Lev lokalt, Vår bok, vår ekonomi

Vår ekonomi december – och hur vi kommer följa upp framöver!

Såhär i början av det nya året är det vanligt med genomgångar av vad som hänt och planer för det nya året. Vi har ju dock precis innan jul summerat detta i tre inlägg så det känns liksom överspelat. Däremot så har vi börjat fundera över hur vi ska redovisa vår ekonomi här på bloggen framöver. I och med att vi idag visar december så har vi nu redovisat månadsvis i två år och framöver kommer vi ändra lite på detta.

Vi kommer följa upp kvartalsvis och då kommer vi dela i ”säsonger”

 • Vinter (dec-feb)
 • Vår (mars-maj)
 • Sommar (jun-aug)
 • Höst (sept-nov)

Vi tror att vi därmed kommer skriva färre men mer informativa inlägg om ekonomi vilket gör att vi kan fortsätta vara transparenta vilket vi uppfattar att många uppskattar, samtidigt som vi skiftar bloggens fokus lite mer mot ”tid och energi” som är huvudteman i den nya boken, snarare än ekonomi som var huvudtema i den första.

Så då dags för vår sista månadsuppföljning nedan:

Detta är ett försök att presentera som vi hoppas är tydligt för de flesta.Till vänster ser ni de utgifter som vi har haft under månaden i olika kategorier (vad som ingår i varje kategori framgår här) vilket summerar till 37 200 kr för månaden. Sen fick vi en inkomst då vi hyrde ut bilen några dagar,  samt utdelning och ränta från våra investeringar samt köp-bonus och vår gäststuga är alltjämt uthyrd. Totalt summerar dessa till 6 600 kr. Det ger ett netto på totalt -30 600 kr vilka alltså tar ut från vårt sparkonto vilket alltså just denna månad minskar med det beloppet

Det här var en månad när vi gjorde av med ganska mycket pengar för att vara vår familj och det handlar både om att det är början av vintersäsongen vilket innebär en del skidutrustning och säsongskort till två anläggningar vilket kostar en del. Detta syns i kategorierna barn och fickpengar. I dessa kategorier hade vi även en del julklappar då det ju var den säsongen enligt barnen:-)

I kategorierna Mat och kommunikation & underhållning var utfallet mycket nära vår budget så även boende där den enda avvikelsen var en faktura på några tusen för installation av några nya uttag, en stor förbättring för liten peng.

Glädjande en så här slösaktig månad var att vi endast körde några få mil och hade därmed inga som helst utgifter för transport. Samtidigt som bilen var uthyrd några dagar vilket gjorde att vi faktiskt tjänade pengar just i december. När vi tankade den 5 januari var det första gången sedan höstlovet i slutet av oktober (67 dagar sedan sist och 50 mil under den tiden på 20 kilo biogas). Det är nog rekord även för oss som oftast kör ganska lite.

Nu laddar vi för ett nytt år och med det kommer vi även få se vår nya bok i verkligheten, hoppas att även ni är nyfikna! Om ni vill ha en chans att vinna ett eget exemplar så skriv upp er hos förlaget via den här länken. Antingen vinner du eller så får du i från förlaget ett fint erbjudande på att köpa ett eller flera ex. För den som hellre lånar böcker på bibliotek så går det också utmärkt att redan nu och gå in och lägga ett inköpsförslag!!

Gå in på den här länken och skriv upp dig för din chans att vinna ett av tre exklusiva exemplar som skickas innan den officiella releasen!

Hur såg december ut för er och vad ser ni fram emot under 2021?

5 reaktioner till “Vår ekonomi december – och hur vi kommer följa upp framöver!”

 1. Tror det kan vara en bra lösning att redovisa ekonomin för en längre period. tumme upp på den.
  Vi kommer att flytta 2021, så vi får cykelavstånd till våra nuvarande jobb, istället för att ha 2 pendlarbilar! Samt att vi kommer att ”downsiza” i kvadratmeter och i o m flytten troligen kommer att göra oss av med en hel del prylar (sälja, skänka, återvinna eller slänga) och minst 1 bil. Och det har till stor del att göra med att jag läste er bok under sommaren 2019, ihop med ”Prylbanta” och började följa er på bloggen. Så nu är jag väldigt nyfiken på nya boken, för det är vad vi kommer att försöka göra, leva lokalt.
  Hoppas vi får ett riktigt bra 2021 🙂

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vilket spännande och år ni har framför er, ska bli kul att följa så förstått gärna att kommentera och berätta!

   Gilla

  1. Tack för din kommentar och att du var så uppmärksam!

   Det var helt enkelt en felaktig summering som spökade, nu är det åtgärdat:-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s