Boktips

Boktips – Sova ute?!

Inlägget innehåller en reklamlänk till bokus.se denna är märkt med ”affiliate”.

Markus Torgeby blev rikskänd efter att det uppmärksammat att han bott ensam i en kåta i de jämtländska skogarna i flera år. Han har en intressant historia med en uppväxt präglad av sin mammas sjukdom, prestationsångest och efterföljande psykisk ohälsa. I sin första bok ”Löparens hjärta” berättar han sin historia och i den nya boken ”sova ute” så berättar han lite mer varvat med praktiska tips för den som vill spendera mer tid utomhus i skogen, på sin egen balkong eller ”bara” med fönstret på vid gavel.

IMG_4250
Fotat utomhus en tidig morgon i januari…dock så sov jag hemma i min egen säng:-)

Den här boken varvar livsfilosofi med praktiska tips och vackra bilder (tagna av Markus fru) på ett sätt som verkligen tilltalar mig och jag gillar enkelheten i synen på livet som förmedlas. Författaren erkänner sina svagheter och över tid gör han dem faktiskt på ett vis till styrkor.

Det finns många guldkorn i den här boken men ett citat som fastnat särskilt hårt hos mig är detta kring rytmen i vårt samhälle:

Om man lever så intensivt att man måste åka på solsemester för att kunna koppla av, då är det förmodligen ens vardag det är fel på!

Boken är kortfattad och lättläst vilket jag ser som en stor styrka och ett tecken på att den som skriver vet vad han vill förmedla. Trotts sin kortfattade form ger en hel del kött på benen. För egen del är jag faktiskt rätt ointresserade av att just ”sova ute” då jag snarare uppskattar att vara ute hela dagen men sedan komma hem till en varm säng, trotts detta hade jag stor behållning av det författaren förmedlar.

Boken finns troligen på många bibliotek men vill du ändå köpa ett eget ex så kan den köpas fraktfritt hos bokus.se. Om du använder denna affiliate länk så får vi en liten provision på ditt köp.

Har du läst boken? Vad tyckte du? Har du några andra starka rekommendationer du skulle vilja dela med ig av?

9 reaktioner till “Boktips – Sova ute?!”

 1. Det är en jättefin bok, tyckte mycket om språket, så fin beskrivning av Markus upplevelser. Fridas vackra bilder ger också boken en känsla av att man är ”där”. En bok att äga, att ta fram ibland, inspireras av och drömma🌺

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Som du säger en väldigt vacker bok! Det är något i den stilen vi själva önskar att vi ska kunna skapa någon dag…äger den inte själv men är sugen på att ha den hemma för inspiration;-)

   Gilla

 2. Jag gillar Markus bok ”löparens hjärta” väldigt mycket. Just den har jag skrivit om en del på min blogg. Hans ”känns det så tar det” approach till löpningen har gjort att jag numera (sedan ett år tillbaka) lämnar allt vad mätning/telefoner heter hemma när jag springer. Förr mätte jag allt, alltid. Nu springer jag på känsla och nyfikenhet vilket passar så mycket bättre in i det liv jag vill leva. Bra boktips som även jag har bland mina 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det är något med Markus ”no nonsens” approach som även lockar mig. Då är jag ju som sagt ointresserad av att sova ute och om någon ser mig springa så är det troligen någon med ett vapen eller en björn som jagar mig. Ändå tycker jag att det finns så mycket livsvisdom där som gör båda böckerna väl värda att läsa!

   Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Löparens hjärta är en riktigt bra bok och jag tycker faktiskt att ”sova ute” om möjligt är lite bättre kanske framförallt för att den kombinerar djupet med att vara så väldigt vackert gjord. Bra att den finns med på din lista:-)

   Gillad av 1 person

 3. Hej! Vilket fantastiskt boktips ”löparens hjärta” samt ”sova ute”. Vill bara säga tack, till inspiration som ni ger. Försöker fylla min tid med härliga människor/möten och upplevelser som ger mig kraft o energi. Var på konsert med Sarah Dawn Finer i julas, så amazing vackert, vilka musiker, vilken röst hon har. När jag köper något, så tänker jag kvalitet oavsett, det lönar sig i längden, vad gäller allt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s