ekonomisk frihet, Familjeliv, FIRE, Fredagsfunderingen, Lev lokalt, Livsstil, Ut ur ekorrhjulet

Hur ser vårt liv ut en helt vanlig tisdag?

Nu när allt det sociala livet börjar ta fart igen efter pandemin så återkommer frågorna kring vår livsstil från för oss tidigare okända människor. Det kan vara på ett möte med kollegor, klasskamrater eller på ett bröllop.

Hur ser ert liv ut en vanlig tisdag?

Det är alltså frågan som är absolut vanligast och svårast när någon annan i sällskapet skvallrat om vårt annorlunda lokala livsstilsval utanför ekorrhjulet. Intressant är också att det ofta är just vad vi gör på en tisdag tisdag man undrar. Frågan är väl då även om det rent allmänt är det vanligaste dagen i veckan? Inte den jobbiga måndagen…inte lillördag eller torsdag/fredag när man börjar får helgkänsla, inte heller helg såklart? Eller vad tror ni varför just tisdag?

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” båda finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder). 

Riva tak = helt vanlig tisdag!

En till synes enkel fråga men väldigt svår att svara på kanske just därför att det som skiljer oss som fria, jämfört med vårt tidigare liv med traditionella kontorsjobb där varje dag i stort sett var den andra lik, är just att i stort sett ingen dag numera är ”vanlig”.

Vill man göra det hela lite mer akademiskt så skulle man kunna säga att det finns två sätt att räkna ut den vanliga dagen:

 1. Den vanligaste typen av dag under ett år är en där vi små-pysslar lite hemma, skriver/läser/skapar kanske tar en promenad ut i naturen i någon form tills barnen kommer hem och då är det deras aktiviteter som styr. Även om detta är den vanligaste dagen så är det bara en mindre del av alla dagar som ser ut just så.
 2. Genomsnittsdagen skulle istället bli en mix av arbete med några timmars artikelskrivande + någon timmes lärarvikariat och sedan några fria timmar för skapade/hempyssel/blogg/läsning och en sväng i naturen.
Skriva blogg eller artiklar = helt vanlig tisdag!

Ingen av dessa versioner är speciellt rätt, den första därför att den ger en felaktig bild av att vi ”bara” hänger runt och knappt gör någonting och den andra versionen därför att även om alla dessa saker finns i våra dagar så är det aldrig någon dag som har genomsnittsmixen (lite på samma vis som det inte finns en enda kvinna som har 2,2 barn eller 1,9 ben trots att det är snittet).

En helt vanlig tisdag i skogen!

Om vi tittar tillbaka på de senaste månaderna har vi rivit tak, föreläst, skrivit artiklar, åkt skidor, vikarierat, utbildat oss, varit på SPA, läst, slappat, städat, promenerat med mera, allt på olika ”helt vanliga tisdagar” och nästa tisdag är vi i Los Angeles och tisdagen efter det i Guadalajara, Mexiko:-)

Kick-off, med god mat, SPA och spännande samtal = helt vanlig tisdag!

Svaret blir alltså ”ingen tisdag är den andra lik” och det är liksom meningen, det är egentligen själva innebörden av att inte vara i ett riktningslös och/eller allt för snabbt snurrande ekorrhjul. Eller vad säger ni andra?

Våra båda böcker finns också köpa på de flesta ställen där böcker finns men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag. Böckerna finns även att köpa som ljudbok på adlibris och bokus.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss.

3 reaktioner till “Hur ser vårt liv ut en helt vanlig tisdag?”

 1. Kul att läsa om era vanliga dagar, bra insperationskälla ^^

  Vi har kommit en bra bit på våran sparresa och jag har slutat jobba o frugan har nyligen börjat (turats om lite o va hemma med barnen).
  Aktierna har inte gjort som vi önskat så lutar mot att vi båda kör halvtid tills våra 3 barn inte vill ha med oss o göra längre.

  Vi har tittat på att köra hemskolning, o resa runt i något år vilket ju är lite besvärligt när man bor i Sverige (eftersom det finns en skolplikt o hemskolning avskaffades typ 2011 eller 2012 av moderaterna). Just nu ser det ut som att man får skaffa sig Finskt medborgarskap o ta det den vägen då dem har en läroplikt, men vore lite intresserad o veta hur ni har löst det?

  Mvh Kemoko

  Gilla

 2. Superintressant fråga som jag själv har funderat över – finns inte något enkelt svar på den ju! Men jag fattar varför många som är ”i ekorrhjulet” frågar det – jag gjorde det själv förut innan jag startade eget och kunde styra min tid mer. Tycker att en som arbetande person lägger så mycket värdering i olika dagar, typ söndag = ångest för att gå tillbaka till jobbet, måndag = trött, fredag = bästa dagen på veckan! För mig är alla dagar likvärdiga nu på nåt sätt? Kanske handlar frågan också om vem en umgås eller gör saker med när ”alla andra” jobbar? Jag tycker det är oerhört skönt att gå till gymmet en tisdag fm, eller handla i en snudd på folktom butik, göra den där utflykten som alla andra vallfärdar till på helgen, gå på spa, åka på en resa (biljetterna är ju nästan alltid billigare när en åker mitt i veckan ex).

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Tycker att din beskrivning träffar väldigt rätt, vi har i och för sig barn som går i skolan så förutsättningarna varierar en del mellan vecka och helg men jämfört med förut så är det inte en kvalitetsskillnad, veckan är lika bra som helgen och bjuder på andra möjligheter!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s