Designdagboken, ekonomisk frihet, Lev lokalt

Senaste tiden hos oss….

Det har varit ganska tyst här på bloggen och på mitt Instagram (Maribel) på sistone och anledningen är att vi har varit ganska upptagna i vårt fria liv. Vi har ju valt den här livsstilen för att vi ska kunna välja och styra vår tid så långt det är möjligt men också att vi ska kunna välja fritt vad vi fyller tiden med.

I mitt fall så har jag sen 2020 skolat om mig till något som varit en dröm hos mig länge. Kanske drömmen till och med började när jag som liten hjälpte min pappa i hans screentryckeri…Att få arbeta med färg, form och bokstäver!

Vintermorgon i Fryksås

2020 gick jag designprogrammet på Leksands Folkhögskola och året efter gick jag programmet Kreativt entreprenörskap på samma skola. Båda de utbildningarna gav mig verktygen att starta en egen verksamhet inom grafisk form. Förra året fick jag möjligheten att hjälpa en frilansande designer med delar i hans uppdrag som han inte hann med. Det var otroligt lärorikt. Tack Emil (Naula Design)!! I höstas fick jag ett av mina första ”riktiga” uppdrag, att formge en Digital handbok. Jag börjar nu så smått samla på mig erfarenhet genom egna uppdrag och det är så kul. Det senaste uppdraget var lite av ett drömuppdrag, en logotyp och grafisk guide till ett lokalt företag här i Leksand. Tänk, jag kommer se loggan fysiskt på en fasad nästan varje dag!! Så himla kul och jag är stolt över mig själv att jag tagit modet till mig att gå den väg som är min och som jag drömt om. Det är aldrig för sent!

Oskar har också haft fullt upp med ett uppdrag men det får han berätta mer om vid ett senare tillfälle.

Bilderna är från vackra Fryksås i Dalarna (vår destination för årets kick-off) och Leksand.

Dalälven i vinterskrud

Den fina granen i vårt kvarter.
Årets kick off i början av december i Fryksås.

2 reaktioner till “Senaste tiden hos oss….”

  1. Fina bilder och kul att höra lite om hur det har gått för dig. Hoppas det inte är allt för stressigt på PostNord nu inför julen

    Gilla

    1. Tack, kul att du gillar bilderna. Dalarna gör sig bra bild nästan jämt! 🙂 Det verkar stressigt på PostNord, årets jultomtar kan man säga…tillsammans med alla andra som kör budbilar….puh!

      Gilla

Lämna en kommentar