Inredning

Renoveringskaos och camping i vardagsrummet

I höstas påbörjade vi renovering av ett av barnrummen på övervåningen ( Renovering pågår). Efter att vi tog en paus i arbetet på två månader så är vi (jag 😉 ) igång igen och det är så kul att se rummen växa fram, det ena ledde till det andra så nu är det två barnrum som renoveras.

DSC03820_Fotor

Jag rev ut en plastmatta i ett av rummen och där fanns som tur var ett trägolv i hyfsat skick. Kollade runt lite på priser på golvslipning och tog  kontakt med några vänner som renoverat en hel del för att stämma av om det skulle vara värt att göra det själv eller ta in någon som slipar. Med deras erfarenhet och de prisuppgifter jag fick så kom vi fram till att det skulle vara mer värt att ta in någon som gjorde jobbet. Ganska snabbt fick jag kontakt med en hantverkare som kom och kollade på golven, jag hade förberett mig på en väntetid på någon månad innan start men han hade fått en öppning och kunde komma på några dagar. Det blev hastigare än vad vi hade tänkt oss så ganska snabbt fick vi plocka ut alla möbler i barnens rum, riva upp en till plastmatta, flytta in barnen i vårt sovrum och själva bädda madrasser nere i vardagsrummet. Lite småkaos men det funkade förvånansvärt bra.

DSC03824_Fotor

Det var en väldig befrielse att få riva ut de hemska plastmattorna och golven blev  jättefina! Det är grangolv som lackats med vit matt lack, det känns härligt att få tillbaka lite av husets ursprungliga karaktär och inget slår riktiga trägolv.

DSC03807_Fotor

 

SparaSpara

2 reaktioner till “Renoveringskaos och camping i vardagsrummet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s