Boktips, enkelhet, Livsstil, Minimalism

Ett boktips – helt enkelt!

(Inlägget innehåller en annonslänk till bokus.se) 

För några veckor sedan var vi i Mora och lyssnade på Susanne Tofesbo som presenterade sin nya bok. Vi tog kontakt med henne och vi genomförde ett bokbyte så att vi skulle få läsa hennes bok DIREKT något som vi verkligen inte ångrar. Hennes presentation gav mersmak och både jag och Maribel slogs av att vi genom olika vägar har landat i samma mål, frihet, frihet att välja det liv vi vill leva.

DSC04583_Fotor

ENKELHET – HELT ENKELT

Susanne har lyckats mycket bra och skapat en vacker, luftig och lättläst bok samtidigt som den går igenom riktigt stora frågor som rör våra djupaste känslor. För egen del uppskattar jag verkligen att den faktiskt har ett kort avsnitt om ekonomi vilket ofta saknas i böcker om minimalism och enklare liv även om vi alla vet att någon sorts ”ekonomi” är en förutsättning för livet.

En intressant reflektion som framkommer är hur Tolfesbo under en personlig förändringsprocess mot större enkelhet och minimalism börjar känna hur hennes framgångsrika egna företag, som sysslar med mode, börjar skava mot de personliga värderingar som styr hennes liv. Även om varorna som hon säljer är ”hållbara” så funderar hon mycket på om hon verkligen ska försöka få andra att köpa när de flesta redan har ett så stort överflöd. Modeindustrins struktur med ständigt nya kollektioner är kanske det tydligaste exemplet på denna motsättning.

Den här boken är en bra introduktion till tankar om minimalism och enkelhet. Den spänner över mycket men går inte så djupt och är mycket enkel att läsa (kan lätt läsas på en eftermiddag). En tanke som jag får är att den skulle passa perfekt som present till någon som man vet går och bär på tankar om att vilja förändra men inte riktigt kommer till skott. Det är kort sagt en bra introduktion till minimalism och enkelhet som är lätt att ta till sig!

Om boken ännu inte finns på ditt bibliotek så önska den som ett inköpsförslag.  Eller så köper du ett eget ex hos bokus (affiliate) läser och begrundar varefter du sedan skänker boken till en vän som du tror skulle behöva en knuff i den här riktningen!

PS. Blev nästan förlägen när det visade sig att en viss Oskar Lindberg – ”Farbror Fri” listades som en av några få utvalda inspirationskällor i slutet.

5 reaktioner till “Ett boktips – helt enkelt!”

 1. Spännande! Jag har redan beställt in boken till mitt lokala bibliotek. Jag älskar både minimalism (en bit kvar att gå fortfarande innan utgångsläget har uppnåtts) och ekonomi 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Bra intitiativ att önska den på biblioteket. Det är en vacker bok så efter att du har läst den så är jag säker på att den kommer att locka många ”nya” att läsa när den står i hyllan!

   Gilla

 2. Tack för boktipset. Ser fram emot att läsa den men det gjorde 6 st andra också på bibblo så det blir väl till våren 😂
  Det var bara 4 st i kö på er bok men då hade de å andra sidan betydligt fler exemplar. Er bok köpte jag däremot så att jag kunde läsa flera gånger och än är jag inte beredd att ge bort den!

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Tror som sagt att du kommer att gilla boken och jag är också glad att den är på väg in på biblioteken för jag tror att boken kommer attrahera många ”nya” till ämnet vilket alltid känns som vår förhoppning med allt nytt som kommer.

   Visst är ”bibblo” Norrbotten? Tror jag har sett att de har ganska många ex av vår bok…gillar ju bibliotek så blir väldigt glad när jag ser det…

   Gilla

   1. Jo bibblo är i Norrbotten och de är jätteduktiga på att skicka runt böckerna mellan biblioteken i länet.

    Ju fler böcker det skrivs desto bättre för någon utbildning i skolan i ämnet lär det inte bli!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s