Boktips, ekonomisk frihet, enkelhet, Lev lokalt

Roligt när vi hittar ut!

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så har det varit om möjligt ännu mer nervöst att ge ut en bok för andra gången. Därför är det kul när den nu hittar ut och det har kommer en del nya recensioner.

Bland annat bloggaren och författaren miljonär innan 30 som skrivit en recension som bra fångar några av de viktiga poängerna i boken, speciellt roligt är att han tror att boken kommer kunna vara till hjälp då de precis har flyttat och ska etablera sig och leva lokalt på en ny ort. För som vi säger i boken handlar det lokala livet minst lika mycket om skapa sin plats på jorden som att hitta den.

Våra böcker har en hedrande plats i den minimalistiska bokhyllan jämte många av våra egna favoriter!

Författaren och bloggaren Elisabeth Byström som tillsammans med sin man ligger bakom bloggen ”Minimalisterna”, vars bok ”Prylbanta” också varit en inspiration för oss, har tagit sig tid att läsa och tog med Lev lokalt på sin lista över saker som varit speciellt inspirerande i februari vilket var hedrande. Hon har också plockat ut några saker ur boken som speciellt talar till henne, och tar fasta på att hemligheten ligger i genomförandet.

Även ungdomsförfattaren Elin Lindholm som bland annat skrivit den väldigt spännande lättlästa ungdomsboken ”Som du fattas mig” har förärat oss med en recession via Instagram och det hon fastnade för var detta med ”en vardag du inte behöver ta semester ifrån” vilket hon också själv har skapat.

Elins favoritcitat ur boken – vilket också rimmar väl med det liv hon själv har skapat!

Vi har även haft möjlighet att hålla några av de första föreläsningarna på den nya bokens tema (digitalt såklart). Därmed har vi fått möta en publik och fått ha en dialog och svara på frågor vilket alltid är utvecklande för våra egna tankar och förhoppningsvis även för dom som lyssnar såklart. (Skulle du vilja boka en föreläsning så läs mer här) För min del har jag även testat att hålla ett samtal tillsammans med Ungaaktiesparare på Clubhouse vilket var ett trevlig format för dialog.

Apropå dialog så fick Maribel möjlighet att gästa podcasten ”Smarta Cash” där hon pratade ekonomi, frihet, livsfilosofi, enkelhet och det lokala livet. En ”måste-lyssning” då Maribel inte tidigare deltagit i podcasts på egen hand så det är riktigt kul att höra henne berätta helt ur sitt perspektiv…rekommenderas!

Förlaget pug.se erbjuder just nu ett specialpris – bara 239 kr för båda böckerna tillsammans. Kanske kan du köpa ett ex av den nya boken till dig själv och ge bort ett ex av den gamla (om du redan läst den) till någon som behöver ta tag i sitt liv och sin ekonomi – skicka inspirationen vidare helt enkelt!

Kul är också att se att ”Lev lokalt” numera finns på nästan 70 bibliotek runt om i landet och Ut ur ekorrhjulet finns sedan länge på över 100, för den som inte kan eller vill köpa. Du vet väl om att bibliotek gärna tar emot inköpsförslag så det kan vara ett alternativ om ditt lokala bibliotek inte har boken!

Har du nyligen läst någon av våra böcker ? Berätta gärna vad du tyckte, vad var det som stack ut för dig och gav dig nya insikter? Vad visste du redan och vilka nya frågor kom upp i ditt huvud?? Kommentera, fråga och berätta gärna nedan, dialogen fortsätter!

Nu hoppas vi att ni får en fortsatt trevlig helg!

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på twitter som @farbrorfri och på instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss! 

6 reaktioner till “Roligt när vi hittar ut!”

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vad roligt att du gillade intervjun, jag tyckte själv det var spännande att höra hur Maribel skulle beskriva och berätta om det vi så ofta har berättat om tillsammans eller som jag också gjort själv också många gånger.

   Gilla

 1. Hej! Fick Lev lokalt för en vecka sedan efter att jag lagt ett inköpstips på vårt bibliotek här i Jönköping. Vi försöker leva lokalt men är ändå ganska bilberoende på grund av att vi bor på landet och får skjutsa till skola samt barnens aktiviteter och kompisar. Vi bor dock ganska nära stan och trots att resan är för lång för cykel går det ganska snabbt att köra. Vi lever lokalt på så sätt att vi sällan lämnar vår gård om vi inte måste på helger och lov. 🙂 Jag tycker mycket om boken! Den innehåller många tänkvärda tips, exempelvis ska vi nu försöka att bli ännu bättre på samåkning och på att samköra ärenden när vi ändå ska ut och åka. Dessutom gillar jag er filosofi kring vardagen och familjen!

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vad roligt att du uppskattar boken. Det betyder väldigt mycket för oss att få höra vad som fastnar för olika läsare och på vilket sätt det som vi berättar om kan tillämpas i olika situationer, en sån här trevlig kommentar gör verkligen min dag…samtidigt som dina perspektiv ger mig nya idéer för saker att skriva om i framtiden! Återigen tack!!

   Gilla

 2. Hej!
  Länken till podcasten med Maribel funkade inte för mig. Jag får kanske prova igen imorgon …
  Mvh Malin

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Jag har testat länken både på min telefon och på datorn och hos mig fungerar den så hoppas det börjar fungera även hos dig. Annars går den att söka fram på alla platser där man brukar lyssna på podcasts (podcaster, spotify…)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s