Livsstil

24 timmar i Vänersborg….

Jag (Maribel) skriver sällan här men för ett par veckor sen hade vi en föreläsning i Vänersborg och en av våra läsare som var på plats önskade fler inlägg här på bloggen från mig. Jag startade den här bloggen i samma veva som jag blev ekonomiskt fri (2017) och tänkte att det kunde vara något för mig men har inte riktigt fastnat för formatet.

Oskar hade ju bloggat länge och fanns tidigare på en blogg som hette Fantastiska Farbror Fri innan han flyttade in hit till vår numera gemensamma enkla boning. Har funderat lite varför det inte riktigt har fastnat hos mig att skriva fler inlägg och det har mycket att göra att jag är mer av en bildmänniska.

Jag ser en bild, tar en bild och tänker först och främst hur bilden ser ut och vilken text skulle kunna passa till bilden. Oskar är helt tvärtom, han tänker först och främst i text och kommer sen på att han nog skulle behöva en passande bild också. Men även om jag gillar bild mest så tycker jag också om att uttrycka mig i ord. Det kanske i alla fall kan bli något inlägg då och då och där jag kan fokusera på bild och lära mig något om det på köpet.

Så här kommer ett gäng bilder från vår resa ner till Vänersborg. Det var första gången vi besökte staden, riktigt mysig liten stad och som alltid när vi besöker mindre orter i Sverige så slås vi av hur fint det är och hur bra och praktiskt det är att bo på en mindre ort. Det är bra ur ett ekonomiskt perspektiv (boende är oftast billigare) men också ur ett praktiskt perspektiv då du alltid har det mesta du behöver och nyttjar på gång eller cykelavstånd.

Vi brukar prata om att bor du på en mindre ort så behöver du heller inte tömma lika mycket från tidskontot… Kanske har man ett mindre utbud än i den stora staden men det är sällan de flesta av oss har möjlighet och tid att nyttja allt som erbjuds även när utbudet är mindre.

Innan vår föreläsning så passade vi på att äta sushi till middag, riktigt gott! Sushi Ro precis bredvid biblioteket där vi föreläste. Vi övernattade på hotell, det såg inte så speciellt ut på utsidan men jag gillade verkligen inredningen, särskilt påfågelstapeten!

Det är extra härligt med med städer med närhet till vattnet, Vänern är maffigt och påminner om ett hav.

På morgonen tog vi en promenad i höstsolen. Hälsans stig bjöd på fina vyer precis vid vattnet och sen genom staden. Tegelbyggnader och väggmålningar är något som verkligen höjer en stad. De här väggmålningarna var riktigt bra och det fanns flera som vi inte hann med att se. Kika på Artscape Vänersborg om du har vägarna förbi.

Det var allt från mig den här gången. Kommentera om det är någon typ av bilder eller innehåll du gärna skulle vilja se mer av så kan jag skriva inlägg utifrån det.

En reaktion till “24 timmar i Vänersborg….”

Lämna en kommentar