ekonomisk frihet, enkelhet, Familjeliv, Lev lokalt, Life hacks, Livsstil, Mat, Ut ur ekorrhjulet, vår ekonomi

Det här var galet roligt!

Inför den gångna långhelgen bad vi er att berätta lite om er själva, hur ni hittat till bloggen och vad ni ville läsa mer om. Det blev många, långa och intressanta kommentarer, stort tack för det! Satt hela måndagen och läste och svarade på allt, så fantastiskt roligt att läsa era historier. Har du inte kommenterat ännu så finns ju såklart chansen fortfarande i tråden under inlägget.

Det är tydligt att bloggen har en blandad läsarskara med yngre och äldre läsare, kvinnor och män och med och utan barn vissa med husdjur boende i hus och lägenhet, i norr och i söder, i storstad och på landet och allt mittemellan. Ni som läser verkar ha en frihetslängtan gemensamt men gör ändå väldigt olika tolkningar av detta. Det är också roligt att många läst våra böcker och att vissa gillar Ut ur ekorrhjulet bäst, andra gillar Lev lokalt och någon tycker helt enkelt att bloggen är bättre än någon av böckerna.

Några ämnen återkom i många kommentarer – det verkar som om ni vill läsa mer om hur barnen ser på vår livsstil och det verkar även finnas ett stort intresse av hur vi löser vår mat på en relativt lite summa och ändå äter bra. Detta ska vi självklart återkomma till.

Det verkar även finns intresse för vad vi gör och ser nu när vi är fria mer i detalj både praktiskt och känslomässigt. Även hur man bibehåller motivation för att göra något alls när vi egentligen inte behöver var en fråga som återkom i några fall. Vissa ville även se en uppföljning av hur de ekonomiska (och övriga) antagandena vi gjorde innan vi båda hoppade av ekorrhjulet har hållit i praktiken. Hur har utgifterna förändrats och har kapitalet avkastat som vi trodde?

Några vill höra om projekt kring huset och projekt ”inom boxen”. Flera vill höra mer om att vara ekonomiskt fri på deltid eller i andra former. Några ville också veta mer om vad Maribel ska göra nu när hon snart har gått klart ett år på en kreativ utbildning – vad ska det bli av det? Det fanns även intressen för de betalda arbeten som vi gör och våra ideella engagemang och hur vi ser på att bidra till samhället i stort.

Ett ämne som verkar dela er läsare är investeringar och mer detaljerade beskrivningar av vår ekonomi där vissa efterfrågade mer av detta medan andra menade att det var det tråkigaste som fanns..så där får vi väl försöka hitta någon form av balans.

Alla ämnen ovan är ju sådant som vi skrivit om tidigare och det är också sådant som intresserar oss så vi kommer helt klart att återkomma i alla dessa ämnen. Närmast till hands ligger kanske att skriva lite mer om mat och barn eftersom det var det mest efterfrågade. Tänker mig i formen av att både berätta vad vi har lärt oss och vad som fungerar men också vad vi tycker är svårt så att vi kan dela erfarenheter mellan varandra.

Stort tack till alla som kommenterade på det tidigare inlägget! Som sagt vill vi gärna ha ännu fler kommentarer så fortsätt gärna ni som ännu inte hunnit! Rekommenderar även för dig som är intresserad av olika historier att gå in och själv läsa kommentarerna från de fantastiska läsarna på den här bloggen!

Vi hörs snart!

Våra båda böcker finns att köpa på Bokus  och kanske ännu bättre direkt från förlaget på pug.se och på de flesta andra ställen där böcker säljs. Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på twitter som @farbrorfri och på instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s