Life hacks, Mat

Fem ovanliga tips för en billigare matkasse – del 2 – småhandla!

Såhär under andra halvan av det som brukar kallas årets fattigaste månad tänkte jag att det kunde det väl vara på sin plats med några korta inlägg med tips som kan sänka matkostnaden, det gamla vanliga (laga från grunden, ät i säsong och kasta inget) har vi kört här några gånger så nu tänkte jag ta några av de mer okonventionella tipsen.

Idag har turen kommit till tips nummer två, småhandla! Va, säger du men alla säger ju att man sparar stora pengar på att storhandla är det inte så? Om man är duktig på att hålla sig till att bara köpa det man ska ha så är svaret även på dagen fråga ett rungande Nej!

Grundförutsättningen för att detta ska fungera är att man lever lokalt och alltså ändå går förbi mat affärerna de flesta dagar. Då har man en lista i mobilen med några färskvaror som behöver kompletteras (mejeri, frukt och grönt). Väl i butiken tar man en runda förbi ”kort datum” hyllan och kollar även andra erbjudanden. Att göra detta dagligen tar 5 minuter extra när man ändå går förbi butiken, finns det flera butiker på gångavstånd kan du med fördel besöka olika butiker olika dagar därmed möjlighet att ta del av fler erbjudanden.

Även dagens tips handlar det om besparingar i två led, för det första så finns större möjligheter att utnyttja bra priser och ”kort datum” samtidigt som svinnet på hemmaplan blir minimalt när du löpande köper färskvaror istället för att ha ett stort lager.

Att småhandlare kan vara riktigt smart, imorgon återkommer jag med ett tredje okonventionellt tips!

En reaktion till “Fem ovanliga tips för en billigare matkasse – del 2 – småhandla!”

Lämna en kommentar