enkelhet, Life hacks, Mat

Några tips i helgen!

Den senaste veckan har jag suttit och skrivit en hel del men som avbrott har jag också promenerat mycket det har givit tid att lyssna på podcasts och skulle vilja tipsa om några olika avsnitt som jag gillat lite extra mycket den här veckan.

 • Det första är ett lite självcentrerat tips! Nämligen podcasten ”Nyfiken på mindre” med Kalle Flodin som vi även har rekommenderat tidigare. Denna gång fick jag nöjet att gästa podden och ämnet var #bättrelivtillhalvapriset vilket ju ligger mig väldigt varmt och hjärtat. Vi fick en trevlig pratstund jag tycker själv att det blev ett bra avsnitt med en del nya insikter och tankar även för den som lyssnat på tidigare podcasts där vi medverkat.
99297661_2749368158641106_6236587389066674176_n
Där är han Kalle, blir du mer intresserad av hans liv i stugan kan du följa och stödja honom på hans patreonsida
 • Det andra tipset är ett avsnitt av The Slow Home podcast, denna gång ett avsnitt med endast värdarna och äkta paret Brook och Ben Mcallary. De pratar om hur man  i dessa tider kan styra mot  det ”nya normala” och fundera över vad vi har lärt oss som vi vill behålla även när krisen är över och kanske också vad vi aldrig vill råka ut för igen. Lättsamt, insiktsfull och lärorikt precis som podcasts ska vara:-)
 • Det tredje och sista podd-tipset för den här veckan är också en podcast som vi tipsat om tidigare nämligen ”Strong Towns” och i det här avsnittet  är författaren James Howard Kunstler gäst. Kunstler har skrivit ett antal böcker om en framtid när oljan är slut, krigen har härjat och farsoterna dragit fram. Han är en intressant karaktär då han på ett vis är en dysterkvist som kallar vår tid för ”the long emergency” men är samtidigt lättsam, avspänd och lösningsorienterat. Man behöver inte hålla med om allt han säger och tycker för att finna en del av idéerna väldigt intressanta. I våra lästips från tidigare i vår fanns två av hans böcker med.
 • Vill även tipsa om den irländska TV-serien Normala Människor som finns på Svtplay, så sjukt bra berättande i en serie om en knepig relation mellan två unga människor. Långsamt tempo men fantastiskt gripande – 10 av 10 ekorrar för huvudpersonernas skådespelarinsatser! Dessutom ingår ju SVT i skatten du redan betalat så du kan skippa strömningstjänsten en månad #sparadkrona

 Vad har ni för helgtips? Podcasts, TV-serier, böcker eller annat?

2 reaktioner till “Några tips i helgen!”

 1. Håller på att läsa boken Normala Människor och har även fått tips om att Sally Rooneys andra bok (Conversation with friends) ska vara ännu bättre – men jag började med Normala människor så har man den bättre kvar! 🙂 Ännu har jag inte kommit mer än ca 50 sidor (av 200) men inte riktigt förstått storheten – dock kanske kommer det. Kanske beror det på att den senaste boken jag läste var Augustin Erbas ”Blodsbunden” som grep mig fullständigt! Så den kan jag verkligen rekommendera!

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   I vanliga fall brukar man ju säga att boken är bättre än filmen men med denna serie är jag tveksam även om jag inte läst boken, det är något med hur huvudpersonerna porträtteras av skådespelarna som gör det så fantastiskt. Rapportera gärna tillbaka vad du tyckte om boken dock..kanske blir det att läsa den andra om inte annat!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s