Inredning

Renovering pågår

Jag har startat ett mindre renoveringsprojekt hemma i barnens rum, det tuffar på ganska långsamt trots att det är ett litet projekt. Vi flyttade in i vårt hus för drygt ett år sedan och vi bestämde oss då att vi inte skulle göra några förändringar i huset under hela första året. Jag är glad att vi tog det beslutet för det fick oss att mogna i tanken hur vi vill ha det och vilka lösningar vi vill göra.

Vårt hus består av två våningar, på nedre plan finns en ganska stor hall, ett kök, ett litet badrum och ett stort vardagsrum med en matplats. Övervåningen har två stora sovrum ett pyttelitet sovrum och en liten toalett. Eftersom vi är två vuxna och tre barn så delar Annabel (4) och Orlando (7) rum och Alonso (9) har det lilla sovrummet. Vår första tanke när vi flyttade in i huset var att vi skulle renovera övervåningen så att vi fick in ett till sovrum. Det hade inneburit en ganska omfattande och dyr renovering med att planera om hela övervåningen och förmodligen hade vi behövt öppna upp för ett till fönster. Efter att ha tänkt till några vändor så håller vi nu på att göra om det stora barnrummet så att killarna kan dela det rummet. Det är både en besparing rent ekonomiskt och tidsmässigt. Istället för att dela ett av sovrummen till två små sovrum som var tanken initialt så blir det nu istället ett stort rum med två sovalkover med snedtak. I det nya rummet så kommer det att finnas plats för en bäddsoffa (bra när vi har gäster) och de kan få en ny större skärm till deras tv-spel, det blir betydligt billigare än den renovering vi hade tänkt oss initialt.  Killarna är i nuläget ok med att dela rum och vi tänker att den här lösningen kan i alla fall funka tills de blir tonåringar, om de då absolut inte vill dela rum så har vi lite tankar och idéer om hur det kan lösas under en period. Det vi har lärt oss sen vi fick våra barn är att behoven ständigt förändras och att tiden går så otroligt fort.

Den här renoveringen som jag har påbörjat innefattar en sovalkov, tidigare var det utrymmet en garderob (kattvind) med snedtak, det kommer nu att bli ett litet krypin med plats för en säng. Renoveringen innebär också att Oskar och jag får en ganska stor klädkammare. Är jättenöjd över resultatet hittills men inget är klart ännu…En liten vägg behövde byggas, taket har målats, nytt golv har lagts och väggar målats och tapetserats. Jag har inte  gjort någon sån här renovering tidigare så det tar lite tid, som tur är har jag fått mycket hjälp av mina föräldrar. De är riktiga arbetsmyror och duktiga DIY:ers, jag är så tacksam för deras hjälp. Oskar hade en gång en tanke om att råda bot på sin ”tumme-mitt-i-handen” men det ramlade mellan stolarna tror jag. 🙂 Skämt åsido, vi har delat upp oss (även om vi helst jobbar tillsammans) så han är den som sköter mat och tvätt och jag sköter fix i huset.

Ser fram emot när det är klart och jag kan börja inreda rummet på riktigt. Har skapat en moodboard för att få till känslan över rummet och jag har några växtsticklingar på gång som får tid att växa till sig. Jag kommer använda möbler som vi redan har och det blir ett Mexiko/surftema som killarna har gett tummen upp till. 🙂

1

3 reaktioner till “Renovering pågår”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s