enkelhet, Life hacks, Mat

Några tips för helgen!

Inlägget innehåller reklamlänkar till Matsmart.se

Den senaste veckan har jag promenerat och målat mycket och har därmed haft gott om tid att lyssna på podcasts och skulle vilja tipsa om några olika avsnitt som jag gillat lite extra mycket den här veckan.

  • Det första tipset är en relativt nystartad podcast som heter inspiratörerna. Det senaste avsnittet om Skogsträdgård, permakultur och entreprenörskap med Annevie Sjöberg och Philipp Weiss var mycket intressant och bra. Det finns även flera program i denna serie om hållbarhet och vad jag gillar är att de även pratat om sparsamhet och hur de rent praktiskt får till ett annorlunda liv.
  • En podcast som vi rekommenderat tidigare är ”Nyfiken på mindre” med Kalle Flodin som numera är ensam värd. Denna gång med en gäst och ämnet var självförsörjning och även här tog de sig ann ämnet från en praktiskt synvinkel och vågade till och med ställa grundfrågan ”Är självförsörjning ens möjligt”. Detta avsnitt bådar gott för framtiden.
  • Det tredje och sista podd-tipset för den här veckan är också en podcast som vi tipsat om tidigare nämligen ”Strong Towns” och det här avsnittet pratar om hur den moderna marknaden är ”för effektiv” och driven av lån men även varför vi inte ska hoppas på ett nytt ”glatt 20-tal” efter den här krisen. Ganska långt avsnitt men mycket lyssningsvärt. Vi har även tidigare tipsat om boken av podden programledare i detta tidigare inlägg.

På ett helt annat ämne! Ni som läser bloggen ofta vet att vi är intresserade av att äta bra och billigt och en av de vanligaste frågor vi får är hur vi har så låga matkostnader. En stor bidragande orsak är att vi är duktiga på att hitta och använda mat med ”kort datum”. Denna handlar vi mestadelspå våra lokala butiker här i Leksand (ICA, Hemköp och Coop) men några gånger om året lägger vi även en beställning hos matsmart.se (affiliate)

För en dryg vecka sedan gjorde vi en beställning som nu har levererats och den innehöll den här gången en massa goda mexikanska varor från märket ”Sonora” (affiliate) bland annat marinad och majstortillas för att kunna göra riktiga tacos!

IMG_0222
Vår senaste beställning…som ni ser smög det sig in lite onyttigheter också!

Ungefär såhär brukar det se ut när vi beställer. Vi väntar tills det finns några speciellt intressanta varor, senast vi beställde i höstas var det billiga och bra fröer/nötter och just nu fanns de här mexikanska produkterna till bra pris. Till det beställde vi en förpackning riktigt billigt kaffe (fick inte beställa mer) och chips/snacks för några månader framöver. Detta gick på strax över 500 kr och då blir det fraktfritt.

Vad har ni för helgtips? Podcasts, böcker eller annat? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s