Boktips, Livsstil, Minimalism

”Everything that remains” en inspirerande bok om vägen till minimalism

Inlägget innehåller annonslänk. 

Vill tipsa om den här boken och passar på att lotta ut den till den som blir sugen på att läsa boken (den är på engelska).

Boken jag har läst är ”Everything that remains” av Joshua Fields Milburn och Ryan Nicodemus som också driver bloggen The Minimalists . Det är en memoar som främst berättar Joshuas historia och bakgrund som ledde till att han valde en minimalistisk livstil. Boken är intressant, ibland mörk och ibland väldigt rolig. Jag har inte läst så mycket av deras blogg men jag har lyssnat mycket på The Minimalists Podcast som jag tycker är väldigt bra gjord, intressant och framförallt rolig. De här killarna lyfter många intressanta ämnen (med minimalism som utgångspunkt) med glimten i ögat och en stor portion humor.DSC03870_Fotor

Är du nyfiken på minimalism så kan jag verkligen rekommendera den här boken , den tar inte upp några konkreta tips men jag tror att många kan känna igen sig i hur prylar greppar tag i oss och hur irrationella våra tankar kring prylar kan vara. För egen del så kände jag igen mig mycket i Joshuas tankar kring frihet och att få utlopp för egen kreativitet istället för att vara fast hos en arbetsgivare i ett jobb som inte skapar något värde för en själv.

Boken finns kanske på ditt lokala bibliotek men om du vill du köpa den så går det att göra via den här  länken. Mitt tips är att skicka boken vidare när den är läst eller donera den till ett bibliotek.

Skriv i kommentarsfältet om du vill vara med i utlottningen och skriv gärna en motivering.

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

39 reaktioner till “”Everything that remains” en inspirerande bok om vägen till minimalism”

 1. Oj det lät spännande. Och skrämmande!?

  Prylar och köpbeteende är något jag funderat mycket på senaste året. Det finns en del att jobba med, men ett ”livsprojekt” märker jag, det liksom föds av den smått euforiska känslan som uppstår varje gång man rensat ut, sålt eller skänkt något.

  Är gärna med i utlottningen!

  Ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

  1. Kul! Ja, det är något som pågår under hela livet eftersom det ständigt förändras, det är härligt att rensa ut och ännu härligare när steget till att ta hem något blir längre och längre. 😊 Tar med dig i utlottningen!
   Ha en fin kväll och helg!

   Gilla

 2. Hej! Boken låter jätteintressant! Har läst deras blogg sporadiskt och tycker den är fantastisk! Jag skulle vilja vinna boken till min mamma som är på god väg mot ett friare och mer minimalistiskt liv men hon behöver konstanta påminnelser.

  Sedan skulle jag vilja läsa den efteråt och sen såklart lämna den till biblioteket så att fler får chansen att läsa den!

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Kul att din mamma är på gång och att hon får pepp från dig!
   Om du gillar deras blogg så kan jag verkligen rekommendera podden, de två är ett sånt sjukt roligt radarpar och de tar även med lyssnare som ringer in tips och frågor som är intressanta.

   Jag tar med dig i utlottningen. 😊

   Gillad av 1 person

 3. Hej! Jag är gärna med och tävlar! Såg dokumentären på Netflix och fastnade verkligen för deras koncept! Hade varit så himla roligt och lärorikt att läsa deras bok och tror att detta är en bok som kommer göra stort intryck och påverkan i min vardag!

  Gillad av 1 person

 4. Kanske börjar bli dags även för mig att anamma trenden och bli av med onödiga saker i hemmet. För den är full. Jag borde hänga upp en skylt att den är fullsatt.

  Gillad av 1 person

  1. Bra idé, en skylt på dörren hindrar nog fler pryttlar att komma in, bara att vända och lämna tillbaka där den kom ifrån. 😉 Jag tar med dig i utlottningen.

   Gilla

 5. Hej, så kul att läsa din blogg! Intressant ämne det här, jag skulle vilja lägga på aspekten av individuella behov här. Tex trygghet i att ha en anställning eller frihet att inte ha någon. Det är mycket beroende på hur man är som person, vi är alla olika och viktigt är att utforska hur man själv är och hur olika saker påverkar en och är viktiga. Att ta medvetna beslut är mitt mantra, jag gör det här valet därför att… Hela tiden med fokus om att hushålla med jordens resurser såväl materiella som tid och det som kallas livet. Är gärna med i utlottningen och följer andras tankar i frågan.

