ekonomisk frihet, Lev lokalt, Ut ur ekorrhjulet

Lördagslyssning! ”Klimatekot”

För ett par år sedan var vi med i podden Klimatekot en av de första som faktiskt snappade upp de miljömässigt positiva effekterna med vår sparsamma och enkla livsstil. Förra veckan fick vi möjlighet att komma tillbaka till podden igen och i veckan publicerades avsnittet, den här gången var temat vår andra bok Lev lokalt.

Kul att träffa Elin igen, även om det återigen fick bli digital!

Det senaste avsnittet är nr 35 ”Lev lokalt och spara pengar vilket du finner på den här länken eller i din poddspelare. Det första avsnittet vi var med i var nr 9 ”Äg din egen tid – bli ekonomiskt fri.

Har du lyssnat på avsnitten? Fick du några intressanta nya reflektioner?

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” båda finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder). 

Våra båda böcker finns också köpa på de flesta ställen där böcker finns men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag. Böckerna finns även att köpa som ljudbok på adlibris och bokus.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss

7 reaktioner till “Lördagslyssning! ”Klimatekot””

 1. Nejmen en intressant pod som jag har missat. Nu har jag lagt till den i lyssningslistan och laddat ner en massa gamla avsnitt.

  Jag har funderat mycket kring att sluta lönearbeta som ett steg i att leva hållbarare. Bara som exempel så har jag denna veckan jobbat med att vårda vårt hus. Det är underhåll som hade behövts för flera år sedan, men vi har inte hunnit eller orkat när det varit fullt upp i ekorrhjulet.
  Andra exempel är att som ledig får jag mer tid att laga kläder och att ta vara på det ätbara som växer runt omkring mig.
  Som fri har jag även tänkt att resa en del med en liten husbil, men när det finns tid så får resan ta tid. Det blir färre men längre (i tid) resor. När vi är hemma så cyklar vi nästan överallt, för det finns tid till det.
  Ser fram emot att lyssna på intervjun. Passar bra medan jag målar.

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommenar,

   Hoppas du gillar podden, jag tycker att Klimatekot har en hel del intressanta avsnitt i sin katalog, och Elin Leyonberg producerar ett program som är lätt att lyssna på.

   Det är dyrt och ofta onödigt omständigt att gå omvägen via ett lönearbete för att lösa en massa saker i livet, det mesta kan man likt du beskriver lösa själv på enkla sett och på så sätt kan man också lönearbeta mycket mindre.

   Gilla

  2. Då kan jag rekommendera boken ”Jag lämnar ekorrhjulet: ett liv utan lönearbete” av Åsa Axelsson. Hon skriver roligt och har en hel tips och det ger en del tackeväckande insikter.

   Gillad av 1 person

   1. Hej och tack för din kommentar,

    Verkligen ett bra tips för den som inte redan läst. Vi träffade Åsa i samband med att hennes och vår ”ekorrhjulsbok” kom ut i stort sett samtidigt och vi spelade in TV i Umeå. På vägen hem i bilen så hade jag och Maribel många timmar och turades om att läsa hennes bok högt för varandra. Kommer ihåg många goda skratt samtidigt som det finns mycket matnyttigt. Kanske dags att läsa om nu när jag tänker efter:-)

    Gilla

   2. Hennes man jobbar om jag förstår det rätt, så knappast ett liv utan live utan lönarbete – mer ett liv som hemmafru – eller så har jag missförstått det

    Gilla

 2. Om bådas lön behövs för att betala månadskostnaderna så finns inte alternativet att den ena slutar jobba, Åsas man tjänar väl inte dubbelt för att hon slutar jobba? Ekonomi handlar om in- OCH ut-gifter, Åsa har valt att fokusera på det senare, smart tycker jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s