Ut ur ekorrhjulet, Vår bok

Ekorrens bokcirkel – vill du vara med?

Under en längre tid har vi funderat på om det skulle vara intressant att lyfta några av de bärande principerna i vår bok här på bloggen. Framförallt för att få igång en tankeprocess och diskussion hos er som har läst, läser eller funderar på att läsa boken och som vill göra en livsstilsförändring.

Vår tanke är att vi med början i oktober någon gång per vecka tar upp ett kapitel , illustration eller ett citat och sedan diskuterar detta här på bloggen. Förhoppningen är att vi gemensamt ska kunna fördjupa diskussionen och förståelsen för dessa koncept.

Basen för varje diskussion skulle kunna vara en illustration, ett citat eller ett kapitel i boken.

Processed with MOLDIV
Några exempel på saker vi skulle kunna diskutera och fördjupa men det finns så mycket annat!

Hur låter det? Skulle det vara intressant och vill du vara med och diskutera och fördjupa? Har ni förslag på områden som ni skulle vilja beröra speciellt? Gör din röst hörd, vi planerar som sagt att köra igång i oktober om intresse finns!

För den som ännu inte har läst boken men skulle vilja delta så går den att köpa överallt där böcker finns (även direkt hos förlaget pug.se).  Den finns också på många bibliotek!  

28 reaktioner till “Ekorrens bokcirkel – vill du vara med?”

  1. Hej och tack för din kommentar, hoppas boken kommer till dig snart. När du läst får du gärna återkomma med förslag till bokcirkeln. Har en del egna idéer men sen hoppas jag att den ska kunna bli interaktiv och att ni som läst ska kunna bidra och spela in med idéer.

   Gilla

  1. Vad kul att du tycker så, säg gärna till om det är något speciellt ämne som du vill att vi ska gräva lite djupare i.

   Gilla

  1. Det får vi hoppas att det blir, berätta gärna om det är något speciellt du vill att vi ska ta upp och diskutera mer.

   Gilla

   1. Jag hoppas att ni kan ta upp mer av saker man kan göra för att komma ur läget djupt i skiten och näsan vid ytan tack på förhand

    Gilla

   2. Hej och tack så mycket för din kommentar,

    Vilket bra förslag, lägger till det på listan för framtida möjliga ämnen!

    Gilla

 1. Jättetrevlig idé! Vi har redan ett eget litet studium hemma vid köksbordet, skulle ju bli ändå bättre med tips från coachen och kommentarer från övriga intresserade.

  Gillad av 1 person

  1. Oj vad jag blir nyfiken på era funderingar där hemma vid köksbordet, hoppas du kommer vara aktiv i cirkeln och föda in idéer därifrån:-)

   Gilla

 2. Väldigt bra! Jag är på, personligen tycker jag att renodlade ekonomiböcker (är ekonom) är rätt trista då jag har läst för många. Lite mer fokus på drivkrafter och mål är superintressant. Men även om majoriteten vill ha tung ekonomi så är jag på då det är så skoj att få ta del av andras tankar och synpunkter.

  Gillad av 1 person

  1. Där tänker vi ganska lika, tycker inte att renodlade ekonomiböcker är specielt intressanta efter att man kanske har läst några stycken då är det mer intressant att vidga vyerna. Vår bok handlar ju därför väldigt mycket om livsfilosofi men med praktiska tips på hur man ska få ekonomin att gå ihop när man lever ett bättre liv på egna vilkor. Hoppas du kommer vara aktiv i cirkeln och kom gärna med idéer om framtida ämnen att gräva djupare i.

   Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar, kul att du gillar idén och hoppas att du återkommer och är aktiv i diskussionen! Säg gärna till om det är något speciellt som du vill att vi ska ta upp.

   Gilla

  1. Hej Camilla och vilket bra förslag! Vi kommer nog börja med några inlägg kring de grundläggande begreppen som ”vad är ekonomiskt frihet” etc men sen behöver vi ju också komma till det här med investeringar (det lägger jag på minnet…å skulle jag ändå glömma så påminn:-). Har du sett dagens inlägg om investeringar föresten?

   Hoppas kunna få ihop ett bokcirkel inlägg inom någon vecka för jag är verkligen sugen på att komma igång!!

   Gilla

  1. Hej Lara och tack för din kommentar,

   Det var ett verkligt intressant och bra förslag jag tar det till listan och så ska vi göra ett inlägg och diskussion om det framöver!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s