enkelhet, Inredning, Livsstil, Musiktips

Stugan har fräschats upp

Vi har ju en stuga på vår tomt som vi hyr ut och den har alltid varit långtidsuthyrd, men  i mitten på oktober flyttade vår senaste hyresgäst ut. Vi har gjort en del uppfräschningar och underhåll utvändigt men har tidigare inte gjort något invändigt så nu kände vi att det var dags att fräscha upp den lite invändigt.

Vi satte en budget på 10000 kr och och en tidplan på ca. 6 veckor (klart innan jul!). Vi lyckades både hålla budget och tidplan men som vanligt så inser vi alltid att det krävs alltid lite mer i tid och arbetskraft än vad man först tror. Ljust, standard och uthyrningsbart var ledorden vi satte innan start!

Före-bilderimage0image1image2image0-2

Av de 10000 kronorna vi hade budgeterat med så var den största posten, 4000 kr en ozongenerator för att få bort gammal unken stuglukt, den funkade jättebra! Resten, 6000 kr gick till färg, vvsmaterial, möbler och annan inredning.

Så här blev resultatet!

Rummet i stugan var ganska mörkt och murrig med all furu så vi fokuserade på att ljusa upp och lätta upp inredningen. Furupanelen i rummet målades vit och väggarna som redan var vita tvättades med målartvätt (blev som nya!) och det blev genast ljusare och fräschare.

stugan1.5

Stugan4.1_Fotor

Textiler och möbler byttes ut, vi sålde det som gick att sälja och köpte ”nya” begagnade möbler och textiler. Det finns väldigt mycket bra möbler och inredning på begagnatmarknaden och mycket av det som finns är nästan helt nytt, det gäller bara att ha lite tid och veta i ett tidigt skede vad man söker efter. På så sätt kan man bevaka och köpa så snart rätt objekt visar sig. Några få nyproducerade saker inhandlades t ex mörkläggningsgardiner som jag kapade och fick ut 4 längder av 2, en hylla till veden och en madrass till en undersäng/gästsäng.

Det pyttelilla badrummet fräschades upp med målning, det var nog 20 år sedan det målades sist.  Det här lilla badrummet hade alldeles för många färger för ett sånt litet utrymme, aprikos, vitt, furu, grått… Nu när alla väggar är vita är känslan mer rymlig och fräsch, det är otroligt vad ny färg kan göra för ett utrymme! Vi bytte också ut det gamla handfatet mot ett mindre smidigare. Det lilla handfatet följde med oss i flytten från vårt förra hus så det var kul att det nu kom till användning. 

Köket. Här gjordes endast några små uppdateringar. Vi tog bort hyllan ovanför fönstret så att ljuset kom in mer och målade fodret vitt. Micron var också placerad på en hylla på väggen, hyllan tog vi bort och micron fick en ny bättre plats i ett outnyttjad skåputrymme. Gardinerna återanvände vi från rummet. Längre fram skulle köket behöva göras lite mer praktiskt.

Stugan känns nu mycket fräschare och uppdaterad redo för en ny hyresgäst!

Som en parentes  så kan jag tillägga att vår förra hyresgäst, min kusin Karl Leanderskapade sin skiva under tiden han hyrde stugan. Han blev kanske inspirerad av det bruna och murriga i stugan för det pryder det vackra skivomslaget. 🙂 Rekommenderar varmt att ni lyssnar på hans skiva som finns på spotify, Karl Leander – Deep Slot. Han är grym på att skriva låtar, sjunga och spela!

IMG_20191018_173344_085

 

12 reaktioner till “Stugan har fräschats upp”

 1. Oj så fint ni har gjort. Gillar din inredningsstil. Att ta vara på det man har och tillföra förändring genom att måla om fräscha upp med lite nygammalt är så kreativt och roligt, istället för att bara köpa nytt.
  Brukar glo på bingolotto ibland, finner nöje i när folk vinner, (erkänner)själv köper jag aldrig någon lott. Ibland vinner de inredning för 50000 kr. Ärligt talat skulle inte vilja vinna det, möjligen för att byta ut om soffan eller sängen var sunkig, kan inte tänka mig något tråkigare än att ha helt nytt möblemang, så opersonligt och trist. Förmodligen räcker inte ens 50000 om man ska ha allt nytt.
  Eftersom jag loppade möbler redan på åttiotalet, har en del arvegods, så är mitt hem en salig mix, inget överflöd men ej heller Marie Kondostyle, så urbota trist. Och fram för mer färg i inredningen, allt detta grå påminner om öststaterna innan muren föll.

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Tack, kul att höra att du gillar stilen. Precis som du så gillar jag den kreativa processen med att leta begagnat och förändra med det som finns. Nej, jag skulle heller inte vilja ha den vinsten. Inredning som köps vid ett och samma tillfälle känns snabbt omodernt och daterat. En mix kan hålla i många många år. Färg är härligt och upplyftande! 👍🏼😊

   Gilla

 2. Hej!
  Såååå fint det blev i er lilla stuga.
  Jättebra jobbat. Tänk vad man kan göra med lite färg o nya tyger.
  Vi hyr gärna om det skulle vara ledigt någon sommardag, det var så mysigt att bo där.
  Kram Siwan P

  Skickat från min iPad

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Tack vad kul att du gillade det, ja det är verkligen roligt att se vad man kan göra med lite. Kul process också att tänka och klura…I sommar är den ledig så då är ni välkomna! 😊Kram!

   Gilla

  1. Tack! Ja visst är det kul blir också ett sätt att minnas eftersom man snabbt glömmer hur det var innan! 👍🏼😊Förändringen blir tydlig som du säger.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s