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Kul att du gillar bloggen och intressanta tankar. Ja som du säger är vi alla olika och frihet kan se väldigt olika ut beroende på vem man frågar. Det finns också många vägar att ta för att uppnå känslan och tror att medvetna och begrundade val är otroligt viktiga.

   Tar med dig i utlottningen.

   Gilla

 6. Hej, det låter som en intressant bok. Jag har funderat på det här med minimalistisk livstil och inom ett år kommer jag att bli sambo, vilket har gjort det mer aktuellt att fundera på vad ska jag ha kvar och vad behöver jag egentligen. Överlag har man för mycket saker och på ett sätt är det stressande, eftersom det hindrar en från att ta tag i det. Det känns överväldigande på ett sätt.

  Jag har inte följt det de skrivit, men eftersom det verkar spännande är jag gärna med i en utlåtning.

  //Stojko Invest

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Åh du har ju världens läge nu att börja rensa innan ni flyttar ihop! Du anar inte vad du kan komma långt på ett år.
   Jag skulle verkligen rekommendera att du kikar in på de svenska minimalisternas blogg (minimalisterna.se) de har jättemycket bra handfasta tips hur man ska börja, de har också en bok ute, Prylbanta som jag kommer att tipsa om framöver.

   Tar med dig i utlottningen.

   Gilla

 7. Vet med mig att jag har svårt att göra mig av med saker men när jag väl gör det (och då brukar det bli en del) så känner jag en sån frihet 🙄 I hemlighet tittar jag på Tiny Houses på Youtube och drömmer om en liten bostad, smarta lösningar, lite saker och mycket tid 😏…allt börjar med en tanke…

  Är gärna med i utlottningen på denna bok ☺

  /Amalia

  Gillad av 1 person

  1. Förstår dig, det är svårt att göra sig av med saker och vissa saker mer än andra. Jag tror att om man har börjat med de här tankarna så blir det lättare och lättare att släppa taget om saker och identifiera sina verkliga behov. För mig har det blivit så tydligt att ju mindre jag konsumerar desto mindre vill jag ha.
   Tiny houses har jag också spanat på 😆och ibland drömmer jag om en husbil när barnen är utflugna….

   Tar med dig i utlottningen! 😊

   Gilla

 8. Intressant ämne! Skulle ge boken till min sambo som jag såg dokumentären på Netflix ihop med 🙂 (men skulle kolla i den lika mycket själv! 🙂
  Är gärna med i utlottningen!

  Gillad av 1 person

 9. Jag såg om Netflixdokumentären förra veckan. Den gjorde märkligt nog större intryck på mig andra gången, kanske för att jag själv gräver mig djupare och djupare ner i min egen prylbantning (för övrigt håller jag med om att Prylbanta är fantastisk, med tillägget att Hejdå Saker (Sasaki) är helt magisk om man vill göra en U-sväng i konsumtionsbeteende).

  Det som rörde mig med dokumentären nu andra gången var framför allt deras totala ödmjukhet och frånvaron av mästrande. Den lille av dem säger vid något tillfälle att ”The American Dream is just one template not THE template”. De åker runt och pratar i lokaler med en handfull människor och vill lite diskret bara peka på ett alternativ, utan att för den skull döma de som väljer att leva annorlunda. Lite som du och FFF.

  Fin blogg du har med otroligt vackra bilder, kan inte förstå hur jag missat denna.

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Intressanta reflektioner. Jag gillar verkligen the Minimalists avslappnade inställning och att minimalism kan se väldigt olika ut från person till person.
   Vi är ju alla olika…
   Hejdå saker ska jag ta en titt på, tack för tipset.
   Kul att du gillar bilderna på bloggen, foto ligger mig varmt om hjärtat så din kommentar värmde! 😊
   Tar med dig i utlottningen!

