enkelhet, Life hacks, Livsstil

Goda vanor för ett fantastiskt december!

Passar på att tipsa om att det just nu går att köpa vår bok ”Ut ur ekorrhjulet” till specialpris 159 kr  hos förlaget. Om du köper två blir det dessutom fraktfritt så ge dina nära och kära möjligheten att starta ett ”bättre liv till halva priset” under 2020. OBS! Om du vill ha leverans före jul måste du beställa senast 18/12.  

December är en månad när det är lätt att tappa allt som man annars håller högt. Helt plötsligt  spenderas det hejdlöst på saker vi inte behöver inte sällan för pengar vi inte har. Vi tappar fokus på vår hälsa – vi trycker i oss enorma mängder mat och hoppar över både gymet och lunchpromenaden. Vi stressar runt och tycker oss inte ha någon möjlighet att tänka efter. Sen när januari rullar in så lovar vi oss själva att bli nya hälsosamma, ekonomiska och intelligenta människor..

Någon som känner igen sig?

Faktiskt kan även vi känna igen oss och risken att ”tappa det” är verkligen större när samhället runt omkring går upp i någon form av maniskt högvarv. Även för oss enkla, förnöjsamma människor så är december en månad när det går lite mer pengar och när aktiviteterna ligger lite mer tajt hoppressade och vi är inte immuna.

IMG_3986.jpg
Många gånger kan en enkel promenad vara lösningen – gäller bara att vanan är etablerad!

Det är då de enkla och goda vanorna blir så viktiga. Att inte missa promenaden bara för att det ”är mycket” bygger på att det är en etablerad vana att alltid gå till allt. Att inte över-äta bara för att det dukats fram är på samma vis en vana. Eller att löpande bedöma om olika aktiviteter är nödvändiga och/eller om de går att göra enklare? Allt detta är exempel av olika vanor och metoder som vi har etablerat och som sedan naturligt följer med även under denna upptrissade period av året.

Med bra vanor kan man faktiskt sitta och njuta av barnens luciatåg  utan att fundera över nästa aktivitet!

Hur ser det ut för er andra nu inför julen? Vilka goda vanor har ni etablerat som hjälper er att inte tappa fästet i december? Vilka områden känner ni fortfarande som utmanande?

 

 

 

2 reaktioner till “Goda vanor för ett fantastiskt december!”

 1. Utan 2 promenader om dagen så tappar jag nog totalt fotfästet. December kan vara en utmaning om det spöregnar för då uteblir den härliga känslan av frisk luft och promenaden blir bara ett plågsamt måste. Under just julmaten så finns det inget skönare än att ta sig ut och gå efter att man har ätit. Julklappar har vi slutat med, så nu är det bara syskonbarnen som får några små gåvor. Därmed ingen stress (då de bara är två). Julmaten kan man greja med i omgångar dagarna innan jul. Ju mindre måsten och bättre uppdelning och lägre krav så känns julen riktigt fridfull.

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det fina med rutinerna är att man kommer ut även de där dagarna när det ser sådär tråkigt ut genom fönstret, för min del är det i varje fall så att jag sällan ångrar en promenad efteråt även om vädret var mindre prefekt..eller till och med riktigt dåligt..det är dock lätt att hitta ursäkter när man sitter inne i värmen och tittar ut.

   Att förbereda julmaten är ett bra tips, vi brukar även börja köpa hem saker i god tid så att man inte behöver storhandla de sista dagarna när det är kaos i butiken!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s