enkelhet, Inredning, Livsstilsföretagande

Äntligen klara med uppdateringen av köket i stugan!

Nu har vi äntligen gått i mål med renoveringen av gäststugan som vi hyr ut. Köket i stugan behövde fräschas upp och vi hade tänkt göra det ganska enkelt genom att måla luckorna och sätta dit några nya el-uttag.

Vi hade en budget på 17 000 kronor som vi trodde att vi skulle kunna hålla tills elektrikern kom! Det visade sig att elen i stugan var undermålig så det slutade med att elektrikern drog om elen helt! Kostnaden för hela projektet landade till sist på drygt 26 000 kronor varav 20 000 var omdragning av el och resterande kostnader (6000 kr) var för material, färg, lister, microcement med mera.

Den gråa väggen bakom spisen är murstocken vilken är behandlad med microcement. Ett nytt material för mig, inte jättesvårt men jag vet nu vad jag skulle kunna förbättra till nästa gång.

Projektet drog också ut på tiden, vi hade avsatt 2-3 veckor med att jobba på stugan men det tog cirka 2 månader istället. Elen tog längre tid än väntat och efter det så var vi kanske inte helt fokuserade på stugan utan har varvat med andra roliga grejer. Vi har inte köpt några nya möbler eller annan inredning till stugan utan vi har använt och återbruket sånt vi redan hade hemma. En ny bänkskiva hittade jag på byggdepån i Borlänge för 50 kronor och den nya lådstommen köpte vi begagnad (oanvänd i förpackning).

Här ser man ganska tydligt den gröna färgen som vi valde till luckorna. Ikea-stommen behöll vi vit som den var.
Vår lösning med bänkspisen blev riktigt bra! Nur är det också förberett med el om vi i framtiden sätter in en vanlig spis.

Nu har i alla fall hyresgästen flyttat in och kommer bo i stugan till slutet av sommaren. Till hösten räknar vi med att ha en ny långtidshyresgäst så att vi kan börja få in lite intäkter igen! Nu ser jag (Maribel) fram emot lite andra småjobb inom det grafiska, trädgårdsfix och till sommaren har jag något nytt och för mig helt annan typ av jobb på gång. Mer om det senare och när upplägget är klart!

Det är medvetet ganska kalt på väggarna i stugan och kanske tråkigt med vita väggar men den hyrs ju ut och om vi behöver spackla eller fräscha till någon vägg så ska det vara enkelt och snabbt gjort.

Här är några bilder på hur det såg ut innan vi började.

2 reaktioner till “Äntligen klara med uppdateringen av köket i stugan!”

Lämna en kommentar