ekonomisk frihet, enkelhet, Familjeliv, Lev lokalt, Life hacks, Livsstil, Ut ur ekorrhjulet

Intentioner på längre sikt- höst kick-off 2021 del 3 (av 3)

En sak som vi lärt oss under åren sedan vi mer strukturerat började sätta upp målsättningar för oss själva är att fokus mycket väl kan ligga på den närmaste tiden men att det går att finna styrka i att också ha en plan på lite längre sikt.

Under tiden vi sparade oss till frihet handlade detta kanske främst om att sätta de små saker som vi gjorde varje dag i ett längre perspektiv där det ledde närmare eller längre bort från friheten.

Sedan vi gjorde oss fria har detta i högre utsträckning handlat om att lägga ut saker på en tidsaxel och att inse att var sak har sin tid. Bara för att vi inte gör allt just nu så finns det möjlighet att göra väldigt mycket över tid.

Tidigare kallade vi detta för ”mål” men nu kommer vi l att kalla det för ”intentioner” på 5 respektive 10+ års sikt.

Intentioner på medellång sikt cirka 5 år

 • Fokus på att barnen ska få med sig spanska – 3-4 hela sommarlov alternera mellan Mexiko/Spanien.
 • Uterum/Veranda – syfte att minska gränsen mellan inne och ute..
 • 20 årig bröllopsdag – samla familjen. 
 • Etablerad verksamhet inom design (Fru Fri)
 • Bygga vidare på skrivandet  – nya ämnen, skrivutbildning, ny bok? (Farbror Fri)   

Intentioner på lång sikt >10 år 

 • Några år som nomad – husbil eller hyrd bostad på flera platser under några års tid. 
 • Säsongsverksamhet (Café, BnB) som egen verksamhet eller som anställd
 • Utdelningsbara medel i firman för dessa projekt (målnivå 550 000 kr efter skatt) – exempelvis en campervan för nomadlivet och/eller en investering i en mindre verksamhet.

Mycket hinner hända på 5 respektive 10 år så detta är ju ganska lösa intentioner men för oss motiverande sådana. Sen får framtiden utvisa vad det blir och i vilket utsträckning våra önskemål förändras över tid.

Hur ser det ut hos er? Har ni några mål, intentioner och/eller fokusområden på lite längre sikt eller är fokus helt och hållet på det som händer här och nu och under den närmaste tiden?

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” båda finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder).

Våra båda böcker finns också köpa på de flesta ställen där böcker finns men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag. Böckerna finns även att köpa som ljudbok på adlibris och bokus.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss

6 reaktioner till “Intentioner på längre sikt- höst kick-off 2021 del 3 (av 3)”

 1. Hej och god fortsättning.

  Så roligt att läsa om era intentioner, planer och drömmar framåt. Vi vill ju också ge Freja det spanska språket då Johan är adopterad från Ecuador och har släkt där. Min bror är gift med en chilenska och kusinerna har spanska som första språk, flyttade till Sverige i 4-6 års åldern. Så det inspirerar att läsa hur ni tänker. Här hade vi en plan att åka till Ecuador och Chile 2021 men just nu avvaktar vi lite till och ser vad som händer med pandemin. Har blivit med hund och båt (igen) så nu blir det skärgårdsliv i sommar. Men en tanke slog mig, att återigen ta upp att lära oss spanska hela familjen. När Freja var liten hade vi en kollega till mig som var spansktalande som kom hem till oss en gång i veckan och hade spanskalektioner med oss. Den idén att ta upp det kom tack vare ert blogginlägg. Sen har jag en liten dröm som börjar ta form att bo i ett spansktalande land en längre tid så att Freja får gå i exempelvis svenska skolan. Får se hur den drömmen gror.

  Och här börjar vi så smått planera för hur vi ska fira vår 10 åriga bröllopsdag i år så roligt att läsa om ert 20 års firande. Vi gifte oss i hemlighet så era ord om att samla familjen kanske är något vi borde ta med för att inte göra nära och kära allt för besvikna. Igen (min pappa).🙈

  På lång sikt har vi börjat drömma om att börja med hunduppfödning och att arbeta tillsammans med hund på olika sätt. Ska bli en spännande resa dit. Just nu har Johan ansökt om att få testa för att komma in på patrullhundutbildningen för Hemvärnet (söka efter försvunna människor) och jag (och Maggan) kommer att göra 160h praktik på ett hunddagis i vår. Vi har en liten utmaning då Maggan (som ni märkte när vi hälsade på hos er) är en högkänslig/nervös hund men vi gör framsteg så på sikt med mycket arbete kanske det trots allt blir verklighet. Annars får det blir med nästa hund. 😉

  Jag drömmer om att ge plats för tre bokprojekt som vill komma fram. Jag måste bara se till att inte gå så mkt utbildningar (just nu hundskötarutbildning och yogalärarutbildning) och hitta på massa annat skoj. Och så får det ta den tid som behövs.

  På kort sikt behöver jag komma igång med styrketräningen i vardagen igen – att få in det enkla som funkar och samtidigt är effektivt…hur svårt ska det vara?! Bara att bestämma mig och planera in det!

  Ha det bäst!
  /Malin

  ________________________________

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det som är utmaningen är inte som många tror att komma på vad man ska göra utan det är att begränsa sig till det som är viktigast och ger mest så att man verkligen kan njuta av det man väljer tycker jag. Det är alltid frestande att försöka göra lite för mycket och därmed inte riktigt hinna med något.

   Vi har länge haft tanken att kanske flytta till ett Spansktalande land men när vi tänker efter vill vi egentligen att det ska vara just Mexiko och då finns det lite för få möjligheter med skolor och så. Därför har vi nu funderat på att åka de kommande 4 sommrarna omväxlande till Mexiko och Spanien 2-3 månader åt gången och därmed få nästan ett år med Spanska om än fördelat på flera tillfällen…längre än så kan vi tyvärr inte vara säkra på att Barnen vill hänga med oss längre…om 4 år fyller ju vår äldsta 18…

   Allt gott och hälsa familjen!

   Gilla

  1. Hej! När barnen var små pratade jag spanska med dem och det gick hyfsat, de svarade på svenska men förstod i princip allt. I takt med att de började i skolan så blev jag sämre och sämre på att hålla i det, tyvärr. Men eftersom vi har varit längre vistelser i Mexico och Spanien (och kommer fortsätta med det) så hoppas jag att de får med sig mycket ändå. Äldsta sonen går i 7:an och han läser spanska i skolan, det går jättebra och han tycker det är kul så jag tror ändå att de har fått med sig ne hel del ändå. 🙂 Det är ju fantastiskt härligt att kunna ett extra språk, öppnar så många dörrar och spännande möten med andra människor!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s