ekonomisk frihet, enkelhet, Livsstil

Nu är det dags för ett avbrott!

När man får lite mer luft i livet blir det också lättare att se hur man fungerar som människa och en sak som överraskar oss om och om igen är hur viktigt det är att ibland ta ett avbrott i det man gör och ägna sig åt något helt annat.

Idag börjar höstlovet för oss och det är ett sådant, avbrott från skolårets rutiner. Vilken typ av avbrott man behöver kan variera över tid, den som har det lugnt omkring sig kanske behöver ett avbrott i form av en stimmig pubkväll. Samtidigt som den som ständigt har en massa liv omkring sig behöver ett avbrott för att sitta på en stubbe i skogen ett par timmar och lyssna på tystnaden.

Våra avbrott ser lite olika ut vid olika tidpunkter och livsfaser men just nu så har vi två varianter nämligen ”gå ut” (o då menar vi inte krogen) eller ”titta/lyssna på något roligt”. Livet och samtiden är full av en massa allvarliga saker och ibland behöver vi helt enkelt ta en paus från detta.

Ett underhållande TV tips från vår sida är den kanadensiska serien ”Working Moms (tre säsonger finns på Netflix). Kanada påminner om Sverige en hel del vilket gör igenkänningen rätt hög samtidigt som det inte blir för nära vardagen. Mycket knas och igenkänning i föräldraskap, det är både mammor och pappor med i serien och vi har båda skrattat så vi gråtit.

Processed with MOLDIV

Nästa lättsamma och underhållande tips är intervjupodden The Ron Burgundy podcast (finns 28 avsnitt) där Will Farrell går in i sin karaktär från filmen Anchor Man och intervjuar olika experter och kändisar på ett mycket roligt och respektlöst sätt….samtidigt är producenten och med-programledaren alltid jättekontrollerad och försöker leda samtalet vidare…så larvigt..så hysteriskt roligt..

Utfärdar en varning för att lyssna när du kör bil…risken är att du skrattar så mycket att du kör av vägen!

Efter avbrottet för höstlov kommer vi att göra årets sista utflykt på ekorrturnén där vi först ska norrut och föreläsa i Aktiespararnas regi kvällen den 6/11 i Örnsköldsvik (mer info här) Därefter  besöka Älvsjömässan och Allt för hälsan och bli intervjuade under rubriken ”Trött på stressen Stanna ekorrhjulet”  vilket sker på eftermiddagen den 8/11. Sen behöver vi nog ett avbrott med lite vardag igen:-) 

Hoppas ni får ett fint höstlov med många trevliga avbrott! Kanske ses vi efteråt i Ö-vik eller Älvsjö:-) 

4 reaktioner till “Nu är det dags för ett avbrott!”

 1. Hej!
  Blev lite orolig av rubriken och trodde ni tänkte göra ett avbrott i bloggandet. Tack och lov att det handlade om andra former av avbrott :-). Läser alltid era inlägg och får mycket välbehövlig inspiration. Önskar er trevliga och givande avbrott och tack för tips på podd och serie./M

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vi kommer ta ett avbrott från bloggandet men bara i en dryg vecka så det ska nog inte vara allt för jobbigt vare sig för dig eller oss😉😀

   Gilla

 2. Det bästa med avbrott är att hinna reflektera över om man är på väg åt det håll man vill, om man mår bra, om man vill ändra på något, därtill även känna på om man saknar vardagen. Mina dagar är trivsamma men det jag har som nackdel är att det kan kännas som om jag står och stampar och inte kommer vidare medan dagarna går. Detta beror på att mina mål finns tydliga men att de är väldigt beroende utav att tiden går. Då gäller det att uppmärksamma att jag jobbar åt rätt håll samtidigt som jag måste se till att njuta av här och nu – för jag har det redan bra idag! Skräcken är att ett visst antal år bara klumpas ihop och jag kan knappt minnas om vad som hänt under åren, vilket slöseri, eller är det bara normalt att man samtidigt inte lever i det förflutna om allt man har gjort?

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Precis som du nämner är det väldigt svårt att leva i nuet och verkligen märka vad som händer. Lätt att missa allt fantastiskt när man är på väg till nästa grej. Pauser och tempoväxlingar är fantastiska för detta då man ser tydligare vad man har när man återvänder till vardagen efter att ha gjort något annat en kort eller lång stund. Tror inte detta är något man någonsin är helt klar med utan någon som man ständigt får jobba med…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s