ekonomisk frihet, enkelhet, Familjeliv, Lev lokalt, Life hacks, Livsstil, Ut ur ekorrhjulet, vår ekonomi

Intentioner för 2022 – höst kick-off 2021 – del 2 (3)

I början av oktober hade vi vår höst kick-off där vi bland annat funderade över vad vi vill göra under det kommande året. Redan då lade vi ut del ett nämligen vår utvärdering av 2021 men sen behövde vi lite mer tid att fundera över vad vi vill inför 2022.

Tidigare har vi kallat detta för mål men i år har vi istället tänkt intentioner, eftersom vi känner att vi i mångt och mycket inte strävar efter att, som det ofta blir med mål, höja ribban. Syftet för oss är snarare att bibehålla fokus på det som är viktigt och påminna oss själva om det under året. Alltså frångår vi nu ordet mål och ser om intentioner känns mer rätt.

Våra intentioner för 2022.

Det mesta handlar om att bibehålla en livsstil inklusive ekonomi, hälsa och personlig utveckling som vi trivs med men att skruva lite på det vi tänker kanske kan bli lite bättre eller där vi behöver lite omväxling. Förnöjsamhet är utgångspunkten eller som vi brukar säga ”Fy fan vad bra vi har det…nu ser vi till att göra det ännu lite bättre”.

En viktig grej för oss som har fått stå tillbaka de senaste åren är att vi vill att barnen ska få med sig språket, kulturen och kontakten med sin släkt i Mexiko så en hel del av det vi tänker inför det nya året handlar om att se till att vi kan få några månader där under kommande sommarlov. Inom kort (och jag lovar det ska inte bli många dagar) återkommer vi med lite tankar om våra intentioner på medellång och lång sikt.

Hur ser det ut hos er? Har ni några nya mål eller intentioner för det nya året? Vad vill du förändra och vad vill du fortsätta med?

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” båda finns som ljudböcker hos  Bookbeat,  Nextory (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder).

Våra båda böcker finns också köpa på de flesta ställen där böcker finns men bäst direkt från vårt lilla förlag pug.se . Kan eller vill du inte köpa så finns den på många bibliotek, finns den inte på ditt lokala bibliotek så kan du lägga ett inköpsförslag. Böckerna finns även att köpa som ljudbok på adlibris och bokus.

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri och på Instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss

3 reaktioner till “Intentioner för 2022 – höst kick-off 2021 – del 2 (3)”

 1. Hej! Skriv gärna lite om hur det är att leva i Mexico, när man stannar lite längre period. Vad är bra att tänka på, kulturella skillnader, boende , försäkringar , kostnader för boende mm. Tacksam för svar 😊

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det var verkligen ett jättebra förslag och det ska helt klart bli ett inlägg om det framöver. Tror även att det finns en del gammalt om mexiko men det var ju 4 år sedan vi var där så då får man verkligen gräva i arkiven. Väl värt att ta upp igen…och aktuellt eftersom vi hoppas och tror att vi ska kunna åka igen till sommaren.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s