Life hacks, Mat

Fem ovanliga tips för en billigare matkasse – del 3 – köp halvfabrikat!

Såhär under andra halvan av det som brukar kallas årets fattigaste månad tänkte jag att det kunde det väl vara på sin plats med några korta inlägg med tips som kan sänka matkostnaden, det gamla vanliga (laga från grunden, ät i säsong och kasta inget) har vi kört här några gånger så nu tänkte jag ta några av de mer okonventionella tipsen.

Som jag skrivit ovan så vet vi ju alla att det är bäst att laga mat från grunden både för plånboken och hälsan men helt ärligt hur många har den energin och möjligheten hela tiden? Typ ingen skulle jag vilja säga, inte ens vi som har mer tid än de flesta lyckas alltid planera så väl att det aldrig blir brist på tid och/eller inspiration. Då är det fantastiskt att ha några rullar färdig pizzadeg, några färdiga köttbullar eller ett par burkar färdigkokta bönor att ta till.

Tror att många har gjort erfarenheten att man spänt bågen lite för hårt på det här området, bestämt att all mat ska vara lagad hemma och från grunden men sedan kraschat med färdigrätter och hämtmat när det inte går. Bättre då att inse att man inte kommer orka jämt, ha ambitionen om kanske 80/20 och vara förberedd för de 20% när man inte riktigt orkar, hinner eller har inspiration så att det inte blir dyra och dåliga lösningar.

En rimlig ambition och komplettering med halvfabrikat kan rädda både plånboken och den mentala hälsan. Det var tips nummer tre, imorgon vidare med fler okonventionella spartips för en billigare matkasse!

3 reaktioner till “Fem ovanliga tips för en billigare matkasse – del 3 – köp halvfabrikat!”

  1. Ett pizzabit i kylen och nån förpackning hemmagjorda köttbullar eller pannbiffar i frysen har räddat oss från betydligt dyrare köpmat många gånger.

    Gillad av 1 person

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Även hemmagjorda ”halvfabrikat” är bra, det viktiga är att alltid ha något som går att svänga ihop snabbt vilket som sagt minskar risken för hastiga och dyra inköp av hämtmat eller på matbutiken.

      Gilla

Lämna en kommentar