Lev lokalt, Livsstil

Vi summerar året – är bloggen på väg tillbaka?

Det blev lite tunt med uppdateringar under årets sista veckor. Maribel gjorde ett roligt uppdrag som hon berättade om i förra inlägget och jag tog ett extraknäck på posten från mitten av november ”Black Friday” fram till nyår vilket såklart har varit intensivt. Många paket som ska levereras och dessutom fortfarande en hel del julkort och vanlig post. Mycket nytt att lära sig och det under en intensiv period med tidvis utmanande väderförhållanden.

Lite stressigt men också roligt att testa något nytt, fyllas skåpet med brev och paket och sedan åka ut och köra tills skåpet är tomt.

Vi ser nu tillbaka på ett riktigt fint år, de första fyra månaderna var det mest skidåkning, några veckors arbete och sen en galen spurt för att få i ordning huset för uthyrning innan vi under sommaren bilade vi ner genom Europa till Frankrike och Spanien. Under den senare halvan av sommaren var vi hemma och jag vikarierade på lokaltidningen. Tyvärr var det ju lite regnigt under sista halvan av sommaren men sen kom hösten med fint väder.

Tidvis har vi skrivit lite mer här på bloggen men totalt sett har det för första gången på många år varit mindre än en inlägg i veckan, trots det har antalet unika läsare ökat något till drygt 70 000 för året. Inga stora siffror men jag undrar ändå om inte bloggen eller ”den personliga hemsidan” som jag hört något benämna den är på väg tillbaka. Fler vill äga sin egen plats på nätet och inte vara beroende av de olika Sociala medie plattformar det gäller både dom som skapar innehåll och dom som läser/tittar.

De inlägg som lästes mest var som vanligt de med ekonomifokus, top 5 nedan:

Det saknas 1 miljon – slut på friheten?

Hur tänker ni kring arv?

Inter längre ett bättre liv till halva priset?

Det sakans 1 miljon – så ska vi bygga frihetsbron!

Ny plan för portföljen i det nya ekonomiska läget..

Har ni inte redan läst dessa så kan det kanske vara bra läsning över de kommande helgerna, fortsätt gärna att kommentera också, vi försöker svara på alla kommentarer och inspel.

Bild från vår fina kick-off som i år tog oss till Fryksås utanför Orsa.

Tack för det här året så ses vi på det nya!

2 reaktioner till “Vi summerar året – är bloggen på väg tillbaka?”

  1. Hej. Känner ni inte att det är för lite betalt på dessa ströjobb? Halva lönen/timpengen! För att använda ert gamla uttryck ”bättre liv till halva priset” så tänker jag ”sämre jobb till halva lönen”.
    Jag har också testat en del okvalificerade arbete och fick då insikten att jag tjänar så sjukt bra på mitt kvalificerade arbete som dessutom ger frihet med arbetstider och fler andra förmåner. Och efter att ha ”varit fri” och gjort diverse saker i närmare 10 år så heltidsarbetar jag igen. Det är så befriande! Jag valde ett arbete där jag är lite överkvalificerad och inte behöver köra slut på mig. Jag har bara det mysigt och är galet bra på jobbet och jag kan ha kvar mycket engagemang och ork kvar till mitt privata liv. Arbetar hemifrån, flexar hejvilt och låter mitt privata liv ta plats.

    Tack för en bra blogg. Hoppas att 2024 blir härligt.

    Gillad av 1 person

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Intressant reflektion, tror att i varje fall jag är mer fokuserad på att arbetet inte suger upp resten av livet än att det betalar så bra som möjligt. När jag jobbar extra (en eller ett par dagar i veckan) tycker jag att det är nästan magiskt och konstigt att jag ens får betalat för det känns nästan inte som jag har gjort någonting lite arbete inkräktar inte så mycket på det övriga livet. När jag tidigare arbetade heltid med ett kvalifiserat jobb som krävde tillgänglighet så fick jag betydligt mer betalt men det kändes också som att arbetat tog över nästan hela livet. Skulle självklart inte tacka nej till mer betalat men det är inte det viktigaste helt enkelt.

      Gilla

Lämna en kommentar