga frågorna och synsätt kommer nog alltid dyka upp och ni gör det bra att svara så gott ni kan.

  Ha det gott
  Mvh petrusko

  Gillad av 1 person

  1. Hejsan och tack för din kommentar, vi gör ju så gott vi kan och företräder inte egentligen någon annan än oss själva. Dock är det ju så att när man har upptäckt en väg som verkar gör livet bättre och lyckligare så vill man gärna berätta om det vilket vi ju gör varje chans vi får.

   Tror att vårt sätt att leva om än inte perfekt är bra mycket mer ”hållbar” ur många olika aspekter än vad mittfåra är idag…

   Tack för ditt stöd, allt sånt betyder mycket för oss!

   Gilla

 4. Min tro är nog i grunden, att orsaken till att hippiekapitalistmen uppfattas så kontroversiell, är om man förespråkar individuella eller kollektiva lösningar.

  Många i vårt samhälle uppfattar det som ett hot, om någon gräsrotsrörelse växer fram, där individer på egen hand löser problem och tar ansvar för sina liv.

  Att ta ansvar för och konsekvenserna av egna beslut är en vuxenvärld, som dagens curlade och cannabis förespråkande etablissemang, har svårt att förlika sig med.

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar, tror att du har rätt och jag tror också att det finns en felaktig syn på att den som ser om sitt eget hus på något vis inte bryr sig om samhället omkring vilket inte kan vara längre ifrån sanningen. Snarare är det så att när man har sitt på det torra så har man mer tid för att bry sig om och göra bra saker för andra. Tråkigt att det blir sånna missuppfattningar men vi hippie kapitalister kan inte annat göra än bevisa att de negativa har fel genom att leva ett liv som är positivt för oss själva och för dem runt omkring oss..!

   Gilla

   1. Kommer en bild i mitt huvud direkt, på broschyren i flygplans stolen, med texten. Hjälp dig själv, innan du hjälper din stolsgranne med syrgasmasken.

    Gillad av 1 person

 5. Hej!
  Är in här mest varje dag och läser. Ger mig en sån inspiration i vår vardag.
  Ni har faktiskt fått mig att ta tjänstledigt en natt på mitt schema i vården och klarar mig bra ändå ekonomiskt och mår så mycket bättre.

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar, det är så väldigt roligt att få höra att vi kunnat vara med och inspirera till en livsstilsförädring som gjort ditt liv bättre! Tack så mycket för att du delar det med oss så får vi energi att dela ännu mer här på bloggen.

   Gilla

 6. Hej! Jag tycker ni gör helt rätt och ni är en stor inspiration för mig! Har en fråga angående er bok, förlåt om jag låter lite fräck nu när jag frågar: Vad ger boken mig som läsare till skillnad från det som jag kan läsa här på er blogg? Jag har inget emot att köpa boken, men undrar eftersom jag inte vill konsumera i onödan. Med vänlig hälsning, Annicka

  Gillad av 2 personer

  1. Hej och tack för din kommentar, du är ite alls fräck som frågar utan det är en bra fråga. Anledningen till att vi ville skriva en bok är att blogginlägg är så flyktiga och det är av naturen så att det är de senaste inläggen som får all uppmärksamhet. Det är också så att vi som skriver drivs mycket av dagens infall och inspiration. Det är en stor styrka i bloggen men också dess svaghet då det ibland kan bli lite ostrukturerat och flyktigt. När vi satte oss ner och skrev vår bok så fick vi samla våra tankar både i samarbete med varandra och med vår redaktör som kom med förslag och idéer. Det är precis samma filosofi som vi pratar om här på bloggen men den är mer strukturerad.i boken. Tror nog att du skulle kunna få ut en hel del av att läsa boken även om du läst bloggen och om du inte vill köpa den så finns den kanske att låna på ditt bibliotek. Om den inte finns så tar de flesta bibliotek gärna emot inköpsförslag!

   Gilla

   1. Tack för ditt svar. Kommer nog ändå att köpa boken och be mina barn att läsa den, två av tre är utflugna och den tredje är 18 år. Tycker att det vore roligt och givande att låta dem få ta del av er livsstil nu när de är i början av sina liv utanför barndomshemmets trygga vrå. Bra för dem att se att man kan leva som ni gör, det kommer säkert att inspirera även dem. Annicka

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s