   Gilla

   1. Hahaha jag förstår ”nej, inte en till pryl…” 😉 Jag använder helst bibblan men om jag köper så skickar jag vidare till någon lässugen eller donerar till bibblan om titeln inte finns där. 😊

    Gilla

 10. Här hemma rensas det för fullt sen ett par år tillbaka. Hjälper ekonomin dubbelt med intäkter och mindre utgifter samt att vi skipper flyta till större trots småbarn. Deltar gärna i utlottningen.

  Gillad av 1 person

  1. Kul att höra att ni är på gång. Började för oss med att vi ville dra ner på kostnader genom att dra ner rejält på att konsumera onödor. Vi insåg då hur mycket vi redan hade och började uppskatta det vi hade samt bli bättre och bättre på att rensa ut sånt vi inte använde. Vi är fortfarande ganska långt från den nivå vi vill ha men vi är på rätt väg och vi har blivit så mycket bättre på att separera från prylarna.
   Tar med dig i utlottningen!

   Gilla

 11. Hej!
  Jag deltar gärna i utlottningen. Har ganska nyligen hittat minimalismen och har börjat läsa minimalisternas gamla blogginlägg. Mycket inspirerande. Har även hittat till Joshua Beckers Becoming a minimalist.
  Är som sagt nybörjare på området och har därför inte ännu närmat mig The minimalists och det vore därför spännande att få ta del av boken.

  Gillad av 1 person

  1. Hej! Någonstans måste man alltid börja, 😊vi är inga experter men det finns så mycket inom minimalism som tilltalat oss och det började för oss med ekonomin och att vi drog ner så otroligt mycket på onödig konsumtion. Kan rekommendera de svenska minimalisterna (minimalisterna.se) som ger mycket intressant läsning och tips.
   Tar med dig i utlottningen!

   Gilla

 12. Hej! Spännnande med det du skriver om minimalisterna. Hittade idag din blogg via Miljonär innan 30. Ska bli jätteroligt att läsa och se dina bilder i din blogg. Mycket nyfiken 🌺
  Jag är gärna med på utlottningen av boken, om dragningen inte redan gjorts.
  Hälsningar Gunilla

  Gillad av 1 person

 13. Hej! Jag deltar gärna i utlottningen, då boken inte finns på mitt bibliotek (Kom igen, Lund!). Är minimalist sen en långresa jorden runt för några år sen (5 pers, 6 mån, 2 stora + 2 små ryggsäckar) och vill gärna fördjupa mig i ämnet.

  Gillad av 1 person

  1. Wow, det låter som en spännande resa! Det är ju verkligen en ögonöppnare att resa och ta sig ut från sin egen bubbla. Vi har spenderat mycket tid i Mexico och har varje gång reflekterat över frihetskänslan av att bara ha sitt bagage och hur skönt det är att bara ha ett visst antal klädesplagg med sig.
   Angående bibblan, om vi saknar en titel brukar vi ge inköpsförslag till vårt bibliotek som för det mesta blir godkända. Kanske de har ett liknande system i Lund?
   Jag tar med dig i utlottningen så kanske bibblan i Lund får en ny bok snart. 😉

   Gilla

 14. Hej 🙂
  Tänket med minimalism är nytt för mig.. eller ja inte nytt det har alltid legat latent. Känslan att materiella ting inte är kompatibelt med ett liv där avståndet från falsk materiell impulsiv lycka är möjligt. Jag har måäängas otaliga gånger trillat ner i konsumtions träsket men endast känd mig slösig och ovettig både för plånbok och miljö. Det vore fint att vinna en bok som inspirerar till ett minimalistiskt liv och på så vis kan ge mig tankar om hur just jag kan planera och strukturera upp min vardag för att frigöra från materiella ting och avstå från konsumtions fällor

  Gillad av 1 person

  1. Hej Sara,
   Intressanta reflektioner. Ja ibland så kan man ju känna kortvarig lycka vid ett köp som snabbt försvinner. Som alla säger så kan inte lycka köpas för pengar utan den kommer inifrån och jag tror att minimalism och prylbantning kan få oss att må bättre, vi blir mer tacksamma för det vi har, kan lättare se vad vi har vi och slipper tyngden av för mycket prylar.
   Jag tar med dig i utlottningen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s