ekonomisk frihet, enkelhet, Lev lokalt, Ut ur ekorrhjulet, vår ekonomi

Den andra dagen gör vi ingenting – höst kick-off del 2 (3)

Efter att under den första dagen gått igenom mål och intentioner för det gångna året så tar vi en lugn kväll med god mat och dryck å en stund i bastun. Efter en god natts sömn börjar dag två och där gör vi knappt någonting, eller vi gör massor men på ytan kan nog dag två mest se ut som att vi går runt och drar.

Vi slår också ett snabbt öga på de långsiktiga målen och intentionerna om vi inte hann med det dag 1. Sen funderar vi och under tiden promenerar vi runt, vi äter, fikar, ritar, skriver, lagar mat och denna gång plockade vi bär och svamp till middagen.

Vi drar runt, fikar, klottrar ner ideer, plockar lite bär till efterrätten…lagar maten…hänger…tänker!

På en hel dag hinner man reflektera rätt mycket. Några saker återkom, fastnade och kommer påverka hur vi planerar och sätter mål och intentioner framöver:

  • Vi driver ett gemensamt livsstilsföretag och vi vill att det blir tydligare med några gemensamma och några egna mål för den här delen av livet. Vi vill sätta mer utmanande mål för verksamheten och vi vill även se uthyrning av gäststugan och bilen som en del av vår ”verksamhet”.
  • Generellt vill vi ha mer utmanande mål och intentioner och fokus lite mer som det vi hade under vägen fram mot friheten. Det gemensamma syftet är att få ut mer av de möjligheter vi redan har. ”Vassare ekonomiska mål – har möjlighet att ge högre livskvalitet och kan vara mer motiverande” klottrade vi ner under dagen.
  • Under det här året har vi haft två ”fokus-veckor” och gjort en rejäl insats med ett lite större projekt på huset eller i trädgården under det senaste året. Vi rensar kalendern och så har barnens fantastiskt hjälpsamma farmor tagit hand om matlagningen och en massa annat här hemma. Vi har då fokuserat helt på projektet och planerat för att ha rätt utrustning hemma etc. Det vill vi fortsätta med och tänker oss att ha en per säsong under kommande år. Vinter (dec-mars), Vår/Sommar (april-juli) och höst (aug-nov)
  • Vi har sedan tidigare kommit fram till några ledord som vi vill ska styra vad vi väljer att göra dessa är Lustfyllt, Lärorikt och Lokalt – dessa kan också kompletteras med två ytterligare L vänligen Lågintensivt och Lönsamt. Dessa är en form av principer på rubriknivå för hur vi vill att livet ska vara och hur vi utvärderar vilka aktiviteter vi väljer att ta in och vilka vi väljer bort.

Dagen avslutades med en härlig middag som vi lagade tillsammans denna gång med svamp och bär från skogen och en bit kött från lokala charken på grillen, sen en varm bastu och en god natts sömn.

Snart dag tre då är det dags att få ner allt på papper!

Våra båda böcker finns att köpa på de flesta ställen där böcker säljs men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag.

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” även finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder). 

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss.

En reaktion till “Den andra dagen gör vi ingenting – höst kick-off del 2 (3)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s