Designdagboken, ekonomisk frihet, Lev lokalt

Vad sysslar jag med? #designdagboken del 1

Som ni kanske märkt så har jag inte varit så aktiv här på bloggen så jag tänkte att det var läge med en uppdatering från mig, så här kommer några rader om vad jag gör och hur jag tänker framåt.

I höstas började jag studera Designprogrammet Leksands folkhögskola. Det är en förberedande utbildning som går igenom olika områden inom design, t ex produktdesign, inredningsdesign, grafisk design mm. Har alltid haft en sida hos mig som vill skapa med färg och form så det här har varit ett utmärkt sätt för mig att börja utforska olika områden. Just nu lutar det mycket åt det grafiska, jag har alltid tyckt om bokstäver och hur man med färg och former kan uttrycka ord. Det här är också ett sätt för mig att stärka mina åtta kapital.

Som ni vet så gillar vi att leva lokalt så det här har varit helt perfekt med gångavstånd till skolan och trots Corona-läget så har vi fått vara på plats på skolan. På många sätt och vis blev det så rätt med just det här året! Tycker också att det har varit väldigt kul att få utbyta idéer och inspireras av de andra duktiga eleverna i min klass. Undervisningen är uppdelad i veckoprojekt med gästlärare som är verksamma inom något designyrke. Det ger väldigt mycket bredd och styrka till utbildningen då vi får en bra inblick i hur branschen ser ut.

Just nu har vi ett pass på 3 veckor med eget arbete så jag tänkte att jag ska göra ett ordentligt omtag med bloggen, snygga till den så den känns mer aktuell och jag tänkte fixa en logga åt oss. Det är väl på tiden! Så håll utkik här framöver och kommentera gärna kommande förändringar. Bilderna är några smakprov på sånt som jag har gjort under hösten.

Återkommer snart med nya tankar under rubriken ”designdagboken”! Finns det något särskilt du är intresserad av att höra om?

Hoppas också att ni kommer läsa och gilla nya boken ”Lev lokalt”! Ställ gärna frågor och kommentera här på bloggen – vi försöker verkligen svara på allt och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på twitter som @farbrorfri och på instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss! 

Våra båda böckerna finns att köpa på BokusAkademibokhandeln samt direkt från förlaget på pug.se och på de flesta andra ställen där böcker säljs!H

8 reaktioner till “Vad sysslar jag med? #designdagboken del 1”

  1. Hej! Tack vad glad jag blir för din kommenterar! Bilden med ananasen var en övning i Photoshop, gillar att sätta ihop kollage så det kanske är dags snart för ett nytt…Trevlig helg! 🙂

   Gilla

  1. Tack vad glad jag blir för din kommentar! Det är inte alltid så lätt att lyssna till sin inre röst särskilt när det ibland finns en elak och dömande röst som ibland hörs mer, det här blir en övning för mig att låta den snälla rösten höras mer! 🙂 Jättekul att du vill se och höra mer! 🙂

   Gilla

   1. Ja, den övningen behöver vi alla😁. Ibland föreställer jag mig den dömande rösten som en boll som man helt enkelt ”visuellt” måste sparka bort… med mycket kraft! 😉

    Gillad av 1 person

  1. Men tack vad kul att höra att du vill se mer av det!! 🙂 För cirka ett år sedan började vi ju uppdatera vår hall och kök och det kanske är läge för ett inlägg om det snart. 🙂 Det blev så gott som klart i höstas men det har ju varit så mörkt inomhus så det knappt har gått att fota inne men nu när ljuset återvänder så ska jag fixa några bilder!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s