Life hacks, Mat

Fem ovanliga tips för en billigare matkasse – del 4 – Snitta ner i skafferiet!

Såhär under andra halvan av det som brukar kallas årets fattigaste månad tänkte jag att det kunde det väl vara på sin plats med några korta inlägg med tips som kan sänka matkostnaden, det gamla vanliga (laga från grunden, ät i säsong och kasta inget) har vi kört här några gånger så nu tänkte jag ta några av de mer okonventionella tipsen.

När det gäller varor som håller länge så som pasta, ris, kaffe, mjöl, konserver etc är det ju bra att köpa hem när det är billigt och ha ett lager, samtidigt kanske man inte vill fylla hela huset med matvaror för att spara några kronor, det är inte minst sant om man inte bor så stort. Här kan det vara en effektiv strategi att ”snitta ner” det vill säga köpa fler när det är billigt och färre när det är dyrt.

Om du behöver pasta och det är slut i lagret hemma så gör du såhär när du kommer till affären, är det ordinarie pris köper du en eller max ett par förpackningar som räcker till de närmaste dagarna. Som sagt i ett tidigare tips är du ju rätt ofta på affären så du kan handla igen när det behövs. Är priset istället ganska billigt dubbar du till 2-4 förpackningar och skulle det vara ett riktigt fantastiskt pris (halva priset eller ännu lägre) kanske du passar på att köpa 5-6 eller till och med 10 förpackningar.

Genom att göra på samma sätt med andra varor med lång hållbarhet så får du ett rimligt stort lager hemma och får en lägre snittkostnad då du köper betydligt mer när det är billigt! Detta gäller i stort sett hela skafferiet/matkällaren så kan bli stora summor över tid.

Det var det fjärde okonventionella spartipset..imorgon går vi i mål med tips nummer fem!

En reaktion till “Fem ovanliga tips för en billigare matkasse – del 4 – Snitta ner i skafferiet!”

Lämna en kommentar