ekonomisk frihet, enkelhet, Lev lokalt, Life hacks, Musiktips

Små lösningar för stora kriser!

Tidigare den här veckan hade vi vår kick-off för hösten där vi funderar över vad vi gjort under året som gått och vad vi vill hitta på under det kommande året. En sak som vi funderade över var varför vi har blivit så mycket sämre på att uppdatera bloggen? Har vi tröttnat på att skriva eller vad är det?

Vi bestämde oss för att återta vår gamla stil med en hel del lite lättsammare inlägg med musiktips och annat så nu sätter jag helt enkelt igång med ett första musiktips som jag tycker passar med bloggens tema.

The world wasn’t broken in a day
And it ain’t gotta stay this way forever
But you ain’t gotta change the whole damn thing
You just gotta leave it a little better

Just nu när mycket är mörkt i världen och kriserna avlöser varandra så tycker jag att vi ska påminna oss själva om att vi kan göra små saker bättre och att om vi är många som gör det så åstadkommer vi underverk. Mer generellt är det en förhoppning som jag har nu när vi går in i en ekonomiskt tuffare tid att flera av de små förbättringsmöjligheterna tas tillvara när det inte finns samma möjlighet att dra igång stora projekt. Det finns en enorm potential i detta.

Trevlig helg på er!

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” båda finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder). 

Våra båda böcker finns också köpa på de flesta ställen där böcker finns men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag. Böckerna finns även att köpa som ljudbok på adlibris och bokus.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss.

4 reaktioner till “Små lösningar för stora kriser!”

 1. Hej! Känner du/ni till det japanska begreppet Kaizen? Det betyder ständigt lite bättre, en slags kultiveringsprocess. Lite som du beskriver ovan. Mvh Hans

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Jo det känner vi till och har jobbat med på arbetsplatser tidigare. Det har en del beröringspunkter och personligen tror jag att det är den största outnyttjade potentialen i samhället nämligen att göra saker lite bättre med det som redan finns. Om det sedan är att ordna ett extra boende under samma tak, samåka mer eller att laga sådant man har istället för att köpa nytt så är potentialen enorm.

   Gilla

 2. Hur går det för er med uppvärmningen av huset? Känner ni av de nya matpriserna och bensinpriset? Vad är era tips för att klara kommande vargavintern?

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Jo vi ska nog återkomma till det, vi har inte gjort några enorma förändringar personligen men vi förstår att många är oroliga och självklart påverkar högre priser även oss. I vår situation handlar det mindre om hur vi ska klara den närmaste vintern eller ens de närmaste åren däremot om situationen forsätter med låg avkastning och höga priser under en lån period så kommer vi få ett hål i vår budget.

   Många av de spartips som vi alltid ger som att inte bo onödigt stort, bosätta sig så att man kan gå och cykla till det mesta, köpa begagnat och laga mat i säsong samt svinn-smart är om möjligt än mer relevanta just nu. Men som sagt vi får anledning att återkomma till frågan i några inlägg inom kort.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s