Familjeliv

Hemma igen

DSC03419
Playa Las Tortugas, Nayarit, Mexiko

Om ni följer mig på instagram @enkelboning så vet ni att vi har varit på en två månader lång resa till Mexiko och är nu hemma igen. Jag hade tankar om att jag skulle skriva något inlägg när vi var där men det blev helt enkelt inte av. Vi reste främst för att besöka våra släktingar (på min sida) och då särskilt min mormor som är 91 år gammal, men också för att våra barn ska få ta del av kulturen och få en koppling till sitt ursprung. Vi hade en jättehärlig tid där borta som delades upp på stadsliv och tre veckor vid stranden. I stan (Guadalajara) så har vi alla släktingar och vänner vilket är väldigt trevligt men det är en stor stad och vi känner oss ibland lite instängda där. Det allra bästa med resan var tiden vi spenderade i släktens hus ute vid havet. Här har jag spenderat mycket tid som barn och det här har blivit en favorit hos hela familjen. Det är lugnt och skönt med fina stränder, god mat och inte alltför mycket turism, här känner vi oss väldigt fria! Fick en hel del inspiration och tankar kring livet när vi var Mexiko, det är alltid bra att komma ut ur sin bubbla med jämna mellanrum. Jag har försökt samla ihop alla bilder och tänkte framöver göra några reseskildringar.

Nu är vi tillbaka hemma och vi blev glatt överraskade över att vi har riktig vinter här i Dalarna. Vintertid för oss så är vi mycket ute och nyttjar vintersporterna, åker mycket slalom men även skridskor och längdskidor. Vi hoppas nu på att vintern varar hela mars ut så att vi verkligen kan njuta av den här tiden på året. Hela förra veckan gick åt till återhämtning för hela familjen, jetlag och tre barn är inte direkt en dans på rosor 😉 .

Jag och maken (Farbror Fri) har ritat upp lite planer för året och hur vi vill disponera ”vår” egen tid. Det är inte alltid lätt att vara sin egen chef. 🙂 Jag har en del tankar om hur det här året kommer att se ut för min del.  Hoppas att ni fortsätter kika in här.

Bilden är från en ny strand som vi hittade till den här gången.

4 reaktioner till “Hemma igen”

 1. Välkomna hem! Härliga bilder du lagt upp på IG. Ska bli spännande att läsa din reseskildring 😃
  Där jag bor, på västkusten, är det just nu kallt men ingen snö att tala om…max 3 cm.

  Gilla

  1. Tack! Kul att du gillade bilderna, tar ibland alldeles för många bilder 😊… Härligt ändå att ni har fått lite snö på västkusten, det gör ju mycket för ljuset!

   Gilla

  1. Ja, det var jättehärligt! Eftersom vi har anknytning till Mexico (min mamma kommer därifrån) så var det ett giltig skäl för att få ledighet beviljad. Syftet med resan var främst att träffa släktingarna där. Vi planerade tillsammans med skolan innan vi åkte och fick med oss böcker och plan på vad som skulle gås igenom och göras. Maken och jag turades om med läxläsningen. Det gick bra men var det var lite krävande på tålamodet också…;-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s