ekonomisk frihet, enkelhet, Lev lokalt, Livsstil, Ut ur ekorrhjulet

Välkommen hit!

I slutet av april fick vi möjligheten att åka ner till Stockholm och spela in en intervju med ekonomikanalen EFN, det har nu gått en månad och idag publicerades avsnittet och därför tänker vi att det kanske är en del nya som hittar hit.

Avsnittet från EFN

Då kan det ju vara ett bra läge att presentera oss igen, för det ändamålet har vi valt ut tre ”selfies” för att illustrera vårt liv – en från vårt senaste besök i Stockholm som får illustrera medverkan i media, föreläsningar och böcker. En med byggdamm i håret när vi fixar vårt hus och en tredje på en matmarknad i Mexiko när vi är på en av våra långa resor senast 10 veckor under förra sommaren i Mexiko. Dessa ger en bild av bredden och gör det också tydligt att det faktum att vi valt att lämna ekorrhjulet inte innebär att vi ”inte gör någonting”.

Vi har skrivit två böcker om våra livsstilsval ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” dessa finns på flera strömmingstjänster som ljudbok, på många bibiliotek och kan köpas från förlaget.

Här på bloggen skriver vi om högt och lågt, om vår livstil och våra val från generell livsfilosofi till detaljer om vår egen ekonomi. Botanisera gärna runt kring gamla inlägg. Under fliken mediaarkiv finns länkar till tidigare intervjuer och mediamedverkan, poddar, tidningar, radio och TV.

Vi tycker om att föreläsa men begränsar det till några tillfällen per termin så att vi tycker det är riktigt roligt varje gång. Är du nyfiken på att boka en föreläsning så kan du läsa lite mer här.

Vi älskar också att få kommentarer och frågor här på bloggen så är det något ni undrar över tveka inte att kommentara nedan så lovar vi att svara så gott vi kan, återigen välkommen!

6 reaktioner till “Välkommen hit!”

  1. Hur tänker ni kring barnens aktiviteter på sommarloven? Kommer ni uppmuntra dem att söka sommarjobb i tonåren även om det minskar er flexibilitet och möjlighet att resa tillsammans utanför terminstid? Somrarna med barnen är lätt räknade…

    Hur resonerar ni kring högre utbildning för era barn? Kommer ni uppmuntra dem till vidare studier, eller ser ni lika gärna att de skaffar sig ett enklare yrke snabbt, och slipper studielån?

    Gilla

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Efter pandemin som gjorde att vi inte kunde resa som vanligt har vi haft en lite ovanlig period just nu är vi reste till Mexiko hela förra sommarlovet och den här sommaren är vi i Frankrike/Spanien och borta 5 veckor. Annars brukar det gå några år mellan våra resor då vi ”reser sällan och är borta länge”. Vi ser också att livet har olika faser och vår äldsta börjar visa intresse för att sommarjobba och mellan killen är allt mer intresserad av att vara hemma med sina kompisar snarare än långresor med oss över sommaren. Kanske blir det ett par långresor till innan de är för stora men då kanske lite extra ledigt över jul och nyår t ex. vi får se. Vi ser gärna att de skaffar sommarjobb och när det blir aktuellt så anpassar vi oss till det, vi har släktingar som bor runt omkring oss så kanske när de blir äldre att någon/några av barnen stannar hemma medan vi andra reser om det passar bättre.

      Vad gäller utbildning så försöker vi inte påverka barnen så mycket utan vill att de väljer utifrån intresse men om jag skulle välja om för egen del så tror jag att jag hade valt en yrkesförberedande gymnasieutbildning och jobbat några år direkt efter gymasiet varefter jag valt om jag skulle studera vidare eller om jag trivdes med jobbet. Tänker att det generell är viktigt att vara kvalificerad i ett yrke men det behöver verkligen inte betyda högre studier, det kan även vara en praktisk gymnasieutbildning eller helt enkelt erfarenhet i yrket genom extrajobb, sommarjobb etc.

      Hur tänker du/ni?

      Gilla

  2. Jag vill bara säga att jag tycker det var en bra intervju med intressanta frågor och svar. Skönt att ni också fick prata till punkt.
    Det är väldigt inspirerande att höra om er väg till finansiell frihet, speciellt eftersom ni har barn och ett ”vanligt” liv i Sverige. Jag är själv gift, har två barn och vi sparar för en friare ekonomiskt framtid. Vi vill njuta av resan dit och har fokuserat på att använda våra pengar till det som verkligen ger värde och dra in på det andra. Ibland känner man sig som en udda fågel när man sitter med t.ex. en god matlåda när övriga kollegor ser det som en självklarhet att gå ut och äta en betydligt tristare lunch för 150kr varje dag. Då är det bra att gå in och läsa på er blogg och få en dos sunt förnuft. Tack!

    Gillad av 1 person

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Vad roligt att du gillade intervjun. Vi tyckte också att det var jätteroligt att vara med och att det var bra och relevanta frågor som vi fick svara på. Vi känner oss också ibland som udda fåglar men å andra sidan så kan man ju inte förvänta sig några andra resultat om man gör precis som alla andra. Skulle vilja gå så långt som att säga att det enda som är en helt säker väg till ett liv man inte vill leva är att låta vad andra gör styra vad man själv vill göra, då är det betydligt bättre att välja själv även om man är lite udda.

      Gilla

Lämna en kommentar